Connect with us

Gdje ste sada srpski “mirovni aktivisti”?

Published

on

Nakon otkrivanja spomenika atentatoru Gavrilu Principu u Sarajevu

Gdje ste sada “mirovni aktivisti”?

Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, zajedno sa suradnicima, u Sarajevu svečano otkrio spomenik atentatoru Gavrilu Principu, u povodu Vidovdanskih svečanosti i obilježavanja 100-te obljetnice od početka Prvog svjetskog rata, nigdje nismo vidjeli ni čuli da su se neki tzv. “mirovni aktivisti” pobunili protiv tog sramnog čina, niti da su to vjerske zajednice osudile. Naime, pucanj Gavrila Principa u Franju Ferdinanda, austro-ugarskog prijestolonasljednika, kao što je poznato, označio je početak Prvog svjetskog rata koji je odnio na milijune nevinih života diljem svijeta, pa je samim time ovaj tada mladi čovjek postao jedan od najvećih ratnih zločinaca u svjetskoj povijesti, a ne nikakvi heroj, kakvoga ga danas Srbi i samo Srbi prikazuju. U-Istocnom-Sarajevu-postavljen-spomenik-Gavrilu-Principu_kamenjar

Kad je nekoliko tisuća hrvatskih branitelja nedavno u zagrebačkoj Zračnoj luci Pleso dočekalo Darija Kordića, Junaka hrvatskog Domovinskog rata, tada se tamo našao i jedan cirkusant, kojeg su i brojni režimski mediji nazvali “mirovnim aktivistom” Zoran Ivančić-Scout, koji je protestirao protiv navodno 116  osobe ubijene u Ahmićima u Domovinskome ratu te je Kordiću doviknuo “Sotono!Ubojice!”. S ovim “majmunom na trapezu”, a kako ga drugačije nazvati, bila je i neka Sabina Šabić. Kasnije smo saznali da je Ivančić iz Sarajeva, navodno sitni kriminalac, pa ako je iz Sarajeva: gdje je bio Ivančić kad se u njegovu  gradu otkrivao spomenik srpskom zločincu, što tada nije stao pred Dodika i uzviknuo “Sotono!Ubojice” te uzdigao papir na kojem bi pisalo ne 116 žrtva već najmanje pet milijuna, koje je pokosio Prvi svjetski rat? Što sada, kao u slučaju Kordića, šute vjerske zajednice koje su najavile da će pisati i papi što je časni biskup Vlado Košić također dočekao Kordića ?

Ne, nema nikakvih protesta, što Srbi opet slave jedan od svojih mnogobrojnih poraza, pa čak se nije oglasila ni Documenta, s onom Slovenkom  Vesnom Teršelič i onim Zoranom Pusićem, a nije glas protiv toga podigao ni hrvatski izdajica Stjepan Mesić. Nitko.

Sada očekujemo da će u povodu sramne šutnje tih tzv. “mirovnih aktivista” Milorad Dodik i njih odlikovati, kao što je odlikovao “eskadrilu transportnih helikoptera pri MORH-u”  koji su pomagali oko poplavljenih područja, i to, kako smo istaknuli, za  šutnju, odnosno podržavanje otkrivanja spomenika srpskom zločincu nad zločincima!

Živi bili pa vidjeli!

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari