Pratite nas

Događaji

General Ljubo Ćesić Rojs na tribini u Zagrebu

Objavljeno

na

U Paviljonu 8 zagrebačkog Zagrebačkog velesajma, u srijedu, 16. ožujka, održana je još jedna tribina s nazivom „Da se ne zaboravi – 25 godina poslije“. Ovoga puta gostovao je general Ljubo Ćesić Rojs, a tribinu je vodio Mladen Pavković.

[ad id=”93788″]

Rojs se ponovno osvrnuo na nezadovoljstvo tretmanom hrvatskih branitelja, ali i pripadnika HVO-a, jer smatra da su borci HVO-a dali izniman doprinos u vrijeme Domovinskoga rata, ali da je žalosno što nemaju ni približan tretman kakav imaju branitelji u Hrvatskoj. A da nije bilo branitelja iz Hercegovine teško ili nikako ne bi obranili južno bojište – istaknuo je popularni Rojs, koji je ponovno privukao veliki broj posjetitelja. Nije zadovoljan ni dosadašnjim radom Ministarstva branitelja, na čijem je čelu bio Predrag Matić, za kojeg je istaknuo da je hrvatske branitelja omalovažavao, ali i nanosio im štetu, od financijske, pa do sve druge. Nada se da će s novim ministrom i ovo ministarstvo dobiti drugi, pozitivni image. Želja mu je da se sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata objedine te da se rat u kojem su sudjelovali Hrvati iz BiH i Hrvatske proglasi – jednim. Također je napomenuo da uskoro priprema i knjigu.

Po riječima Željka Baće, predsjednika Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam, ove tribine nastavit će se i dalje, a već 13. travnja gost će biti odvjetnika Zvonimir Hodak.

Milan Janjetović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Vukovar – Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se u 14 sati održati prosvjedni skup zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju počinitelja ratnih zločina.

Očekuje se dolazak oko 30.000 prosvjednika iz svih krajeva Hrvatske.

Gradonačelnik je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Policija i organizatori smatraju da će sve proteći mirno jer je cilj poslati jasnu poruku institucijiama da nakon 27 godina počnu raditi svoj posao i počnu kažnjavati ratne zločine.

Ističu da ukoliko se institucije ponovno ogluše na zahtjeve Vukovaraca da ovo nije kraj već novi početak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

U Osijeku održana premijera dokumentarnog filma ‘Štafeta smrti’

Objavljeno

na

Objavio

U Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku jučer je upriličeno premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u organizaciji Odbora za branitelje HDZ Osijek uz suradnju s Zajednicom udruga HVIDRA OBŽ.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ Osijek Dalibor Križanović zahvalio se mnoštvu nazočnih HRVI, dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata srednjoškolaca i zainteresiranih građana. Zajedništvo je naša snaga ustvrdio je Dalibor i posebno se zahvalio samim sudionicima prikazanog događaja Ivici Jurčanu i Đuri Kovačeviću, koji su teško ranjeni ostali u minskom polju 12 odnosno 9 dana.

Autorica filma Nada Prkačin pozvala je nazočne hrvatske branitelje da se uključuju u svjedočenju istine o Domovinskom ratu svojim vlastitim svjedočenjima jer će istina postati pisani trag ljudi koji nisu bili sudionici Domovinskog rata.

Damir Radnić je predstavio istinske heroje Domovinskog rata Ivicu Jurčana i Đuru Kovačevića jedine živuće sudionike štafete smrti. Iako teško ranjeni hodajući sa protezama Ivica i Đuro nisu izgubili vjeru u Domovinu i dalje vjerujući u vrijednosti ranih devedesetih.

Premijeri su bili nazočni i izaslanici župana i gradonačelnika Antun Blažević i Darko Nađ, velika dvorana Nadbiskupskog vikarijata bila je popunjena, dok je sam dokumentarni film izazvao duboke emocije gledatelja.

U predvorju Vikarijata održana je izložba fotografija maloljetnih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari