Connect with us

Događaji

General Ljubo Ćesić Rojs na tribini u Zagrebu

Objavljeno

-

U Paviljonu 8 zagrebačkog Zagrebačkog velesajma, u srijedu, 16. ožujka, održana je još jedna tribina s nazivom „Da se ne zaboravi – 25 godina poslije“. Ovoga puta gostovao je general Ljubo Ćesić Rojs, a tribinu je vodio Mladen Pavković.

[ad id=”93788″]

Rojs se ponovno osvrnuo na nezadovoljstvo tretmanom hrvatskih branitelja, ali i pripadnika HVO-a, jer smatra da su borci HVO-a dali izniman doprinos u vrijeme Domovinskoga rata, ali da je žalosno što nemaju ni približan tretman kakav imaju branitelji u Hrvatskoj. A da nije bilo branitelja iz Hercegovine teško ili nikako ne bi obranili južno bojište – istaknuo je popularni Rojs, koji je ponovno privukao veliki broj posjetitelja. Nije zadovoljan ni dosadašnjim radom Ministarstva branitelja, na čijem je čelu bio Predrag Matić, za kojeg je istaknuo da je hrvatske branitelja omalovažavao, ali i nanosio im štetu, od financijske, pa do sve druge. Nada se da će s novim ministrom i ovo ministarstvo dobiti drugi, pozitivni image. Želja mu je da se sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata objedine te da se rat u kojem su sudjelovali Hrvati iz BiH i Hrvatske proglasi – jednim. Također je napomenuo da uskoro priprema i knjigu.

Po riječima Željka Baće, predsjednika Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam, ove tribine nastavit će se i dalje, a već 13. travnja gost će biti odvjetnika Zvonimir Hodak.

Milan Janjetović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari