Connect with us

Komentar

Gdje se to, kojim slovom, riječju, zarezom… poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati pravoslavci?

Objavljeno

on

Saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov je u petak na konferenciji za medije izjavila kako su plakati na kojemu se poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati oblik zastrašivanja s ciljem pritiska na pripadnike srpske zajednice uoči popisa stanovništva. Taj plakat osvanuo je i u Sisku.

‘Okupili smo se povodom sramnog plakata koji je osvanuo u vašem gradu Rijeci čiji sadržaj ima jedan jedini cilj, a to je zastrašivanje i pritisak na pripadnike srpske zajednice, a u svjetlu nadolazećeg popisa stanovništva. Naime, ovdje u Rijeci je osvanuo jumbo plakat nepostojeće i neregistrirane udruge koja poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati i pripadnici nepriznate fantomske Hrvatske pravoslavne crkve’, izjavila je saborska zastupnica Dragana Jeckov.

E sad ja molim jedno prosvjetljenje: gdje to na plakatu piše Srbin, gdje se to, kojim slovom, riječju, zarezom… poziva Srbe da se izjasne kao Hrvati pravoslavci?

Po službenom stavu u Republici Srbiji, dakle Srbim može biti i pravoslavac, i katolik, i musliman… ali čini se kako Hrvat nikako ne može i ne smije biti pravoslavac. Kako aktualno vidimo ni Crnogorci ne mogu biti pravoslavci, to je južno srpsko pleme koje se iz nepoznatih razloga prozvalo baš Crnogorcima. Zaključno, po Jeckov i družini, ako netko hoće biti pravoslavac on isključivo može i mora biti Srbin.

Što o tome misli Pupovac za sada nije poznato, a ja podsvjesno očekujem udar i po grkokatolicima, već će gđa Jeckov smisliti nešto i objaviti da su to izvorno (Srbi) pravoslavci koji se ‘zbog poznatih razloga’ moraju izjašnjavati kao katolici.

Uostalom, što je to u odnosu na desetine tisuća Pupovčevih hrvatskih Srba koji su tijekom rata morali potpisati akt o lojalnosti Hrvatskoj, ili onih drugih desetine tisuća koji su devedesetih godina prekršajni u katolike, komentirao je doc. dr. sc. Ivica Granić.

Jeckov: Sramotan plakat kojim se Srbe poziva da se izjasne kao Hrvati

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR