Gdje ste bili vi, dragi “podrumaši”?

4

Nikako da se smire strasti oko prosvjeda hrvatskih branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu.

Ministar branitelja i njegovi suradnici ne žele napustiti fotelje, iako to traži najmanje 90 posto onih koje ti ljudi, na čelu s Predragom Matićem, navodno predstavljaju. Ali, i tome će doći kraj, iako nikome, pa vjerojatno i ovom čovjeku, nije jasno kako će nakon mandata moći pogledati u oči ljudima koji su zbog njegove kameleonske politike cijelu zimu proveli pod šatorom, u kojem je bilo svega, pa čak i umiranja (Nevenka Topalušić), pokušaja suicida i da ne nabrajamo dalje.

Međutim, sve se više javljaju i “branitelji iz podruma” koji postavljaju pitanje: zbog čega hrvatski branitelji nisu prosvjedovali mnogo prije, kad su se primjerice nakon Oluje događale “najveće pljačke hrvatskog gospodarstva i kriminalne pretvorbe i privatizacije”?

Kao prvo, gdje ste tada bili vi koji postavljate ovakva i slična pitanja? Drugo, kako su se hrvatski branitelji mogli bavi još i prosvjedima kad su ratovali, ili se vraćali s ratišta? Zar nije bilo dovoljno da su porazili srpskog i inog okupatora, izgubili živote, zdravlje, imovinu, a na kraju krajeva i stvorili hrvatsku državu…?

I to sve zbog vas koji postavljate ovakva pitanja, i koji ste i danas nalik na miševe (čim se upali svjetlo – nema vas!).

Stoga, dragi “podrumaši”, ako ne želite pomoći ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, nemojte im ni odmagati!

[ad id=”40551″]

Mladen Pavković

facebook komentari