Connect with us

“Garibi-mudžahedini u bosni 92-99”

Objavljeno

-

Idemo dalje s video materijalima u cilju izobrazbe naših čitatelja kako bi što bolje shvatili odnose u BiH iz vremena muslimansko-hrvatskog rata u BiH.

[su_spacer]

Abu Maali

Abu Maali

Kao što je svima poznato (osim haškom tužiteljstvu), važan čimbenik u ratu u BiH, a koji je sa sobom donio more negativnih vibracija bili su takozvani mudžahedini, među kojima je bilo i terorista s UN-ove tjeralice kao što je primjerice bio Abu Maali, koji je bio u zapovjednik zloglasnog i zločinačkog odreda “El-Mudžahid” koji je bio direktno podređen Aliji Izetbegoviću.

Više o njima i njihovim odnosima pogledajte u odličnom dokumentarcu televizije B-92, “Bosanski lonac” u kojem između ostalih govori i novinar Esad Hećimović, neumorni tragač za istinom i autor knjige “Garibi-mudžahedini u bosni 92-99”.

 

 

>>Kako su Muslimani (Bošnjaci) rušili i dijelili BiH

 

Dopuniti će mo ovaj dokumentarac na način da ćemo vam prikazati jednu sekvencu sa suđenja generalu Praljku, koji vrši protuispitivanje svjedoka tužiteljstva, ratnog zapovjednika 317. brigade iz Gornjeg Vakufa Fahrudina Agića (za kojeg mi smatramo da je trebao biti na klupi za optužene zbog zločina nad Hrvatima u selu Sebešić). Molimo vas da posebno obratite pozornost na dio koji počinje na 2:40, jer ćete saznati tko je Abu Maali, koji je bio na čelu zloglasnog odreda El-Mudžahid, a kojem su u ono vrijeme kad se sastao s Alijom Izetbegovićem muslimanski mediji “zamućivali” sliku da se ne može vidjeti s kim im se predsjednik države druži i koga drži pod izravnom kontrolom, što je nama dokaz da su čak i Muslimani znali da je tu riječ o notornom teroristu i zločincu.

Naravno, nije zgoreg poslušati ni sadržaj prvog dijela ovog videa, čisto kako bi se znalo koji su to oficiri Armije BiH 1991. godine sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku kao oficiri JNA, a koja je kao što znamo, išla uglavnom preko BiH (samo manji dio preko Srbije) ma koliko god tko govorio da to “nije njihov rat”

 

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XphGE7KJAi0″ width=”640″ height=”340″][vsw id=”Bw88Nnat9fM” source=”youtube” width=”620″ height=”450″ autoplay=”no”][/su_youtube]

Šestorka Hercegbosna/kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari