Pratite nas

Reagiranja

Gdje je bilo kakav spomen Tuđmanu u zagrebačkoj zračnoj luci?

Objavljeno

na

Svojedobno smo prvi javno predložili da zagrebačka Zračna luka nosi ime – „Franjo Tuđman“.

Sada predlažemo da se tamo postavi i spomenik ili bista prvom hrvatskom predsjedniku, pod čijim je vodstvom Hrvatska ostvarila  svoju državnu nezavisnost te izašla kao pobjednik u Domovinskom ratu.

Naime, veliki broj putnika, i to sa svih strana svijeta, poglavito ljeti, dolazi i prolazi kroz ovu zračnu luku. Mnogi znaju da se zove „Franjo Tuđman“, ali nažalost ne i tko je taj čovjek i kakve su njegove zasluge.

Postavljanjem spomen-obilježja, pa i murala s njegovim likom, unutar ili ispred zračne luke, itekako bi zainteresiralo putnike (osobito strane) na ovog velikog čovjeka, a samim time i na hrvatski obrambeni Domovinski rat, u kojem smo pobijedili, što se neprestano i u svakoj prilici treba isticati – da se ne zaboravi.

Istina, od 2012. zagrebačka se zračna luka nalazi pod koncesijom jedne francuske tvrtke, kojoj bi također trebalo biti stalo da putnici što više znaju o Franji Tuđmanu, kao što recimo itekako znaju tko je slavni francuski general iz II. svjetskog rata i predsjednik njihove Republike Charles De Gaulleu, a u New Yorku (SAD) John F. Kennedy, po kojima nose imena njihove zračne luke.

Relativno mnogi putnici, nažalost, (zbog aljkavosti naše diplomacije!), vrlo slabo ili nikako ne znaju ni kako je Hrvatska stekle svoju samostalnost i slobodu.

Postavljanjem spomen obilježja na ovom mjestu ima i dodatnu svrhu, jer se unutar ove zračne luke nalazi i hrvatski vojni aerodrom.

Pored toga, svake godine sve više učenika, u sklopu nastavnog programa, posjećuje (razgledava) zračnu luku, pa ako već nosi ime prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe, pobjednika Domovinskoga rata, red je da se tamo postavi i spomen-obilježje, a ne samo pregršt, često i neukusnih propagandnih poruka.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HDZ: Škoro je samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanović

Objavljeno

na

Objavio

Iz HDZ-a su u nedjelju odgovorili na predizborni skup Miroslava Škore u Zagrebu te ustvrdili da je Škoro samozvani suverenist koji kopira Zorana Milanovića i da je bio član HDZ-a kad mu je to odgovaralo, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana, odabrao gubitnički put Mosta i svog mentora Velimira Bujanca.

“Nakon današnjeg ponavljanja i kopiranja promašenih Milanovićevih teza, samoprozvanog suverenista Miroslava Škoru podsjećamo da je jedini pravi, istinski hrvatski suverenist dr. Franjo Tuđman. On je tu zadaću ispunio kada je trebalo za razliku od Škore i sličnih koji o tome danas, 30 godina kasnije, tek pričaju i pokušavaju ušićariti jeftine političke bodove”, komentirali su iz HDZ-a Škorin predizborni skup u Zagrebu.

Ustvrdili su i da je Škoro bio član HDZ-a “kad mu je to odgovaralo”.

“Kad mu je to odgovaralo, Škoro je bio u HDZ-u, a sada je umjesto politike Franje Tuđmana odabrao ići gubitničkim putem svog mentora Velimira Bujanca i Mosta”, ocijenili su iz HDZ-a.

Škoro je s predizbornog skupa u Lisinskom u nedjelju poručio kako “nema te sile koja može spriječiti vraćanje Hrvatske narodu”.

Podsjetivši da je u toj istoj dvorani prije 30 godina održan skup koji je značio prekretnicu u procesu stvaranja hrvatske države, Škoro je ustvrdio da tadašnji i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim istoga naziva. Rekao je i da premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nemaju snage za promjene, ali da imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ.

“Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković”, rekao je Škoro koji je HDZ-ovim biračima također poručio kako “moraju znati da je glas za Grabar-Kitarović i glas za Plenkovića”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Thompsonov menadžment: ‘N1 televizija namjerno LAŽE!’

Objavljeno

na

Objavio

Nakon napisa u medijima oko koncerta na Stradunu za Dan dubrovačkih branitelja, javio se Thompsonov menadžment:

“N1 televizija namjerno LAŽE!

Kontaktirali smo nadležne iz Policijske uprave u Dubrovniku koji su nam demantirali namjerno objavljenu lažnu vijest od strane N1 televizije iz zagrebačkog studija.

Hrvatska policija je na koncertu uočila obilježja Hrvatske pobjedničke vojske i ustanovila kako je koncert Marka Perkovića Thompsona protekao bez ikakvih incidenata, u zajedništvu dobre glazbe i domoljublja uostalom kao i svi njegovi koncerti!

Naime, Hrvatska policija nije izjavila ništa slično niti je spomenula kako N1 televizija navodi “ustaška obilježja koja su uočena na koncertu Marka Perkovića Thompsona u Dubrovniku”, već je tu rečenicu N1 televizija namjerno izmislila kako bi kao i još poneki lijevi portali koji pišu o tobože nekakvom “urlanju” po Stradunu, širila svoje “četnikovanje” u slobodnoj Hrvatskoj i tako pokušala umanjiti značaj za nas važnih događanja u obrani Hrvatske, a u ovom slučaju presudnu ulogu branitelja u obrani Grada Dubrovnika.

N1 televizija iz zagrebačkog studija i slični njima, danas se u slobodnoj Hrvatskoj ponašaju po uzoru agresorskih medija iz ratnih devedesetih godina, iz vremena kada su neki vršili propagandu oslobađanja Hrvatske od “ustaša”.

Uredništvo MPT stranica”

Spektakl i ponos na Stradunu: Thompson zapjevao za Dan dubrovačkih branitelja

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari