Pratite nas

Vijesti

Gdje su bili hrvatski političari na dan osude zločina komunizma?

Objavljeno

na

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) postavlja pitanje Vladi RH, predsjedniku države, hrvatskom Saboru, ministru branitelja, Ministarstvu obrane i svima drugima kojih se to tiče:  što za vas znači Rezolucija Vijeća Europe o osudi komunističkih zločina 1481, koju je 26. siječnja 2006. donijela Skupština Europskog parlamenta u  Strasbourgu?

[dropcap]N[/dropcap]aime, na taj dan, na obljetnicu donošenja ovog iznimno važnog dokumenta u kojem se osuđuje zločinačka politika  komunističkih partija (u bivšoj Jugoslaviji – to se odnosi na Broza, OZNU, Udbu, Centralni komitet SKJ i slične) – ništa se nije dogodilo! Rezolucija se prešutjela, baš kao što Ministarstvo branitelja marginalizira i prešućuje Deklaraciju o Domovinskome ratu, ili pak smrt oko tri tisuće hrvatskih branitelja koji su si do sada sami oduzeli živote. Poznata je činjenica  da je u vrijeme vladavine Josipa Broza pobijeno na stotine tisuća nevinih Hrvata, poglavito nakon II. svjetskog rata, ali nitko u Hrvatskoj ne istražuje tko je ubio sve te ljude? Broza se štiti kao “ličkog medvjeda”, odaju mu se počasti, bez obzira što se radi o jednom od najvećih europskih i svjetskih zločinaca. Kad je prestao djelovati Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske, na čelu sa Ivicom Račanom, tko je naslijedio njihovu imovinu, tko je nasljednik bivših komunista? Pa, današnji SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem!

Ti Račanovi bivši komunisti izašli su početkom devedesete godine van iz hrvatskog Sabora jer nisu željeli glasovati za hrvatsku državu, a za HDZ su govorili da je to “stranka opasnih namjera”. A ta stranka “opasnih namjera” stvorila je i bez članova SDP-a hrvatsku državu, a hrvatski branitelji su gadno pogriješili kad su je kao “na pladnju” predali političarima, koji su se nakon smrti dr. Franje Tuđmana pokazali kao ljudi kojima je jedino stalo do novčanika “pokraj srca”. Lustracija nije provedena, bivši Udbaši ala perkovići, nobilo i slični vode glavnu riječ, a tko im to dopušta? Pa, – SDP! Oni ih štite jer u protivnom moglo bi se dogoditi da netko pita- što je ta politička stranka, koja se danas naziva  SDP radila prije hrvatskog Domovinskoga rata?

Na dan, 25. siječnja (subota), kad je prije sedam godina donesena Rezolucija Vijeća Europe o osudi zločina komunizma nije bilo nikakvih skupova, ni paljenja svijeća, ni prisjećanja na milijunske žrtve komunizma. Trebalo je toga dana otići, primjerice u bivši logor Stara Gradiška, tamo su se trebali okupiti najviši državnici, a poglavito oni iz SDP-a i pokloniti se žrtvama komunizma. Svi znaju za Jasenovac, i dalje uvećaju žrtve, a nitko “ne zna” za logor Stara Gradiška, koji se nalazi samo petnaestak kilometara od ovog strašnog mučilišta, kojeg je, kao i Goli otok, ili niz drugih logora podigao Josip Broz u kojima je po njegovu naređenju i naređenju Ivice Račana i sličnih ubijeno i masakrirano na stotine tisuća Hrvata. Hrvatske tajne i druge službe sve veću pozornost, poglavito u zadnje vrijeme, pridaju, “hrvatskim nacionalistima”, ponovno se prate, nedozvoljeno snimaju svi, od  predsjednika istaknutijih Udruga iz Domovinskog rata, vođe poljoprivrednika, šefova hrvatskih portla, i sindikata. Slično je kao i u vrijeme Broza, ali razlika je u tome da vas sada izravno ne zatvaraju zbog “nacionalizma”, zbog riječi koje ste napisali, (ali na žalost već ima i toga!), već vam podmeću druge stvari, kao “to nema veze s time što se on i dalje bori za Hrvatsku!”

Puni su zatvori hrvatskih branitelja koji su se tobože ogriješili u zakon, a kad su odlazili u rat nitko ih nije pitao- jesu li sposobni, jesu li zdravi, imaju li obitelj i tome slično. Pogledajte samo što hrvatska i ina policija radi u Vukovaru, kad su hrvatski branitelji u pitanju? Srbi u Borovu Selu se neprestano ponašaju kao da su u Srbiji, a Hrvat u Vukovaru, poglavito ako je branitelj, može jedino dobiti palicom po glavi, što su mnogi već i dobili. (Rakija je kriva, rekao bi ministar policije!) Sada okreću ploču, pa usred Zagreba  najavljuju podizanje nekakvog ogromnog i skupog spomen obilježja umjesto da usred glavnog grada sagrade lječilište za branitelje i članove njihovih obitelji. Dnevno umire i do desetak hrvatskih branitelja. Pa, što imat će- spomenik, za razliku od više od milijuna hrvatskih građana koje je pobio Broz i njegovi iz CK SKJ, a kojima se ovi u SDP-u neprestano klanjaju. Oni koji bi željeli da se i u Hrvatskoj napravi lustracija – to je za sada nemoguće. Nemoguće je zbog toga jer su na vlasti nasljednici Broza, a oni umjesto da osude Račanovu politiku odlaze mu se na svaku obljetnicu smrti klanjati, a grob dr. Franje Tuđmana poput izdajice i zločinca Mesića svake godine sve više zaobilaze, bojeći se da se prvi hrvatski predsjednik ne digne iz groba!

Žalosno je što nemamo ministra branitelja koji bi branio i obranio hrvatske branitelje koji su danas u nevolji. Da ga imamo ne bi bilo toliko suicida. Ne bi ni jedan Veljko Marić 12 godina sjedio u srpskom zatvoru. Ni Dario Kordić ne bi bio nevin u tamnici 26 godina.  Vjerojatno se ne bi ubio ni Zvonko Bušić. Osim toga, ministar branitelja štitio bi svakog branitelja, a poglavito predsjednike Udruga, a ne bi ih još gurao u još veće blato. Tužno je kad čitamo da je ministar branitelja – sam sebi ministar, a autor je kako Borković kaže knjige “Sve je lažno!”.Taj naš ministar branitelja jako je aktivan oko obljetnica partizana-komunista.

Šteta što se nije ugledao u te bivše komunjare pa bi vidio kako oni štite svoje bivše suborce! No, kako bilo da bilo za Hrvatsku očito ne postoji Rezolucija Vijeća Europe o osudi zločina komunizma, nas se to “ne tiče”, a mi smo kao u Europskoj uniji! I kad objavite jedan takav tekst eto vam vraga- hrvatske tajne i ine službe umjesto da prate pupovce i njihovu četničku politiku, pratit će vas, pa se ne čudite kad vam “smjeste”, ovako ili onako!

Mladen Pavković/hrsvijet

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Kujundžić: Ako želimo zadržati liječnike i sestre, treba povećati plaće

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

U Ministarstvu zdravstva u petak će se u 9 sati okupiti pregovarački odbori Vlade i sindikata zdravstva kako bi započeli nove pregovore o plaćama u zdravstvenom sustavu.

“Vjerujem da će sindikati pokazati razumijevanje, da ćemo korektno razgovarati i naći rješenje. Mi svi isto promišljamo. Ako želimo zadržati liječnike i sestre, treba povećati plaće. Vjerujem da ćemo to razriješiti u tjednima koji su pred nama”, rekao je uoči sastanka ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Govoreći o uspješnosti hrvatske medicije dotaknuo se i slučaja talijanskih turista koji su otrovani na brodu na Hvaru.

“Potvrda uspješnosti hrvatske medicine su i spašeni životi dvoje djece iz Italije u Splitu. Vjerojatno da su bili u većini drugih bolnica u svijetu ne bi preživjeli. To je dokaz i u Splitu kvalitete hrvatske medicine”, rekao je.

Uoči sastanka Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske kazao je kako danas očekuju konkretnu ponudu.

“Očekujemo ponudu. Iskreno se nadam da će pregovori biti konkretni. Kad čujemo, odlučit ćemo… Mi pripremamo štrajk, no sve to ovisi o daljnjem tijeku pregovora”, kazao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Vijesti

Pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća ekshumirane na području Gračana

Objavljeno

na

Objavio

U suradnji Zagrebačke nadbiskupije, župe sv. Mihaela Arkanđela Gračani, Grada Zagreba, Udruge Falaček Prigorja i Ministarstva hrvatskih branitelja u petak 23. kolovoza održat će se u cintoru župne crkve u Gračanima posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve ekshumirane na lokacijama na području Gračana koje su ubijene tijekom Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sprovodne obrede i misu zadušnicu u 10 sati predvodit će dekan Gornjogradskog dekanata mons. Zlatko Koren u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata don Markom Medom, župnikom fra Marinom Matančićem i ostalim svećenicima.

Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala je i provela ekshumaciju posmrtnih ostataka. U svojim istraživanjima Ministarstvo hrvatskih branitelja vodilo se i autentičnim zapisima župljanina Gračana pokojnog Miroslava Haramije. (ika)

Ekshumirani ostatci 265 osoba u Gračanima

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari