Pratite nas

Događaji

General Ljubo Ćesić Rojs na tribini u Zagrebu

Objavljeno

na

U Paviljonu 8 zagrebačkog Zagrebačkog velesajma, u srijedu, 16. ožujka, održana je još jedna tribina s nazivom „Da se ne zaboravi – 25 godina poslije“. Ovoga puta gostovao je general Ljubo Ćesić Rojs, a tribinu je vodio Mladen Pavković.

[ad id=”93788″]

Rojs se ponovno osvrnuo na nezadovoljstvo tretmanom hrvatskih branitelja, ali i pripadnika HVO-a, jer smatra da su borci HVO-a dali izniman doprinos u vrijeme Domovinskoga rata, ali da je žalosno što nemaju ni približan tretman kakav imaju branitelji u Hrvatskoj. A da nije bilo branitelja iz Hercegovine teško ili nikako ne bi obranili južno bojište – istaknuo je popularni Rojs, koji je ponovno privukao veliki broj posjetitelja. Nije zadovoljan ni dosadašnjim radom Ministarstva branitelja, na čijem je čelu bio Predrag Matić, za kojeg je istaknuo da je hrvatske branitelja omalovažavao, ali i nanosio im štetu, od financijske, pa do sve druge. Nada se da će s novim ministrom i ovo ministarstvo dobiti drugi, pozitivni image. Želja mu je da se sve Udruge proizašle iz Domovinskog rata objedine te da se rat u kojem su sudjelovali Hrvati iz BiH i Hrvatske proglasi – jednim. Također je napomenuo da uskoro priprema i knjigu.

Po riječima Željka Baće, predsjednika Udruge branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam, ove tribine nastavit će se i dalje, a već 13. travnja gost će biti odvjetnika Zvonimir Hodak.

Milan Janjetović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Događaji

Svečano obilježavanje 29. obljetnice osnutka HDZ-a na zagrebačkom Jarunu

Objavljeno

na

Objavio

Na zagrebačkom Jarunu, u prostorijama NK Jarun (nekadašnji NK Borac), HDZ će danas svečano obilježiti 29. obljetnicu osnutka. Na ovaj povijesni nadnevak 17. lipnja, prije točno 29 godina, na tom se mjestu održala Osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice.

U nazočnosti 48 osnivača, za predsjednika je izabran dr. Franjo Tuđman. Osnivačka skupština održana je usprkos zabrani komunističkih vlasti i njihova represivnog režima.

Iz tih se skromnih prostorija u neizvjesnim i teškim, štoviše, sudbonosnim vremenima – uz mnogo hrabrosti, odvažnosti i požrtvovnosti – krenulo putem državne samostalnosti i suverenosti.

Snaga HDZ-a formalnu je potvrdu dobila pobjedom na prvim višestranačkim izborima u svibnju 1990. s osvojenih 60 posto zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru (ondašnjem Saboru Socijalističke Republike Hrvatske). Prepoznajući povijesni trenutak i volju hrvatskog naroda, utemeljitelji HDZ-a su nas zauvijek zadužili svojom odvažnošću u tim pogibeljnim, prekretničkim danima.

Hrvatska je pobijedila u nametnutoj agresiji, ostvarila samostalnost i suverenost te postala punopravnom članicom euroatlantskih integracija – NATO-a i EU.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Događaji

Na Raduši obilježena 46. obljetnica Bugojanske skupine

Objavljeno

na

Objavio

rama-prozor.info

Danas, 16. lipnja, središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi.

U organizaciji Hrvatskog katoličkog dobrotvornog društva danas je na planini Raduši obilježena 46. obljetnica od dolaska i djelovanja hrvatske oružane postrojbe, poznatije kao Fenix (Bugojanske) skupine na prostoru općine Prozor-Rama, te 16 godina od kada se ovaj događaj obilježava pod nazivom „Hod u hrvatsku slobodu“.

Danas, 16. lipnja, središnja komemoracija za poginule i ubijene pripadnike te suradnike ove skupine, upriličena je na planini Raduši, kod spomen obilježja na lokalitetu Grebovi. Riječi dobrodošlice, pozdrava, podsjećanja, poticaja i zahvale okupljenima je uputio dugogodišnji predsjednik HKDD-a don Ante Jelić, koji je ujedno izmolio i molitvu Opijela.

Okupljenima na Raduši obratili su i predsjednik udruge „Križni put“ g. Ivan Beljan i prijatelj sudionika akcije Fenix g. Marko Mudronja.

Program komemoracije završio je paljenjem svijeća ispred spomen obilježja, fotografiranjem i kratkotrajnim druženjem, piše rama-prozor.info.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori