Pratite nas

Pregled

General Marko Lukić – Eskalacija četništva u Hrvatskoj!

BUJICA 12.01.2018. Gost: general Marko Lukić

Objavljeno

na

GENERAL LUKIĆ U BUJICI: Na HRT-u živi Yutel; vrijeđaju ratne udovice, a o heroju Marijanu Bišćanu ni sekunde!

“Yutel ideološko još živi na HRT-u! Tamo su aktivne strukture pod kontrolom KOS-a i Udbe, a za cilj imaju obezvrijediti hrvatsku pobjedu, poniziti hrvatske branitelje i osramotiti hrvatske udovice. Njih vrijeđaju, a ratnom heroju Marijanu Bišćanu, zadnjem teško ranjenom hrvatskom vojniku u Domovinskom ratu, devet puta odlikovanom, u svom program nisu posvetili niti jednu jedinu sekundu! Na dan njegova veličanstvenog posljednjeg ispraćaja oni puštaju film u kojem vrijeđaju udovice hrvatskih branitelja! To je koncept specijalnog rata, a cilj je na najgori mogući način poniziti hrvatski narod u vlastitoj zemlji,” bio je oštar u još jednoj Bujici general Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ ‘Lučko’ i član Hrvatskog generalskog zbora. Osvrnuo se tako na film ‘Ministarstvo ljubavi’ koje je HRT ipak pustio, premda u kasnijem terminu, usprkos prosvjedima ratnih udovica i branitelja.

TAJNA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA U INSTITUCIJAMA HRVATSKE DRŽAVE…

Potvrđuje se sve ono na što sam upozoravao još prije šest godina: postoji tajna zločinačka organizacija u institucijama hrvatske države koja uništava i državu i narod. Javno to potvrđujem! Koncept sramoćenja hrvatskih udovica je samo potvrda vođenja perfidnog rata! Sramotno – rekao je Lukić i dodao kako Hrvatska ima ozbiljan obavještajno-sigurnosni sustav koji bi spomenute aktere napokon trebao razobličiti…

Film ‘Ministarstvo ljubavi’ košta više od 800 tisuća eura novca hrvatskih poreznih obveznika, što je prema Lukićevim riječima, potvrda da netko drugim osim hrvatskog naroda kontrolira financijsko-institucionalni sustav RH i očito se “radi o dobro umreženoj i uveženoj organizaciji”…

“Nije to samo televizija, postoji tu i administrativno-birokratski aparat kako bi se hrvatski narod ponizio i pokazao nesposobnim upravljati hrvatskom državom, a onda se traže krivci u ljudima koji objektivno nisu krivi,” dodao je general.

Udovice su žrtvovale svoje vrijeme i živote kako bi same odgojile svoju djecu u okrutnim okolnostima. Danas je teško i obiteljima s oba živa roditelja, a zamislite kako je tek bilo njima… Na žalost, opni koji su protiv njih, imaju jaču snagu nego svi mi zajedno – bio je jasan gost Bujice.

HRT IGNORIRAO SPROVOD HEROJA DOMOVINSKOG RATA MARIJANA BIŠĆANA!

Na posljednji ispraćaj zadnjeg ranjenog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu Marijana Bišćana, odlikovanog devet puta najvišim državnim odličjima, u četvrtak je na Mirogoj došlo gotovo 5.000 ljudi. Na sprovodu je bio i general Lukić, ali i general Ante Gotovina te cijeli generalski zbor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik Predsjednice Ante Deur… Posljednje slovo našemu heroju odžao je general Rojs. Bišćan je ranjen u blizini Banje Luke, kod Male Maloče 11. listopada 1995. U akciji pod zapovjedanjem generala Gotovine od tenkovske granate je izgubio obje noge. Nio, nije se predao – i nakon rata je bio aktivan u Udruzi 100-postotnih HRVI 1. skupine i povijesnom prosvjedu u Savskoj. Ostao je poznat po rečenici: “Rado bi se mijenjao sa svakim tko bi htio takve ‘privilegije’ kakve ja imam!” Većona medija bila je nezainteresirani za ovaj važan događaj, HRT mu nije posvetio ni sekunde, a voditelj Bujice je rekao da je Bišćan zaslužio barem 5 minuta u središnjem Dnevniku HRT-a. Najavio je za ponedjeljak veliki prilog o Marijanu Bišćanu u Bujici.

“Čini se da onima koji odlučuju o uređivačkoj politici HTV-a nije u cilju sačuvati istinu o Domovinskom ratu i udovicama branitelja, nego sudjelovati u konceptu obezvređivanja istine o Domovinskom ratu i nanošenju ljage. Ako HRT-u ovaj sprovod nije bio zanimljiv, onda je to pokazatelj da netko drugi tamo vodi politiku, mimo nacionalnih interesa, a svejedno sisa novac od pretplate i iz državnog proračuna za nečije tuđe ciljeve,” komentirao je Marko Lukić te napomenuo: “Istinski i široka srca smo se borili za svoju domovinu, takva je kakva je, uredit ćemo je na dobrobit djece poginulih branitelja, to je naša obaveza zbog 16 tisuća duša koje lebde iznad nas, a mi koji smo ostali moramo dovršiti tu priču!”

Voditelj Bujice je najavio da je u pripremi veliki svegrađanski prosvjed ispred HRT-a, na koji će doći sve braniteljske udruge, ali i predstavnici raznih građanskih inicijativa poput ‘U ime obitelji’ te cijeli niz udruga vezanih uz Katoličku crkvu, naše iseljeništvo, Hrvate iz Herceg – Bosne, hratske studente…

ČETNIŠTVO U HRVATSKOJ ESKALIRA! NEKI JOŠ NISU DIGLI RUKE OD ORUŽJA!

Lukić je, motiviran uhićenjem 14 osoba srpske nacionalnosti zbog pucnjeva na pravoslavni Badnjak u Trpinji, rekao da je na sve to već upozorila SOA 2015. godine kada je u izvješću navela da se povezuju četničke ćelije iz Hrvatske, BiH i Srbije te da je četnički ekstremizam u Hrvatskoj u porastu.

“Srpska politika nije odustala od ideje Velike Srbije. Pokazuju da su spremni i na oružani poduhvat od kojeg nisu odustali. Njihovi eksponenti u Hrvatskoj još nisu digli ruke od oružja! No ne plašim se što naš protivnik radi, pitanje je što mi činimo da bi na tim prostorima obavještajnim radom operativno-sigurnosni sustav poduzeo mjere pa da se na vrijeme izvrši racija, pokupi to naoružanje, vidi tko su nositelji takvih pobuna, a ne da čekamo prigode pravoslavnog Božića koji svi pravoslavni vjernici trebaju provesti u miru i blagostanju, a ne pucnjavom. Normalnim Srbima štetu nanose upravo ovakvi likovi!”

Lukić je u emisiji i naveo nekoliko primjera Srba koji imaju problema od vlastitih sunarodnjaka, samo zato što se ne žele deklarirati kao četnici, a jedan i zato što ima suprugu Hrvaticu: “Drugi primjer je Milan Busić s područja Topuskog koji potiće srpsku mladež na četništvo, napao je i hrvatsku policajku koja sada ima probleme zato što se branila od četnika. Busić čak proganja lokalne Srbe jer ne žele slijediti njegovu politiku. Oko takvih stvari obavještajni sustav mora efikasnije djelovati i izolirati takve likove…”

LUKIĆ: – Da je DORH odradio svoj posao u precesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima, četništvo se danas ne bi ponovo budilo u Hrvatskoj!

“Neka se ne igraju i ne prijeđu granice – jer još nismo ni mrdnuli malim prstom zbog toga što čekamo da prvo institucije obave zadatak za koji su plaćene. Neprocesuiranjem i neradom institucija države izaziva se nova mržnja. Kao da netko s namjerom želi izazvati reakciju. Neka institucije promisle dobro i neka što promptnije reagiraju, a onda će četnički pobunjenici i zavedena mladež dobro promisliti i biti stavljeni tamo gdje im je mjesto.”

PROBLEM JE U DORH-u, NO I PROTIV NJIH SE MOGU PODNIJETI KAZNENE PRIJAVE!

Na primjedbu voditelja da policija često odradi svoj posao kako treba, no onda zakaže DORH, Lukić je podsjetio da policija ima i mogućnost pokretanja postupaka protiv pojedinaca u DORH-u. Posebno onima koji štete nacionalnim interesima. Upravo je general Lukić svojedobno u predlagao osnivanje posebnog parlamentarnog odbora za kontrolu rada Državnog odvjetništva…

Smeta ga što se zatvaraju i progone hrvatski branitelji poput Tomislava Merčepa, Miše Hrastova ili Vlade Milankovića, dok se srpski ratni zločinci puštaju!

Prilozi Bujice bavili su se jačanjem srpskog četničkog ekstremizma u okolici Vukovara, a u samoj emisiji govorilo se o tom fenomenu i na preostalim hrvatskim područjima. Voditelj je dodatno podsjetio na slučaj dvojice ubijenih mladih Hrvata s područja Gvozda – Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića – koje je ubio mladi Srbin motiviran nacionalnom netrpeljivošću. DORH je i u tom slučaju odigrao vrlo negativnu ulogu.

“Pod četničkom kokardom do ’92. godine istjerano je 40 tisuća Hrvata iz Vojvodine, 160 tisuća Hrvata iz Posavine i mnogih drugih hrvatskih krajeva… Prvo je više od 200 tisuća Hrvata bilo je pometeno da bi oni sada plakali kako je 400 tisuća Srba otjerano iz Hrvatske! To je bio uzročno-posljedični postupak, a o brojkama bi se dalo raspravljati… Čačkali su i palili vatru misleći da Hrvati neće odgovoriti! No, sada je na djelu je muka Hrvata koji su došli na područje Banovine i Korduna kako bi ojačali taj dio obrane, što je bila fantastična strategija Tuđmana, Šuška, Rojsa i ekipe koja je to provodila, a danas proživaljvaju novi progon! Načelnik općine, Srbin iz Gračaca, preko kanadsko-srpske tvrtke uzima po 5.000 eura hrvatskoj obitelji da ih otpremi na aerodrom i isprati u Kanadu! Drugi model je da, ako ostanu, puštaju ‘novokomponovane’ četnike da kolju hrvatsku djecu i izazivaju poremećaj u nacionalnim odnosima. Da ne pričam o tome kako Arapi kupuju zemlju sve do Plitvica do Mostara! Čija je to odgovornost?! Tko će tome stati na kraj,” zapitao se Lukić.

Podsjetio je na Slavsko Polje gdje su partizani i četnici koji su im pristupili ’45. ubili nekoliko tisuća Hrvata u jednom tunelu nalik Hudoj jami. Danas se upravo u tom mjestu u komunalnim i drugim poduzećima zapošljavaju uglavnom Srbi SDSS-ovci, a u koaliciji sa SDSS-om tamo je na vlasti HDZ!

IMAMO NESIGURNU SITUACIJU SVEGA 50-ak KILOMETARA OD ZAGREBA!

“Pitanje je jesu li hrvatske institucije uopće poduzele nešto oko pokolja u Slavskom Polju. Potrebno je fomirati posebnu skupinu ljudi koja će utvrditi istinu. Što se tiče politike, nismo ni svjesni da gubimo ljude s tog važnog prostora i da bi na kraju mogli izbubiti i sam prostor! Stvaramo si problem u nacionalno-sigurnosnom smislu da nemamo sigurnu situaciju svega 50-ak kilometara od Zagreba,” upozorava Lukić.

Voditelj je još jednom podsjetio na nedavne incidente u Bačkoj, gdje su pretučeni Hrvati, uz napomenu da se slično radilo i 90-ih. U Apatinu postoje kampovi za obuku mladih Srba iz Hrvatske, obnovljene su ‘Crvene beretke’, Srbi od Rusa dobivaju moderno naoružanje, a u Srbiji još uvijek postoji ‘Biro Krajine’, svojevrsna ‘Vlada u egzilu tzv. SAO Krajine’, financirana od srpske vlade još iz vremena kada je premijer bio sadašnji predsjednik Aleksandar Vučić!

“Oni ne odustaju od svoje velikosrpske ideologije. U stvaranju hrvatske države puno su izgubili, s obzirom da su bili privilegirani i da su kontrolirali sve segmente društva. Još su zadržali kontrolu nad financijskim institucijama, dijelom pravosuđa i medijima. Ovo što se događa na HRT-u dokaz je da duh Ace Vasiljevića još uvijek operira i po Prisavlju! No, nije problem u Beogradu, nego u nama,” jasan je bio Marko Lukić.

DRLJAČA JE VEĆ NASTUPAO U ISTRI, A MILETIĆ SE SADA IZVLAČI!

General Lukić za kraj je komentirao otkazani nastup notornog  Bore Drljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Podsjetimo, trebao je pjevati na večerašnjem dočeku srpske Nove godine, a od ranije je poznat po veličanju ratnog zločinca ‘Kapetana Dragana’ i nastupima u okupiranom Vukovaru.

Boris Miletić, IDS-ov gradonačelnik Pule, kaže da je on otkazao koncert, premda je Drljača već ranije nastupao u Istri. Grad Pula prihvatio je pokroviteljstvo dočeka i Drljačinog nastupa, a ogradio se tek kada je izbio skandal.

“Velikosrpska politika najjača je u Istri! Tamo četiri srpska odvjetnika odlučuju tko ide, a tko izlazi iz zatvora! Sve kontroliraju – od gospodarstva do drugih procesa u Istri. Tamo kao da hrvatska država ne funkcionira… No, pozitivno je što je posljednji zapovjednik ATJ ‘Lučko’ novi načelnik PU Istarske! Ideologija velikosrpstva manifestirana je kroz Boru Drljaču, ali ona se provodi i kroz funkcioniranje institucija u Istri. Dolje je ugrožen hrvatski narod, ne srpski, vidite kako su sve silno poduzeli da Thompson ne održi koncert u Areni, a Drljača je već nastupao, doduše sada ne – jer je trebao doći u Dom hrvatskih branitelja. Premda je neukusno uspoređivati jednog Thompsona s tamo nekim Drljačom,” zaključio je Lukić u Bujici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Lovro Kuščević o potpisima: Tko izgubi, ima pravo da se ljuti

Objavljeno

na

Objavio

Ministar uprave Lovro Kuščević rekao je u srijedu da Vlada podržava referendume kao demokratski oblik izjašnjavanja volje građana i nikome ne zamjera inicijative, ali zamjera organizatorima prikupljanja potpisa za dva referenduma nepravilnosti koje su radili.

“Vlada podržava referendum kao demokratski oblik izjašnjavanja volje građana. Naravno da se to nikome ne zamjera, zamjera se organizatorima nepravilnosti koje su radili. O tim nepravilnostima, njihovom broju, broju važećih, odnosno nevažećih potpisa možemo razgovarati nakon što prezentiramo izvješće. Povjerenstvo je završilo svoj posao, predalo je izvješće, a ja ću ga danas prezentirati Vladi”, rekao je Kuščević novinarima pred Banskim dvorima.

Upitan idemo li na referendum, odgovorio je: “Vidjet ćemo danas kada Vlada primi na znanje izvješće i uputi ga u Sabor”. Na novinarsku konstataciju da će nastati pobune s ove ili one strane, bez obzira na rezultate, pogotovo jer inicijativama nije dopustio promatrače, Kuščević je poručio – “tko gubi ima pravo da se ljuti”.

Odbacio je nagađanja da je pogriješio kada organizatorima referendumskih inicijativa nije dopustio promatranje. “Nema tu pogriješili ili ne pogriješili. Nisam ja donio odluku samovoljno. Hrvatski zakon ne omogućava promatranje. Ne radi se tu o mojoj volji, radi se o poštivanju hrvatskih zakona”, poručio je.

Ustvrdio je da njegov osobni stav, kao i stav Vlade oko referendumskog pitanja nema nikakve veze sa stručnim, objektivnim i u skladu za zakonom prebrojavanjem potpisa. “Ovi rezultati su rezultati rada stručnog povjerenstva koje niti na jedan način nije pristrano. Ukoliko su iz inicijativa skupili dovoljan broj potpisa bit će referendum, ako nisu – neće biti referenduma”, rekao je.

Nije etično ni moralno buditi emocije u ljudima kako bi se zadržale sinekure u Saboru

Smatra kako bi bilo korektno da se udruga Narod odlučuje registrira kao stranka pa krene u političku utrku. Svatko tko ima političkih ambicija mora izraditi dobar, kvalitetan program i okupiti ljude koji su spremni taj program realizirati.

“Na ovaj način, pokušavajući probuditi emocije kod ljudi da bi dobili političku vidljivost i zadržali svoje sinekure u Saboru, to nije ni etično niti moralno niti u skladu s političkim djelovanjem”, kazao je ministar uprave.

Na upit trebaju li referendumska pitanja o Istanbulskoj konvenciji i promjeni izbornih pravila ići na Ustavni sud da se vidi jedu li u skladu s Ustavom, Kuščević smatra da je to pitanje koje mora procijeniti Sabor.

Mi ćemo Saboru proslijediti izvješće, a dalje je na Saboru da procijeni što će dalje s tim pitanjem, rekao je Kuščević.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Apel Udruge ‘Svehrvatski grob – groblje mira’ u povodu vukovarskog prosvjeda

Objavljeno

na

Objavio

Udruga „Svehrvatski grob – groblje mira“ ima za cilj da se svim ratnim žrtvama na ovom našem prostoru izrazi poštovanje i javno im se prizna ljudsko dostojanstvo, koje im je bilo oduzeto.

To se očituje i time da ih se kao ljude javno pokopa. Pravo na pokop nije samo kršćanska nego općeljudska baština.

Danas ima mnogo žrtava iz vremena Domovinskog rata kojima još nije na taj način priznato ljudsko i kršćansko dostojanstvo. Majke traže mrtvo tijelo svojih sinova, supruge svojih muževa, djeca svojih očeva.

Nekako se prešutno nameće misao da to i nije tako važno, da imamo i važnijih poslova. Zato nije dovoljno da se o tome normalno govori. Treba podignuti glas, pače i kriknuti. Nije čudno da je taj krik odjeknuo upravo iz grada-žrtve – Vukovara.

Mjesto da sada odgovorni paze da nakon toga krika oni ne budu okrznuti ili prozvani, treba se trgnuti i otvoriti oči pred činjenicom da nismo kao društvo izvršili svoju općeljudsku zadaću, da žrtve nisu dobile poštovanje koje zaslužuju; i ne samo one žrtve koje su već pokojne, nego i one žive koje se i danas susreću sa svojim (neprocesuiranim) zlostavljačima jer je njihov zločin prepušten zaboravu.

Treba reći da nepokopanih žrtava nemamo samo iz Domovinskog rata. Njih je još više iz II. svjetskog rata i poraća; njihovi zemni ostaci i danas leže u raznim jamama i rovovima raspršenim po Sloveniji i Hrvatskoj.

Prijašnji naraštaj nije o njima smio ništa znati i svako odavanje počasti tim žrtvama bilo je kažnjivo. Naš naraštaj se ne može ispričavati da to ne zna i da ne smije odraditi svoju ljudsku obvezu. Ne smijemo zaboraviti one koji su bili žrtve nasilja i nepravde!

Svako društvo treba osjećati moralnu obvezu da pokopa svoje mrtve. Ipak treba uvijek voditi računa da do ozdravljenja društva neće doći ako se kod ratnih stradanja traži samo krivce, a zaboravi ili zanemari žrtve; spirali zla onda nikad kraja.

Svako civilizirano društvo ima i osjeća obvezu osigurati i štititi pravdu na način da zločin bude kažnjen, a svakoj žrtvi da se oda dužno poštovanje. Državne ustanove trebaju budno bdjeti nad tim. To je njihova zadaća. Crkva pak nema zadaću izgoniti pravdu na taj način da traži kažnjavanje svakog zločina, ali je njezina obveza da neprestano ističe poštovanje prema svakoj žrtvi.

Zadaća Crkve nije, dakle, inzistirati da svaki zločin bude primjereno kažnjen. To je zadaća državne vlasti. Crkva nije nikada tražila obnovu sudskog postupka na kojemu je Isus bez krivice osuđen na smrt; nije tražila da se sudski proglase krivim Pilat, Herod, Juda i farizeji. Ali je Crkva poštovanje prema Isusovoj žrtvi shvatila kao svoj temeljni zadatak i svako veće crkveno okupljanje biva oko Isusove žrtve (sv. misa). Hvalevrijednu inicijativu vukovarskoga gradonačelnika neki gledaju samo pod vidom kažnjavanja zločinaca.

Ako se stane samo na tome, onda nije neutemeljena izjava jednog kolumnista našeg dnevnog lista koji vidi pred sobom novi rat. Težište treba staviti na žrtve i na njihovo poštivanje, onda je ugroženo samo zlo i nema razloga da se društvo dijeli po bilo kakvoj osnovi osim po onoj temeljnoj: dobro – zlo. A to nije opasno nego put prema ozdravljenju društva.

Mile Bogović, predsjednik, gospićko-senjski biskup u miru

 

Penava: Na djelu je sramotna šutnja službene Hrvatske, njezinih dužnosnika i institucija…

 

 

Ivan Penava: Nastavi li se ovako, izaći ću iz HDZ-a

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori

Komentari