Connect with us

Vijesti

Gdje je Hrvatska u ‘Vojnom svijetu’?

Objavljeno

-

[dropcap]N[/dropcap]akon silnih top ljestvica i lista najuspješnijih, najbogatijih i općenito naj, netko se sjetio napraviti listu najnaoružanijih i vojno najspremnijih zemalja na svijetu. Je li i Hrvatska jedna od 68 zemalja koje su na listi ili smo se ipak precjenili?

[pullquote_left]Sastavljena lista najmoćnijih vojski svijeta[/pullquote_left] Global Firepower  se potrudio i izbacio listu najimpozantnijih vojski na svijetu, warpri čemu se pazilo na broj zrakoplova, aktivnih vojnika, brodova, amfibia i svega onog što jednoj zemlji jamči nacionalnu sigurnost, ali i među ostatkom svijeta izaziva određeno poštovanje. Ravno 40 faktora odlučivalo je koje će države dobiti titule naj-armije, ali je količina nuklearnog naoružanja izuzeta jer se uzelo u obzir kako se u toj stavci sa Rusijom i SAD-om može malo tko nositi. Koliko je vojno moćna Hrvatska i jesu li je uopće uzeli u obzir, pročitajte na listi Global Firepowera:

1. mjesto: SAD – bez iznenađenja i očekivano, s vojnim proračunom od 689 milijardi i 591 milijunom dolara.

2. mjesto: Rusija

3. mjesto: Kina

4. Indija

5. Ujedinjeno Kraljevstvo

6. Francuska

7. Njemačka

8. Južna Koreja

9. Italija

10. Brazil

Ova ljestvica od 68 zemalja Hrvatskoj je ipak dodijelila 54. mjesto, a iz regije je među moćne vojske uvrštena i Srbija, i to na 51. mjesto.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari