Pratite nas

Pregled

General Marko Lukić – Eskalacija četništva u Hrvatskoj!

BUJICA 12.01.2018. Gost: general Marko Lukić

Objavljeno

na

GENERAL LUKIĆ U BUJICI: Na HRT-u živi Yutel; vrijeđaju ratne udovice, a o heroju Marijanu Bišćanu ni sekunde!

“Yutel ideološko još živi na HRT-u! Tamo su aktivne strukture pod kontrolom KOS-a i Udbe, a za cilj imaju obezvrijediti hrvatsku pobjedu, poniziti hrvatske branitelje i osramotiti hrvatske udovice. Njih vrijeđaju, a ratnom heroju Marijanu Bišćanu, zadnjem teško ranjenom hrvatskom vojniku u Domovinskom ratu, devet puta odlikovanom, u svom program nisu posvetili niti jednu jedinu sekundu! Na dan njegova veličanstvenog posljednjeg ispraćaja oni puštaju film u kojem vrijeđaju udovice hrvatskih branitelja! To je koncept specijalnog rata, a cilj je na najgori mogući način poniziti hrvatski narod u vlastitoj zemlji,” bio je oštar u još jednoj Bujici general Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ ‘Lučko’ i član Hrvatskog generalskog zbora. Osvrnuo se tako na film ‘Ministarstvo ljubavi’ koje je HRT ipak pustio, premda u kasnijem terminu, usprkos prosvjedima ratnih udovica i branitelja.

TAJNA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA U INSTITUCIJAMA HRVATSKE DRŽAVE…

Potvrđuje se sve ono na što sam upozoravao još prije šest godina: postoji tajna zločinačka organizacija u institucijama hrvatske države koja uništava i državu i narod. Javno to potvrđujem! Koncept sramoćenja hrvatskih udovica je samo potvrda vođenja perfidnog rata! Sramotno – rekao je Lukić i dodao kako Hrvatska ima ozbiljan obavještajno-sigurnosni sustav koji bi spomenute aktere napokon trebao razobličiti…

Film ‘Ministarstvo ljubavi’ košta više od 800 tisuća eura novca hrvatskih poreznih obveznika, što je prema Lukićevim riječima, potvrda da netko drugim osim hrvatskog naroda kontrolira financijsko-institucionalni sustav RH i očito se “radi o dobro umreženoj i uveženoj organizaciji”…

“Nije to samo televizija, postoji tu i administrativno-birokratski aparat kako bi se hrvatski narod ponizio i pokazao nesposobnim upravljati hrvatskom državom, a onda se traže krivci u ljudima koji objektivno nisu krivi,” dodao je general.

Udovice su žrtvovale svoje vrijeme i živote kako bi same odgojile svoju djecu u okrutnim okolnostima. Danas je teško i obiteljima s oba živa roditelja, a zamislite kako je tek bilo njima… Na žalost, opni koji su protiv njih, imaju jaču snagu nego svi mi zajedno – bio je jasan gost Bujice.

HRT IGNORIRAO SPROVOD HEROJA DOMOVINSKOG RATA MARIJANA BIŠĆANA!

Na posljednji ispraćaj zadnjeg ranjenog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu Marijana Bišćana, odlikovanog devet puta najvišim državnim odličjima, u četvrtak je na Mirogoj došlo gotovo 5.000 ljudi. Na sprovodu je bio i general Lukić, ali i general Ante Gotovina te cijeli generalski zbor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik Predsjednice Ante Deur… Posljednje slovo našemu heroju odžao je general Rojs. Bišćan je ranjen u blizini Banje Luke, kod Male Maloče 11. listopada 1995. U akciji pod zapovjedanjem generala Gotovine od tenkovske granate je izgubio obje noge. Nio, nije se predao – i nakon rata je bio aktivan u Udruzi 100-postotnih HRVI 1. skupine i povijesnom prosvjedu u Savskoj. Ostao je poznat po rečenici: “Rado bi se mijenjao sa svakim tko bi htio takve ‘privilegije’ kakve ja imam!” Većona medija bila je nezainteresirani za ovaj važan događaj, HRT mu nije posvetio ni sekunde, a voditelj Bujice je rekao da je Bišćan zaslužio barem 5 minuta u središnjem Dnevniku HRT-a. Najavio je za ponedjeljak veliki prilog o Marijanu Bišćanu u Bujici.

“Čini se da onima koji odlučuju o uređivačkoj politici HTV-a nije u cilju sačuvati istinu o Domovinskom ratu i udovicama branitelja, nego sudjelovati u konceptu obezvređivanja istine o Domovinskom ratu i nanošenju ljage. Ako HRT-u ovaj sprovod nije bio zanimljiv, onda je to pokazatelj da netko drugi tamo vodi politiku, mimo nacionalnih interesa, a svejedno sisa novac od pretplate i iz državnog proračuna za nečije tuđe ciljeve,” komentirao je Marko Lukić te napomenuo: “Istinski i široka srca smo se borili za svoju domovinu, takva je kakva je, uredit ćemo je na dobrobit djece poginulih branitelja, to je naša obaveza zbog 16 tisuća duša koje lebde iznad nas, a mi koji smo ostali moramo dovršiti tu priču!”

Voditelj Bujice je najavio da je u pripremi veliki svegrađanski prosvjed ispred HRT-a, na koji će doći sve braniteljske udruge, ali i predstavnici raznih građanskih inicijativa poput ‘U ime obitelji’ te cijeli niz udruga vezanih uz Katoličku crkvu, naše iseljeništvo, Hrvate iz Herceg – Bosne, hratske studente…

ČETNIŠTVO U HRVATSKOJ ESKALIRA! NEKI JOŠ NISU DIGLI RUKE OD ORUŽJA!

Lukić je, motiviran uhićenjem 14 osoba srpske nacionalnosti zbog pucnjeva na pravoslavni Badnjak u Trpinji, rekao da je na sve to već upozorila SOA 2015. godine kada je u izvješću navela da se povezuju četničke ćelije iz Hrvatske, BiH i Srbije te da je četnički ekstremizam u Hrvatskoj u porastu.

“Srpska politika nije odustala od ideje Velike Srbije. Pokazuju da su spremni i na oružani poduhvat od kojeg nisu odustali. Njihovi eksponenti u Hrvatskoj još nisu digli ruke od oružja! No ne plašim se što naš protivnik radi, pitanje je što mi činimo da bi na tim prostorima obavještajnim radom operativno-sigurnosni sustav poduzeo mjere pa da se na vrijeme izvrši racija, pokupi to naoružanje, vidi tko su nositelji takvih pobuna, a ne da čekamo prigode pravoslavnog Božića koji svi pravoslavni vjernici trebaju provesti u miru i blagostanju, a ne pucnjavom. Normalnim Srbima štetu nanose upravo ovakvi likovi!”

Lukić je u emisiji i naveo nekoliko primjera Srba koji imaju problema od vlastitih sunarodnjaka, samo zato što se ne žele deklarirati kao četnici, a jedan i zato što ima suprugu Hrvaticu: “Drugi primjer je Milan Busić s područja Topuskog koji potiće srpsku mladež na četništvo, napao je i hrvatsku policajku koja sada ima probleme zato što se branila od četnika. Busić čak proganja lokalne Srbe jer ne žele slijediti njegovu politiku. Oko takvih stvari obavještajni sustav mora efikasnije djelovati i izolirati takve likove…”

LUKIĆ: – Da je DORH odradio svoj posao u precesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima, četništvo se danas ne bi ponovo budilo u Hrvatskoj!

“Neka se ne igraju i ne prijeđu granice – jer još nismo ni mrdnuli malim prstom zbog toga što čekamo da prvo institucije obave zadatak za koji su plaćene. Neprocesuiranjem i neradom institucija države izaziva se nova mržnja. Kao da netko s namjerom želi izazvati reakciju. Neka institucije promisle dobro i neka što promptnije reagiraju, a onda će četnički pobunjenici i zavedena mladež dobro promisliti i biti stavljeni tamo gdje im je mjesto.”

PROBLEM JE U DORH-u, NO I PROTIV NJIH SE MOGU PODNIJETI KAZNENE PRIJAVE!

Na primjedbu voditelja da policija često odradi svoj posao kako treba, no onda zakaže DORH, Lukić je podsjetio da policija ima i mogućnost pokretanja postupaka protiv pojedinaca u DORH-u. Posebno onima koji štete nacionalnim interesima. Upravo je general Lukić svojedobno u predlagao osnivanje posebnog parlamentarnog odbora za kontrolu rada Državnog odvjetništva…

Smeta ga što se zatvaraju i progone hrvatski branitelji poput Tomislava Merčepa, Miše Hrastova ili Vlade Milankovića, dok se srpski ratni zločinci puštaju!

Prilozi Bujice bavili su se jačanjem srpskog četničkog ekstremizma u okolici Vukovara, a u samoj emisiji govorilo se o tom fenomenu i na preostalim hrvatskim područjima. Voditelj je dodatno podsjetio na slučaj dvojice ubijenih mladih Hrvata s područja Gvozda – Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića – koje je ubio mladi Srbin motiviran nacionalnom netrpeljivošću. DORH je i u tom slučaju odigrao vrlo negativnu ulogu.

“Pod četničkom kokardom do ’92. godine istjerano je 40 tisuća Hrvata iz Vojvodine, 160 tisuća Hrvata iz Posavine i mnogih drugih hrvatskih krajeva… Prvo je više od 200 tisuća Hrvata bilo je pometeno da bi oni sada plakali kako je 400 tisuća Srba otjerano iz Hrvatske! To je bio uzročno-posljedični postupak, a o brojkama bi se dalo raspravljati… Čačkali su i palili vatru misleći da Hrvati neće odgovoriti! No, sada je na djelu je muka Hrvata koji su došli na područje Banovine i Korduna kako bi ojačali taj dio obrane, što je bila fantastična strategija Tuđmana, Šuška, Rojsa i ekipe koja je to provodila, a danas proživaljvaju novi progon! Načelnik općine, Srbin iz Gračaca, preko kanadsko-srpske tvrtke uzima po 5.000 eura hrvatskoj obitelji da ih otpremi na aerodrom i isprati u Kanadu! Drugi model je da, ako ostanu, puštaju ‘novokomponovane’ četnike da kolju hrvatsku djecu i izazivaju poremećaj u nacionalnim odnosima. Da ne pričam o tome kako Arapi kupuju zemlju sve do Plitvica do Mostara! Čija je to odgovornost?! Tko će tome stati na kraj,” zapitao se Lukić.

Podsjetio je na Slavsko Polje gdje su partizani i četnici koji su im pristupili ’45. ubili nekoliko tisuća Hrvata u jednom tunelu nalik Hudoj jami. Danas se upravo u tom mjestu u komunalnim i drugim poduzećima zapošljavaju uglavnom Srbi SDSS-ovci, a u koaliciji sa SDSS-om tamo je na vlasti HDZ!

IMAMO NESIGURNU SITUACIJU SVEGA 50-ak KILOMETARA OD ZAGREBA!

“Pitanje je jesu li hrvatske institucije uopće poduzele nešto oko pokolja u Slavskom Polju. Potrebno je fomirati posebnu skupinu ljudi koja će utvrditi istinu. Što se tiče politike, nismo ni svjesni da gubimo ljude s tog važnog prostora i da bi na kraju mogli izbubiti i sam prostor! Stvaramo si problem u nacionalno-sigurnosnom smislu da nemamo sigurnu situaciju svega 50-ak kilometara od Zagreba,” upozorava Lukić.

Voditelj je još jednom podsjetio na nedavne incidente u Bačkoj, gdje su pretučeni Hrvati, uz napomenu da se slično radilo i 90-ih. U Apatinu postoje kampovi za obuku mladih Srba iz Hrvatske, obnovljene su ‘Crvene beretke’, Srbi od Rusa dobivaju moderno naoružanje, a u Srbiji još uvijek postoji ‘Biro Krajine’, svojevrsna ‘Vlada u egzilu tzv. SAO Krajine’, financirana od srpske vlade još iz vremena kada je premijer bio sadašnji predsjednik Aleksandar Vučić!

“Oni ne odustaju od svoje velikosrpske ideologije. U stvaranju hrvatske države puno su izgubili, s obzirom da su bili privilegirani i da su kontrolirali sve segmente društva. Još su zadržali kontrolu nad financijskim institucijama, dijelom pravosuđa i medijima. Ovo što se događa na HRT-u dokaz je da duh Ace Vasiljevića još uvijek operira i po Prisavlju! No, nije problem u Beogradu, nego u nama,” jasan je bio Marko Lukić.

DRLJAČA JE VEĆ NASTUPAO U ISTRI, A MILETIĆ SE SADA IZVLAČI!

General Lukić za kraj je komentirao otkazani nastup notornog  Bore Drljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Podsjetimo, trebao je pjevati na večerašnjem dočeku srpske Nove godine, a od ranije je poznat po veličanju ratnog zločinca ‘Kapetana Dragana’ i nastupima u okupiranom Vukovaru.

Boris Miletić, IDS-ov gradonačelnik Pule, kaže da je on otkazao koncert, premda je Drljača već ranije nastupao u Istri. Grad Pula prihvatio je pokroviteljstvo dočeka i Drljačinog nastupa, a ogradio se tek kada je izbio skandal.

“Velikosrpska politika najjača je u Istri! Tamo četiri srpska odvjetnika odlučuju tko ide, a tko izlazi iz zatvora! Sve kontroliraju – od gospodarstva do drugih procesa u Istri. Tamo kao da hrvatska država ne funkcionira… No, pozitivno je što je posljednji zapovjednik ATJ ‘Lučko’ novi načelnik PU Istarske! Ideologija velikosrpstva manifestirana je kroz Boru Drljaču, ali ona se provodi i kroz funkcioniranje institucija u Istri. Dolje je ugrožen hrvatski narod, ne srpski, vidite kako su sve silno poduzeli da Thompson ne održi koncert u Areni, a Drljača je već nastupao, doduše sada ne – jer je trebao doći u Dom hrvatskih branitelja. Premda je neukusno uspoređivati jednog Thompsona s tamo nekim Drljačom,” zaključio je Lukić u Bujici.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Kolakušić u Nu2: Zakoni su rađeni u interesu uskog kruga ljudi

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Nedjeljom u dva gostovao je sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić, koji je u javnosti postao poznat žestoko kritizirajući predstečajne nagodbe, Lex Agrokor te ovršni zakon zbog kojeg je postao jedan od simbola borbe ovršenih i blokiranih. Rekao je da od kritika društvenih anomalija nikada neće odustati dok svi u zemlji pred zakonom ne budu jednaki te da će se politički angažirati tek onda kada shvati da u pravosuđu ne može postići cilj. Uz to, potvrdio je kako je sudačko vijeće odlučilo da je povrijedio Kodeks sudačke etike, zbog čega će snositi posljedice.

U pravu sam da bi u Hrvatskoj vladala vladavina prava i da bi svi bili jednaki. Hrvatskom narodu se konstantno prezentiraju propisi da su rađeni u njihovom interesu, ali to nažalost, nije točno. Najbolji primjer su ovršni zakon lex Agrokor, zakon o predstečajnim nagodbama, zakon o pretvorbi i privatizaciji. To su sve zakoni rađeni u interesu uskog kruga ljudi, kaže Kolakušić.

Rekao je i kako ne očekuje da će postupak koji protiv njega provodi Državno sudbeno vijeće (DSV) zbog povrede sudačke etike biti novčana kazna. Novčana kazna ne može me onemogućiti da govorim. Preostaje im da me razriješe, a uvjeren sam da su zbog toga i krenuli u tom smjeru. Tada više nikad neću moći biti sudac, kazao je. Postupak je pokrenuo predsjednik Trgovačkog suda Nino Radić, zbog Kolakušićeva javnog istupa o njegovu izuzeću u stečajnom postupku vezanom uz Konzum i Agrokor. Kolakušić optužuje Radića da ga tereti za ono što je i sam radio kad je hvalio predstečajne nagodbe.

Sudac Kolakušić žestoki je kritičar ovršnog zakona. Očigledno je koliko je utjecaj ovršnog lobija na naše zakonodavstvo. Treba donijeti novi zakon, jer ovo što smo mi napravili ne postoji nigdje, ističe. Ovršni zakon postoji u svakoj državi, ali 330.000 blokiranih postoji samo u Hrvatskoj. Samo u Hrvatskoj postoji da građani propadaju zbog troškova postupka. Zalažem se da smo prepisali austrijski ili još bolje slovenski sustav u kojem trošak ovrhe može biti 0. A za taj zakon je potrebno manje od 24 sata. Kažu da se radi o ogromnom poslu, a koliko je trebalo se napiše lex Agrokor? Znači kad se zakon radi za jednu osobu može se napisati u par sati, a kad treba spasiti milijun građana treba godinu dana. Zato što u tih godinu dana nekoliko pojedinaca će zaraditi nekoliko stotina milijuna kuna, kaže Kolakušić.

Ističe i kako bi porez na nekretnine doveo do katastrofe u Hrvatskoj. Imamo siromašnije građane koji jedva plaćaju i režije. Bilo kakav dodatni namet za njih bi bio veliki pristisak, kaže Kolakušić, koji bi podržao porez na nekretnine da je društvo bogatije. Ističe i kako je bilo bitno pokrenuti građansku inicijativu kako bi građani shvatili da se njih sluša.

hrt

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Prešućen uspjeh učenika OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje na natječaju u Abu Dhabiju

Objavljeno

na

Objavio

Naše najiskrenije čestitke vrijednim učenicima i djelatnicima OŠ Vladimir Nazor u Škabrnji na sjajnom postignuću i pobjedi na natjecanju u Emiratima vrijednoj 100.000 dolara. U toj se školi radi!

No, da ne bi bilo sve lijepo, pobrinuli su se najveći hrvatski „nezavisni“ mediji, pa su tu sjajnu vijest, ne samo za Škabrnju već i za Hrvatsku, objavili tek Nova TV prilogom u svom Dnevniku, i HTV stranicom na teletekstu.

Od portala ta se vijest može pronaći tek na nekolicini malih i lokalnih portala. Za one najveće to očito nije dovoljno atraktivna vijest, baš kao ni za Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Tri dana nakon prve objave ove vijesti, na internetskim tražilicama smo našli vrlo mali broj pogodaka, pa smo se zato odlučili ove činjenice zabilježiti jednim posebnim prilogom na našem portalu piše HKV. S jedne strane imamo svjetski uspjeh osnovne škole, i to iz ratom teško poharane Škabrnje, a s druge strane imamo i uspjeh ‘hrvatskih’ medija, koji su to svojom šutnjom uspjeli sakriti od javnosti. I što sad – kome čestitati više? Mislimo da mi ovdje odgovor ipak znamo.(hkv)

U Osnovnoj školi u Škabrnji se radi i pobjeđuje na svjetskoj razini!

Zayed Future Energy Prize nagrada je koju dodjeljuje Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata, između ostalih i u kategoriji za školarce koji osmisle projekte temeljene na održivosti i obnovljivoj energiji.

Jedan takav osmišljen je i u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Škabrnji, čiji su školarci ovih dana za njega osvojili, u konkurenciji 370 osnovnih škola iz cijele Europe, nagradu Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrijednosti od 100.000 dolara.

Nagrada Zayed Future Energy Prize Ujedinjenih Arapskih Emirata dodjeljuje se po jednoj školi iz pet regija: za Amerike, Europu, Afriku, Aziju i Oceaniju. Glavni cilj nagrade za škole je inspirirati buduće generacije diljem svijeta da budu odgovorni i održivi građani i da o tome uče od malih nogu.

Naučili su to jako dobro školarci iz škabrnjske Osnovne škole Vladimir Nazor, čiji je projekt održivosti oduševio žiri koji dodjeljuje Zayed Future Energy Prize i u dalekim UAE osigurao im pobjedu vrijednu 100.000 dolara.

skabrnja

– Uspjeli smo osvojiti glavnu nagradu vrijednu 100.000 dolara! To je nagrada za Hrvatsku, za Škabrnju i našu školu. Hvala svima koji su nas podržavali, ohrabrivali i vjerovali u naš projekt. Hvala kolegama i napose našim učenicima koji su sudjelovali u njegovoj realizaciji, a posebno hvala Leonardi i njezinim roditeljima na odvažnosti, potpori i susretljivosti, poručili su iz škole putem Facebooka.

Veliku ulogu u kreiranju, provedbi i organizaciji projekta, napominju iz škabrnjske škole, dale su Ina Matijević, koordinatorica projekta i Ivana Ražov, njegova voditeljica i realizatorica. Njihov projekt sastojao se od ideje budućih solarnih ploča, električnog vozila za potrebe školske kuhinje, planom recikliranja otpada, ali i poduzetništvom koje razvijaju u učeničkoj zadruzi.

– Projektom je obuhvaćena lokalna, tradicionalna kultura uzgoja masline kroz učeničku zadrugu i povezivanje učenika s Dolinom maslina kraj Škabrnje, u kojoj se nalaze ekološki nasadi sedam tisuća mladih maslina. I sam ulazak našeg projekta u finale bio je senzacionalan uspjeh, tako da je suvišno govoriti koliko smo ponosni te koliko nam znači ova nagrada.

Novac ćemo uložiti u kupnju električnog dostavnog vozila za novootvorenu školsku kuhinju, nabavku 40 solarnih panela, ruksaka sa solarnim ćelijama i konekcijom za punjenje mobitela za sve učenike od 5. do 8. razreda naše škole te program UZOR, kazao je za Zadarski list ravnatelj Marin Pavičić dodajući kako još uvijek ne zna hoće li školi pripasti cijeli iznos nagrade ili će on biti umanjen za PDV. Ukoliko nešto novca ostane, dobit će ga školski zadrugari za unaprjeđenje njihova malog poduzetništva.

Idejni projekt za postavljanje solarnih panela za OŠ Vladimir Nazor, piše Zadarski list, izradit će Zadarska županija, a ravnatelj Pavičić ovih je dana predao svu dokumentaciju i aplicirao školu za energetsku obnovu koja se sufinancira sredstvima iz EU fondova.

Martina Gelenčir
Srednja.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari