Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Gdje su nestali Bosanac, Veljača, Drago da oprostite Pilsel, Zoran Pusić i ostali junaci našeg doba?

Objavljeno

-

Štite Hrvatsku od ustaša, od fašista, žene od nasilja, Srbe i Rome od ugroze, migrante od surovih Hrvata, slobodu novinarstva svojih istomišljenika od ugroženosti i atentata (Leković), građane od Crkve, štite ljubav boreći se za homoseksualce, sportaše od navijača, štite prava djece, štite žensko pravo na smicanje začete djece, građane od branitelja, prirodu od ljudi, naročito od Hrvata, Europu od zatucanih hrvatskih nacionalista, Istru od militarizacije, pravo na priziv savjesti izuzev kad se to odnosi na priziv protiv njihovih vrijednosti, štite životinje, štite parkove od izgradnje crkava, bore se za izgradnju vrtića umjesto stadiona, za zdravlje i pješačenje nasuprot žičare, bore se za povratak židovske imovine izuzev one koju su oteli njihovi očevi i djedovi, bore se za znanost, a protiv revizije.

Ukratko, na braniku su čovječnosti i čovječanstva, piše Marko Ljubić/Facebook

Zato sam u čudu i pitam se, gdje su Gordan Bosanac, Zoran Pusić, Sanja Sarnavka, Radojka Borić, Sandra Benčić, Bojana Genov, a posebno ona borbena Šeparović što škripi zubima i koluta očima pred kamerama gotovo režeći na desničarske i kršćanske primitivce, gdje su GONG, Kuće ljudskih prava, ženske mreže, mladi antifašisti, gdje je nestala Jelena Veljača, Lora Vidović, Vesna Teršelič, gdje je GOOD inicijativa, Marijana Bjelić, Drago da oprostite Pilsel, Mile Kekin i ostali dokazani čuvari civilizacije? Nema Sorošovih donacija, doduše s razlogom, jer se on i oni zalažu za slobodu, a ne čovjeka i život. Nigdje junaka našega doba.

Umjesto njih krvoločna vojska s isukanim puškama, topovima i sa zlim pogledima od koje tri godine brane migrantsku bradatu nejač postavlja improvizirane bolnice.

Caritas, navijačke skupine poput Bad Blue Boysa, Torcide, Armade, Kohorte i ostalih, kršćanske udruge i organizacije pomažu u borbi protiv epidemije, policijski grubijani i zlostavljači ilegalnih migranata padaju s nogu zbog uredovanja. Sve sami sumnjivci i primitivci doniraju opremu, posjećuju starije i nemoćne, nude svoje stručne usluge na volonterskoj osnovi nadležnim antikriznim institucijama.

Nekako bih bio sigurniji da ćemo pobijediti coronavirus po kratkom postupku da vidim te junake našega doba na braniku, ali, ni za lijeka ih. Neki kažu da su se uputili šumama i gorama u Lombardiju, a stižu vijesti da su uočeni i oko Madrida, neki tipovi, od kojih jedan sliči na Zoku Španca Pusića.

Pada mi na pamet i misao da su zbog njihove dragocjenosti zaključani u podrume odlukom nacionalnog stožera, ili ih se čuva pripravne na juriš protiv virusa i borbu prsa o prsa, ako virus nadvlada sve mjere. Samo se nadam da imaju hrane i pića te će biti uhranjeni za ljuti boj. Nema nama spasa bez tih junaka.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas