Pratite nas

Pregled

General Marko Lukić – Eskalacija četništva u Hrvatskoj!

BUJICA 12.01.2018. Gost: general Marko Lukić

Objavljeno

na

GENERAL LUKIĆ U BUJICI: Na HRT-u živi Yutel; vrijeđaju ratne udovice, a o heroju Marijanu Bišćanu ni sekunde!

“Yutel ideološko još živi na HRT-u! Tamo su aktivne strukture pod kontrolom KOS-a i Udbe, a za cilj imaju obezvrijediti hrvatsku pobjedu, poniziti hrvatske branitelje i osramotiti hrvatske udovice. Njih vrijeđaju, a ratnom heroju Marijanu Bišćanu, zadnjem teško ranjenom hrvatskom vojniku u Domovinskom ratu, devet puta odlikovanom, u svom program nisu posvetili niti jednu jedinu sekundu! Na dan njegova veličanstvenog posljednjeg ispraćaja oni puštaju film u kojem vrijeđaju udovice hrvatskih branitelja! To je koncept specijalnog rata, a cilj je na najgori mogući način poniziti hrvatski narod u vlastitoj zemlji,” bio je oštar u još jednoj Bujici general Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ ‘Lučko’ i član Hrvatskog generalskog zbora. Osvrnuo se tako na film ‘Ministarstvo ljubavi’ koje je HRT ipak pustio, premda u kasnijem terminu, usprkos prosvjedima ratnih udovica i branitelja.

TAJNA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA U INSTITUCIJAMA HRVATSKE DRŽAVE…

Potvrđuje se sve ono na što sam upozoravao još prije šest godina: postoji tajna zločinačka organizacija u institucijama hrvatske države koja uništava i državu i narod. Javno to potvrđujem! Koncept sramoćenja hrvatskih udovica je samo potvrda vođenja perfidnog rata! Sramotno – rekao je Lukić i dodao kako Hrvatska ima ozbiljan obavještajno-sigurnosni sustav koji bi spomenute aktere napokon trebao razobličiti…

Film ‘Ministarstvo ljubavi’ košta više od 800 tisuća eura novca hrvatskih poreznih obveznika, što je prema Lukićevim riječima, potvrda da netko drugim osim hrvatskog naroda kontrolira financijsko-institucionalni sustav RH i očito se “radi o dobro umreženoj i uveženoj organizaciji”…

“Nije to samo televizija, postoji tu i administrativno-birokratski aparat kako bi se hrvatski narod ponizio i pokazao nesposobnim upravljati hrvatskom državom, a onda se traže krivci u ljudima koji objektivno nisu krivi,” dodao je general.

Udovice su žrtvovale svoje vrijeme i živote kako bi same odgojile svoju djecu u okrutnim okolnostima. Danas je teško i obiteljima s oba živa roditelja, a zamislite kako je tek bilo njima… Na žalost, opni koji su protiv njih, imaju jaču snagu nego svi mi zajedno – bio je jasan gost Bujice.

HRT IGNORIRAO SPROVOD HEROJA DOMOVINSKOG RATA MARIJANA BIŠĆANA!

Na posljednji ispraćaj zadnjeg ranjenog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu Marijana Bišćana, odlikovanog devet puta najvišim državnim odličjima, u četvrtak je na Mirogoj došlo gotovo 5.000 ljudi. Na sprovodu je bio i general Lukić, ali i general Ante Gotovina te cijeli generalski zbor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik Predsjednice Ante Deur… Posljednje slovo našemu heroju odžao je general Rojs. Bišćan je ranjen u blizini Banje Luke, kod Male Maloče 11. listopada 1995. U akciji pod zapovjedanjem generala Gotovine od tenkovske granate je izgubio obje noge. Nio, nije se predao – i nakon rata je bio aktivan u Udruzi 100-postotnih HRVI 1. skupine i povijesnom prosvjedu u Savskoj. Ostao je poznat po rečenici: “Rado bi se mijenjao sa svakim tko bi htio takve ‘privilegije’ kakve ja imam!” Većona medija bila je nezainteresirani za ovaj važan događaj, HRT mu nije posvetio ni sekunde, a voditelj Bujice je rekao da je Bišćan zaslužio barem 5 minuta u središnjem Dnevniku HRT-a. Najavio je za ponedjeljak veliki prilog o Marijanu Bišćanu u Bujici.

“Čini se da onima koji odlučuju o uređivačkoj politici HTV-a nije u cilju sačuvati istinu o Domovinskom ratu i udovicama branitelja, nego sudjelovati u konceptu obezvređivanja istine o Domovinskom ratu i nanošenju ljage. Ako HRT-u ovaj sprovod nije bio zanimljiv, onda je to pokazatelj da netko drugi tamo vodi politiku, mimo nacionalnih interesa, a svejedno sisa novac od pretplate i iz državnog proračuna za nečije tuđe ciljeve,” komentirao je Marko Lukić te napomenuo: “Istinski i široka srca smo se borili za svoju domovinu, takva je kakva je, uredit ćemo je na dobrobit djece poginulih branitelja, to je naša obaveza zbog 16 tisuća duša koje lebde iznad nas, a mi koji smo ostali moramo dovršiti tu priču!”

Voditelj Bujice je najavio da je u pripremi veliki svegrađanski prosvjed ispred HRT-a, na koji će doći sve braniteljske udruge, ali i predstavnici raznih građanskih inicijativa poput ‘U ime obitelji’ te cijeli niz udruga vezanih uz Katoličku crkvu, naše iseljeništvo, Hrvate iz Herceg – Bosne, hratske studente…

ČETNIŠTVO U HRVATSKOJ ESKALIRA! NEKI JOŠ NISU DIGLI RUKE OD ORUŽJA!

Lukić je, motiviran uhićenjem 14 osoba srpske nacionalnosti zbog pucnjeva na pravoslavni Badnjak u Trpinji, rekao da je na sve to već upozorila SOA 2015. godine kada je u izvješću navela da se povezuju četničke ćelije iz Hrvatske, BiH i Srbije te da je četnički ekstremizam u Hrvatskoj u porastu.

“Srpska politika nije odustala od ideje Velike Srbije. Pokazuju da su spremni i na oružani poduhvat od kojeg nisu odustali. Njihovi eksponenti u Hrvatskoj još nisu digli ruke od oružja! No ne plašim se što naš protivnik radi, pitanje je što mi činimo da bi na tim prostorima obavještajnim radom operativno-sigurnosni sustav poduzeo mjere pa da se na vrijeme izvrši racija, pokupi to naoružanje, vidi tko su nositelji takvih pobuna, a ne da čekamo prigode pravoslavnog Božića koji svi pravoslavni vjernici trebaju provesti u miru i blagostanju, a ne pucnjavom. Normalnim Srbima štetu nanose upravo ovakvi likovi!”

Lukić je u emisiji i naveo nekoliko primjera Srba koji imaju problema od vlastitih sunarodnjaka, samo zato što se ne žele deklarirati kao četnici, a jedan i zato što ima suprugu Hrvaticu: “Drugi primjer je Milan Busić s područja Topuskog koji potiće srpsku mladež na četništvo, napao je i hrvatsku policajku koja sada ima probleme zato što se branila od četnika. Busić čak proganja lokalne Srbe jer ne žele slijediti njegovu politiku. Oko takvih stvari obavještajni sustav mora efikasnije djelovati i izolirati takve likove…”

LUKIĆ: – Da je DORH odradio svoj posao u precesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima, četništvo se danas ne bi ponovo budilo u Hrvatskoj!

“Neka se ne igraju i ne prijeđu granice – jer još nismo ni mrdnuli malim prstom zbog toga što čekamo da prvo institucije obave zadatak za koji su plaćene. Neprocesuiranjem i neradom institucija države izaziva se nova mržnja. Kao da netko s namjerom želi izazvati reakciju. Neka institucije promisle dobro i neka što promptnije reagiraju, a onda će četnički pobunjenici i zavedena mladež dobro promisliti i biti stavljeni tamo gdje im je mjesto.”

PROBLEM JE U DORH-u, NO I PROTIV NJIH SE MOGU PODNIJETI KAZNENE PRIJAVE!

Na primjedbu voditelja da policija često odradi svoj posao kako treba, no onda zakaže DORH, Lukić je podsjetio da policija ima i mogućnost pokretanja postupaka protiv pojedinaca u DORH-u. Posebno onima koji štete nacionalnim interesima. Upravo je general Lukić svojedobno u predlagao osnivanje posebnog parlamentarnog odbora za kontrolu rada Državnog odvjetništva…

Smeta ga što se zatvaraju i progone hrvatski branitelji poput Tomislava Merčepa, Miše Hrastova ili Vlade Milankovića, dok se srpski ratni zločinci puštaju!

Prilozi Bujice bavili su se jačanjem srpskog četničkog ekstremizma u okolici Vukovara, a u samoj emisiji govorilo se o tom fenomenu i na preostalim hrvatskim područjima. Voditelj je dodatno podsjetio na slučaj dvojice ubijenih mladih Hrvata s područja Gvozda – Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića – koje je ubio mladi Srbin motiviran nacionalnom netrpeljivošću. DORH je i u tom slučaju odigrao vrlo negativnu ulogu.

“Pod četničkom kokardom do ’92. godine istjerano je 40 tisuća Hrvata iz Vojvodine, 160 tisuća Hrvata iz Posavine i mnogih drugih hrvatskih krajeva… Prvo je više od 200 tisuća Hrvata bilo je pometeno da bi oni sada plakali kako je 400 tisuća Srba otjerano iz Hrvatske! To je bio uzročno-posljedični postupak, a o brojkama bi se dalo raspravljati… Čačkali su i palili vatru misleći da Hrvati neće odgovoriti! No, sada je na djelu je muka Hrvata koji su došli na područje Banovine i Korduna kako bi ojačali taj dio obrane, što je bila fantastična strategija Tuđmana, Šuška, Rojsa i ekipe koja je to provodila, a danas proživaljvaju novi progon! Načelnik općine, Srbin iz Gračaca, preko kanadsko-srpske tvrtke uzima po 5.000 eura hrvatskoj obitelji da ih otpremi na aerodrom i isprati u Kanadu! Drugi model je da, ako ostanu, puštaju ‘novokomponovane’ četnike da kolju hrvatsku djecu i izazivaju poremećaj u nacionalnim odnosima. Da ne pričam o tome kako Arapi kupuju zemlju sve do Plitvica do Mostara! Čija je to odgovornost?! Tko će tome stati na kraj,” zapitao se Lukić.

Podsjetio je na Slavsko Polje gdje su partizani i četnici koji su im pristupili ’45. ubili nekoliko tisuća Hrvata u jednom tunelu nalik Hudoj jami. Danas se upravo u tom mjestu u komunalnim i drugim poduzećima zapošljavaju uglavnom Srbi SDSS-ovci, a u koaliciji sa SDSS-om tamo je na vlasti HDZ!

IMAMO NESIGURNU SITUACIJU SVEGA 50-ak KILOMETARA OD ZAGREBA!

“Pitanje je jesu li hrvatske institucije uopće poduzele nešto oko pokolja u Slavskom Polju. Potrebno je fomirati posebnu skupinu ljudi koja će utvrditi istinu. Što se tiče politike, nismo ni svjesni da gubimo ljude s tog važnog prostora i da bi na kraju mogli izbubiti i sam prostor! Stvaramo si problem u nacionalno-sigurnosnom smislu da nemamo sigurnu situaciju svega 50-ak kilometara od Zagreba,” upozorava Lukić.

Voditelj je još jednom podsjetio na nedavne incidente u Bačkoj, gdje su pretučeni Hrvati, uz napomenu da se slično radilo i 90-ih. U Apatinu postoje kampovi za obuku mladih Srba iz Hrvatske, obnovljene su ‘Crvene beretke’, Srbi od Rusa dobivaju moderno naoružanje, a u Srbiji još uvijek postoji ‘Biro Krajine’, svojevrsna ‘Vlada u egzilu tzv. SAO Krajine’, financirana od srpske vlade još iz vremena kada je premijer bio sadašnji predsjednik Aleksandar Vučić!

“Oni ne odustaju od svoje velikosrpske ideologije. U stvaranju hrvatske države puno su izgubili, s obzirom da su bili privilegirani i da su kontrolirali sve segmente društva. Još su zadržali kontrolu nad financijskim institucijama, dijelom pravosuđa i medijima. Ovo što se događa na HRT-u dokaz je da duh Ace Vasiljevića još uvijek operira i po Prisavlju! No, nije problem u Beogradu, nego u nama,” jasan je bio Marko Lukić.

DRLJAČA JE VEĆ NASTUPAO U ISTRI, A MILETIĆ SE SADA IZVLAČI!

General Lukić za kraj je komentirao otkazani nastup notornog  Bore Drljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Podsjetimo, trebao je pjevati na večerašnjem dočeku srpske Nove godine, a od ranije je poznat po veličanju ratnog zločinca ‘Kapetana Dragana’ i nastupima u okupiranom Vukovaru.

Boris Miletić, IDS-ov gradonačelnik Pule, kaže da je on otkazao koncert, premda je Drljača već ranije nastupao u Istri. Grad Pula prihvatio je pokroviteljstvo dočeka i Drljačinog nastupa, a ogradio se tek kada je izbio skandal.

“Velikosrpska politika najjača je u Istri! Tamo četiri srpska odvjetnika odlučuju tko ide, a tko izlazi iz zatvora! Sve kontroliraju – od gospodarstva do drugih procesa u Istri. Tamo kao da hrvatska država ne funkcionira… No, pozitivno je što je posljednji zapovjednik ATJ ‘Lučko’ novi načelnik PU Istarske! Ideologija velikosrpstva manifestirana je kroz Boru Drljaču, ali ona se provodi i kroz funkcioniranje institucija u Istri. Dolje je ugrožen hrvatski narod, ne srpski, vidite kako su sve silno poduzeli da Thompson ne održi koncert u Areni, a Drljača je već nastupao, doduše sada ne – jer je trebao doći u Dom hrvatskih branitelja. Premda je neukusno uspoređivati jednog Thompsona s tamo nekim Drljačom,” zaključio je Lukić u Bujici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Pregled

Gradonačelnik Penava sa stranica Grada uklonio snimku učenika

Objavljeno

na

Objavio

Sa stranica Grada Vukovara u srijedu popodne uklonjena je snimka učenika vukovarske Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede tijekom izvođenja hrvatske himne na jednome sportskom događaju prošle godine.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je predvečer za N1 da je snimku sa stranica grada uklonio “pod utjecajem” pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat-Dragičević.

Snimka je maknuta budući da je “dobio službeni dopis u kojemu se ukazuje da bi bilo dobro maknuti snimku”, rekao je Penava.

Penava: Cilj je postignut

Također je izjavio da je “snimka javno dostupna na društvenim mrežama jer je bila dio emisije emitirane na jednoj lokalnoj televiziji”.

“Uvažavajući instituciju pravobranitelja za djecu i cijeneći da ono što sam htio napraviti, ukazati na sustavno djelovanje na određen broj djece u Vukovaru koju se uči da ne vole i ne poštuju državu u kojoj se nalaze, smatrao sam da je cilj postignut i onaj tko je htio je vidio dokaze koje nitko nije osporio. To su činjenice koje stoje”, rekao je, dodajući da mu je zadnje bilo dovesti bilo koje dijete u opasnost.

“Nažalost, ostaje pitanje, ali tim će se baviti pravobraniteljica i institucije, tko to sustavno djeluje na tu istu djecu i tko ih instruira i čini od njih mlade nezadovoljne ljude koji ne vole hrvatsku državu ni bilo što što je hrvatsko”, rekao je Penava za N1.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska potvrdila je jučer da u koordinaciji s državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezane uz objavljivanje video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara na kojoj se vide učenici vukovarske Tehničke škole kako sjede na tribinama tijekom izvođenja hrvatske himne.

Penava je video-snimku pokazao na konferenciji za novinare prije desetak dana  kada je, između ostalog, ocijenio da je  Vukovar epicentar “puzajuće velikosprske agresije.”

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević izjavila je za portal Srednja.hr kako je zatražila izvješće PU vukovarsko-srijemske o poduzetim mjerama u povodu vršnjačkog nasilja te o mogućem počinjenju kaznenog djela kojim se krši privatnost bilo kojeg djeteta.

“Smatramo da u javnopolitičkom prostoru ne treba koristiti djecu kao argumente za političke kvalifikacije jer tada nerijetko postaju žrtve političke manipulacije. Svako korištenje fotografija/snimaka djeteta, osobito onih koje su dostupne širokom krugu osoba u nepovoljnom kontekstu, predstavlja povredu privatnosti djeteta koja može imati dalekosežne posljedice na samo dijete”, rekla je dječja pravobraniteljica.

(Hina)

 

Penava: SDSS je izašao s informacijama suprotnima policijskom izvješću

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Usvojeni amandmani Ruže Tomašić za bolje iskorištenje EU fondova

Objavljeno

na

Objavio

Odbor za regionalni razvoj (REGI) Europskog parlamenta usvojio je u utorak uredbu u koju su uvršteni i amandmani Ruže Tomašić zahvaljujući kojima će Hrvatska nakon 2020. dobiti dodatne tri godine za iskorištavanje sredstava iz pet ključnih EU fondova, priopćio je ured zastupnice.

Uredba o zajedničkim odredbama, najznačajniji je i najdalekosežniji dokument navedenog odbora u aktualnom mandatnom razdoblju, ističe se u priopćenju.

Europarlamentarka Ruža Tomašić je u funkciji izvjestiteljice u sjeni sudjelovala u radu na ovom zakonodavnom prijedlogu te je kroz amandmane u završni tekst izvješća uspjela inkorporirati za Republiku Hrvatsku iznimno važne stavke, među kojima su podrška višoj stopi predfinanciranja EU projekata, poziv na veću fleksibilnost i zadržavanje pravila N+3, priopćio je ured zastupnice.

N+3 znači da Hrvatska ima dodatne tri godine za apsorbiranje novca nakon godine u kojoj je projekt odobren, tako da bi sredstva iz Partnerskog sporazuma 2014. – 2020. mogla koristiti do 2023. godine.

N+2 pravilo koje je ovim amandmanima odbačeno predstavljalo bi veliku opasnost za Hrvatsku budući da još uvijek nismo stekli dovoljno iskustvo u iskorištavanju fondova te bismo skraćivanjem razdoblja za apsorbiranje europskih sredstava bili izravno oštećeni, stoji u priopćenju.

Usvajanjem ovog prijedloga, koji će nakon završenog trijaloga postati univerzalni zakon u svim državama članicama EU-a, Hrvatska će dobiti priliku na funkcionalniji, organiziraniji i efikasniji način koristiti novac iz fondova, a zastupnica Tomašić izrazila je nadu da će se navedene stavke realizirati i u praksi, navodi ured zastupnice.

Partnerski sporazum EU-a i Hrvatske obuhvaća pet fondova: Europski fond za regionalni razvoj (EFRR), Kohezijski fond (KF), Europski socijalni fond (ESF), Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj (EPFRR) i Europski fond za pomorstvo i ribarstvo (EFPR), a uredba koju je odbor REGI usvojio u utorak utvrđuje zajedničke odredbe za te fondove, odnosno zajednička europska pravila za njihovo korištenje.

(Hina)

 

Ruža Tomašić srušila plan EK za uvođenje kvota za srdelu i inćun u Jadranu

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari