Pratite nas

Pregled

General Marko Lukić – Eskalacija četništva u Hrvatskoj!

BUJICA 12.01.2018. Gost: general Marko Lukić

Objavljeno

na

GENERAL LUKIĆ U BUJICI: Na HRT-u živi Yutel; vrijeđaju ratne udovice, a o heroju Marijanu Bišćanu ni sekunde!

“Yutel ideološko još živi na HRT-u! Tamo su aktivne strukture pod kontrolom KOS-a i Udbe, a za cilj imaju obezvrijediti hrvatsku pobjedu, poniziti hrvatske branitelje i osramotiti hrvatske udovice. Njih vrijeđaju, a ratnom heroju Marijanu Bišćanu, zadnjem teško ranjenom hrvatskom vojniku u Domovinskom ratu, devet puta odlikovanom, u svom program nisu posvetili niti jednu jedinu sekundu! Na dan njegova veličanstvenog posljednjeg ispraćaja oni puštaju film u kojem vrijeđaju udovice hrvatskih branitelja! To je koncept specijalnog rata, a cilj je na najgori mogući način poniziti hrvatski narod u vlastitoj zemlji,” bio je oštar u još jednoj Bujici general Marko Lukić, prvi zapovjednik ATJ ‘Lučko’ i član Hrvatskog generalskog zbora. Osvrnuo se tako na film ‘Ministarstvo ljubavi’ koje je HRT ipak pustio, premda u kasnijem terminu, usprkos prosvjedima ratnih udovica i branitelja.

TAJNA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA U INSTITUCIJAMA HRVATSKE DRŽAVE…

Potvrđuje se sve ono na što sam upozoravao još prije šest godina: postoji tajna zločinačka organizacija u institucijama hrvatske države koja uništava i državu i narod. Javno to potvrđujem! Koncept sramoćenja hrvatskih udovica je samo potvrda vođenja perfidnog rata! Sramotno – rekao je Lukić i dodao kako Hrvatska ima ozbiljan obavještajno-sigurnosni sustav koji bi spomenute aktere napokon trebao razobličiti…

Film ‘Ministarstvo ljubavi’ košta više od 800 tisuća eura novca hrvatskih poreznih obveznika, što je prema Lukićevim riječima, potvrda da netko drugim osim hrvatskog naroda kontrolira financijsko-institucionalni sustav RH i očito se “radi o dobro umreženoj i uveženoj organizaciji”…

“Nije to samo televizija, postoji tu i administrativno-birokratski aparat kako bi se hrvatski narod ponizio i pokazao nesposobnim upravljati hrvatskom državom, a onda se traže krivci u ljudima koji objektivno nisu krivi,” dodao je general.

Udovice su žrtvovale svoje vrijeme i živote kako bi same odgojile svoju djecu u okrutnim okolnostima. Danas je teško i obiteljima s oba živa roditelja, a zamislite kako je tek bilo njima… Na žalost, opni koji su protiv njih, imaju jaču snagu nego svi mi zajedno – bio je jasan gost Bujice.

HRT IGNORIRAO SPROVOD HEROJA DOMOVINSKOG RATA MARIJANA BIŠĆANA!

Na posljednji ispraćaj zadnjeg ranjenog hrvatskog branitelja u Domovinskom ratu Marijana Bišćana, odlikovanog devet puta najvišim državnim odličjima, u četvrtak je na Mirogoj došlo gotovo 5.000 ljudi. Na sprovodu je bio i general Lukić, ali i general Ante Gotovina te cijeli generalski zbor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik Predsjednice Ante Deur… Posljednje slovo našemu heroju odžao je general Rojs. Bišćan je ranjen u blizini Banje Luke, kod Male Maloče 11. listopada 1995. U akciji pod zapovjedanjem generala Gotovine od tenkovske granate je izgubio obje noge. Nio, nije se predao – i nakon rata je bio aktivan u Udruzi 100-postotnih HRVI 1. skupine i povijesnom prosvjedu u Savskoj. Ostao je poznat po rečenici: “Rado bi se mijenjao sa svakim tko bi htio takve ‘privilegije’ kakve ja imam!” Većona medija bila je nezainteresirani za ovaj važan događaj, HRT mu nije posvetio ni sekunde, a voditelj Bujice je rekao da je Bišćan zaslužio barem 5 minuta u središnjem Dnevniku HRT-a. Najavio je za ponedjeljak veliki prilog o Marijanu Bišćanu u Bujici.

“Čini se da onima koji odlučuju o uređivačkoj politici HTV-a nije u cilju sačuvati istinu o Domovinskom ratu i udovicama branitelja, nego sudjelovati u konceptu obezvređivanja istine o Domovinskom ratu i nanošenju ljage. Ako HRT-u ovaj sprovod nije bio zanimljiv, onda je to pokazatelj da netko drugi tamo vodi politiku, mimo nacionalnih interesa, a svejedno sisa novac od pretplate i iz državnog proračuna za nečije tuđe ciljeve,” komentirao je Marko Lukić te napomenuo: “Istinski i široka srca smo se borili za svoju domovinu, takva je kakva je, uredit ćemo je na dobrobit djece poginulih branitelja, to je naša obaveza zbog 16 tisuća duša koje lebde iznad nas, a mi koji smo ostali moramo dovršiti tu priču!”

Voditelj Bujice je najavio da je u pripremi veliki svegrađanski prosvjed ispred HRT-a, na koji će doći sve braniteljske udruge, ali i predstavnici raznih građanskih inicijativa poput ‘U ime obitelji’ te cijeli niz udruga vezanih uz Katoličku crkvu, naše iseljeništvo, Hrvate iz Herceg – Bosne, hratske studente…

ČETNIŠTVO U HRVATSKOJ ESKALIRA! NEKI JOŠ NISU DIGLI RUKE OD ORUŽJA!

Lukić je, motiviran uhićenjem 14 osoba srpske nacionalnosti zbog pucnjeva na pravoslavni Badnjak u Trpinji, rekao da je na sve to već upozorila SOA 2015. godine kada je u izvješću navela da se povezuju četničke ćelije iz Hrvatske, BiH i Srbije te da je četnički ekstremizam u Hrvatskoj u porastu.

“Srpska politika nije odustala od ideje Velike Srbije. Pokazuju da su spremni i na oružani poduhvat od kojeg nisu odustali. Njihovi eksponenti u Hrvatskoj još nisu digli ruke od oružja! No ne plašim se što naš protivnik radi, pitanje je što mi činimo da bi na tim prostorima obavještajnim radom operativno-sigurnosni sustav poduzeo mjere pa da se na vrijeme izvrši racija, pokupi to naoružanje, vidi tko su nositelji takvih pobuna, a ne da čekamo prigode pravoslavnog Božića koji svi pravoslavni vjernici trebaju provesti u miru i blagostanju, a ne pucnjavom. Normalnim Srbima štetu nanose upravo ovakvi likovi!”

Lukić je u emisiji i naveo nekoliko primjera Srba koji imaju problema od vlastitih sunarodnjaka, samo zato što se ne žele deklarirati kao četnici, a jedan i zato što ima suprugu Hrvaticu: “Drugi primjer je Milan Busić s područja Topuskog koji potiće srpsku mladež na četništvo, napao je i hrvatsku policajku koja sada ima probleme zato što se branila od četnika. Busić čak proganja lokalne Srbe jer ne žele slijediti njegovu politiku. Oko takvih stvari obavještajni sustav mora efikasnije djelovati i izolirati takve likove…”

LUKIĆ: – Da je DORH odradio svoj posao u precesuiranju ratnih zločina nad Hrvatima, četništvo se danas ne bi ponovo budilo u Hrvatskoj!

“Neka se ne igraju i ne prijeđu granice – jer još nismo ni mrdnuli malim prstom zbog toga što čekamo da prvo institucije obave zadatak za koji su plaćene. Neprocesuiranjem i neradom institucija države izaziva se nova mržnja. Kao da netko s namjerom želi izazvati reakciju. Neka institucije promisle dobro i neka što promptnije reagiraju, a onda će četnički pobunjenici i zavedena mladež dobro promisliti i biti stavljeni tamo gdje im je mjesto.”

PROBLEM JE U DORH-u, NO I PROTIV NJIH SE MOGU PODNIJETI KAZNENE PRIJAVE!

Na primjedbu voditelja da policija često odradi svoj posao kako treba, no onda zakaže DORH, Lukić je podsjetio da policija ima i mogućnost pokretanja postupaka protiv pojedinaca u DORH-u. Posebno onima koji štete nacionalnim interesima. Upravo je general Lukić svojedobno u predlagao osnivanje posebnog parlamentarnog odbora za kontrolu rada Državnog odvjetništva…

Smeta ga što se zatvaraju i progone hrvatski branitelji poput Tomislava Merčepa, Miše Hrastova ili Vlade Milankovića, dok se srpski ratni zločinci puštaju!

Prilozi Bujice bavili su se jačanjem srpskog četničkog ekstremizma u okolici Vukovara, a u samoj emisiji govorilo se o tom fenomenu i na preostalim hrvatskim područjima. Voditelj je dodatno podsjetio na slučaj dvojice ubijenih mladih Hrvata s područja Gvozda – Alvina Horvatića i Dejana Vučkovića – koje je ubio mladi Srbin motiviran nacionalnom netrpeljivošću. DORH je i u tom slučaju odigrao vrlo negativnu ulogu.

“Pod četničkom kokardom do ’92. godine istjerano je 40 tisuća Hrvata iz Vojvodine, 160 tisuća Hrvata iz Posavine i mnogih drugih hrvatskih krajeva… Prvo je više od 200 tisuća Hrvata bilo je pometeno da bi oni sada plakali kako je 400 tisuća Srba otjerano iz Hrvatske! To je bio uzročno-posljedični postupak, a o brojkama bi se dalo raspravljati… Čačkali su i palili vatru misleći da Hrvati neće odgovoriti! No, sada je na djelu je muka Hrvata koji su došli na područje Banovine i Korduna kako bi ojačali taj dio obrane, što je bila fantastična strategija Tuđmana, Šuška, Rojsa i ekipe koja je to provodila, a danas proživaljvaju novi progon! Načelnik općine, Srbin iz Gračaca, preko kanadsko-srpske tvrtke uzima po 5.000 eura hrvatskoj obitelji da ih otpremi na aerodrom i isprati u Kanadu! Drugi model je da, ako ostanu, puštaju ‘novokomponovane’ četnike da kolju hrvatsku djecu i izazivaju poremećaj u nacionalnim odnosima. Da ne pričam o tome kako Arapi kupuju zemlju sve do Plitvica do Mostara! Čija je to odgovornost?! Tko će tome stati na kraj,” zapitao se Lukić.

Podsjetio je na Slavsko Polje gdje su partizani i četnici koji su im pristupili ’45. ubili nekoliko tisuća Hrvata u jednom tunelu nalik Hudoj jami. Danas se upravo u tom mjestu u komunalnim i drugim poduzećima zapošljavaju uglavnom Srbi SDSS-ovci, a u koaliciji sa SDSS-om tamo je na vlasti HDZ!

IMAMO NESIGURNU SITUACIJU SVEGA 50-ak KILOMETARA OD ZAGREBA!

“Pitanje je jesu li hrvatske institucije uopće poduzele nešto oko pokolja u Slavskom Polju. Potrebno je fomirati posebnu skupinu ljudi koja će utvrditi istinu. Što se tiče politike, nismo ni svjesni da gubimo ljude s tog važnog prostora i da bi na kraju mogli izbubiti i sam prostor! Stvaramo si problem u nacionalno-sigurnosnom smislu da nemamo sigurnu situaciju svega 50-ak kilometara od Zagreba,” upozorava Lukić.

Voditelj je još jednom podsjetio na nedavne incidente u Bačkoj, gdje su pretučeni Hrvati, uz napomenu da se slično radilo i 90-ih. U Apatinu postoje kampovi za obuku mladih Srba iz Hrvatske, obnovljene su ‘Crvene beretke’, Srbi od Rusa dobivaju moderno naoružanje, a u Srbiji još uvijek postoji ‘Biro Krajine’, svojevrsna ‘Vlada u egzilu tzv. SAO Krajine’, financirana od srpske vlade još iz vremena kada je premijer bio sadašnji predsjednik Aleksandar Vučić!

“Oni ne odustaju od svoje velikosrpske ideologije. U stvaranju hrvatske države puno su izgubili, s obzirom da su bili privilegirani i da su kontrolirali sve segmente društva. Još su zadržali kontrolu nad financijskim institucijama, dijelom pravosuđa i medijima. Ovo što se događa na HRT-u dokaz je da duh Ace Vasiljevića još uvijek operira i po Prisavlju! No, nije problem u Beogradu, nego u nama,” jasan je bio Marko Lukić.

DRLJAČA JE VEĆ NASTUPAO U ISTRI, A MILETIĆ SE SADA IZVLAČI!

General Lukić za kraj je komentirao otkazani nastup notornog  Bore Drljače u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Podsjetimo, trebao je pjevati na večerašnjem dočeku srpske Nove godine, a od ranije je poznat po veličanju ratnog zločinca ‘Kapetana Dragana’ i nastupima u okupiranom Vukovaru.

Boris Miletić, IDS-ov gradonačelnik Pule, kaže da je on otkazao koncert, premda je Drljača već ranije nastupao u Istri. Grad Pula prihvatio je pokroviteljstvo dočeka i Drljačinog nastupa, a ogradio se tek kada je izbio skandal.

“Velikosrpska politika najjača je u Istri! Tamo četiri srpska odvjetnika odlučuju tko ide, a tko izlazi iz zatvora! Sve kontroliraju – od gospodarstva do drugih procesa u Istri. Tamo kao da hrvatska država ne funkcionira… No, pozitivno je što je posljednji zapovjednik ATJ ‘Lučko’ novi načelnik PU Istarske! Ideologija velikosrpstva manifestirana je kroz Boru Drljaču, ali ona se provodi i kroz funkcioniranje institucija u Istri. Dolje je ugrožen hrvatski narod, ne srpski, vidite kako su sve silno poduzeli da Thompson ne održi koncert u Areni, a Drljača je već nastupao, doduše sada ne – jer je trebao doći u Dom hrvatskih branitelja. Premda je neukusno uspoređivati jednog Thompsona s tamo nekim Drljačom,” zaključio je Lukić u Bujici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Slovenski ribari dobili kazne hrvatskog inspektorata zbog nedopuštenog ribolova

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Šestorici slovenskih ribara iz Kopra i Izole hrvatski je ribarski inspektorat nedavno poslao novčane kazne zbog gospodarskog ribolova u Savudrijskoj vali, u njenom dijelu koji je po presudi arbitražnog suda pripao Sloveniji, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji.

Čak sedam platnih naloga dobio je ribar iz Kopra Silvano Radin koji bi trebao platiti 28.000 eura, ali će se žaliti na odluku inspektora, objavila je Slovenska televizija u ponedjeljak navečer.

“Kažnjeni smo jer smo lovili u području udaljenom tri milje od hrvatske obale”, kazao je Radin, dodavši da je odvjetnik slovenskih ribara Ivica Senjak na rješenje uložio žalbu te da slovenski ribari koji su kažnjeni od njega očekuju daljnje informacije.
“To se sada rješava, no ne znam kad će biti konačno riješeno. Mislim da se tu više radi o političkoj igri između Slovenije i Hrvatske”, kazao je Radin za Slovensku televiziju.

Slovenija je krajem prošle godine, nakon isteka šestomjesečnog roka za implementaciju arbitražne presude, hrvatskim ribarima iz Savudrije i Umaga počela slati prekršajne kazne zbog ribarenja u dijelu Savudrijske vale koji Slovenija smatra svojim teritorijem prema lanjskoj presudi arbitražnog suda, koju Hrvatska odbija zbog kompromitiranosti arbitražnog postupka. Nakon toga prijave slovenskim ribarima počela je slati i hrvatska policija kao recipročnu mjeru.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

BUJICA: Jasenovac: kako je lažiran popis žrtava?!

Objavljeno

na

Objavio

Mladi inženjer sa FER-a dr. Nikola Banić napravio računalnu analizu: Kako je lažiran popis žrtava Jasenovca?!

Andrej Plenković 2010. godine bio je na sprovodu Stanka Nicka, diplomata kojeg su donedavno vodili kao “dijete ubijeno u Jasenovcu 1941. godine” – otkrio je u Bujici 28-godišnji dr. Nikola Banić, autor nekoliko računalnih analiza popisa jasenovačkih žrtava. Banić tvrdi: – Na popisu smo našli više od 12.000 duplih imena, a ispada da je i djed Borisa Tadića ubijen čak dva puta, jednom u Jadovnom, drugi puta u Jasenovcu!

U Bujici na Z1 gostovao je i profesor povijesti Stipo Pilić, specijaliziran za istraživanje poslijeratnog logora Jasenovac: – Uhvatio sam u laži Milorada Pupovca! Na prošlogodišnjoj komemoraciji spominjao je Lazara Bačića i rekao da je ubijen u Jasenovcu 1941. godine. No, to nije točno! Lazar Bačić umro je u Zagrebu, u svibnju ’41. i pokopan je u arkadama na Mirogoju!

DOKUMENT SUBNOR-a: U DONJOJ GRADINI NALAZE SE POSMRTNI OSTACI NJEMAČKIH I HRVATSKIH VOJNIKA!

Povjesničar Pilić u Bujicu je donio dokument SUBNOR-a iz kojeg se jasno vidi kako se na području Donje Gradine, gdje je Milorad Dodik na komemoraciji žrtvama Jasenovca govorio o 500.000 ubijenih Srba, zapravo nalaze njemački i hrvatski vojnici. ”Ide se obalom i dolazi na grobnice… Treba voditi računa da se tu ne nalaze samo naše grobnice nego i njemačke i ustaške. Čitava jedna njiva,“ pročitao je Pilić citat iz dokumenta i nastavio: – Ovo je jako važno, jer dokazuje da se u Donjoj Gradini nalaze grobovi ustaških i njemačkih vojnika, ubijenih poslije rata. Osim toga, postoje grobnice nastale i tijekom rata. I ovo nisu napisale nikakve “ustaše“, nego partizanski borci još 1963. godine!

Mladi doktor znanosti, 28-godišnji Nikola Banić posebnim računalnim analizama jasenovačkog popisa otkrio je brojna imena “žrtava“ koje su zapravo žive! Više od 12.000 imena s popisa je duplicirano, a mnoga od njih prikazana su i više puta: ”Mi se bavimo popisom žrtava Jasenovca na način da ne otkrivamo tko je tamo ubijen, već tko nije… Mnogi sa jasenovačkog popisa ubijeni su u Auschwitzu ili uopće nisu ubijeni. U analizu sam uvrstio i druge njemačke logore i odmah sam pronašao veliki broj lažnjaka. Na popisu se nalaze imena s istim datumom rođenja i ostalim podacima, prikazana i po nekoliko puta! Neke navodno ubijene, pronašli smo na židovskim popisima preživjelih nakon rata! Na njihovim popisima iste su osobe žive, ali na popisu iz Jasenovca piše da se nalaze među ubijenima…. Ili je jasenovački popis lažan ili Židovi lažu.”

PLENKOVIĆ 2010. JNA POGREBU JASENOVAČKE ‘ŽRTVE’!

Dr. Banić je neke žrtve koje su navedene kao ubijene u Jasenovcu pronašao žive, a njihova imena čak se nalaze i u enciklopedijama: ”Nadogradili smo program i u njega uvrstili neka poznata imena i tako smo naišli na mnoge zanimljive stvari. Jedno od poznatih imena navodno stradalih u Jasenovcu je i Stanko Nick. Rođen je 1935. godine i navodno je ubijen od ustaša još kao dijete 1941. godine. To naravno nije istina, jer je Nick živio sve do 2010. godine! Bio je diplomat, a na njegovom pogrebu bio je čak i sad aktualni premijer Andrej Plenković! Znači, ispada da je premijer Plenković bio na pogrebu jasenovačke dječje žrtve! Još su mnogo poznatih osoba nadodavali na te popise, iako nitko od njih nije umro u Jasenovcu. Zabilježili smo i slučaj Pavla Levkovića, poznatog srpskog nogometaša koji je stvarno završio u Jasenovcu, ali je uspio pobjeći iz logora. Navodi se kao žrtva, a poslije rata je čak bio jedan od sastavljača popisa. Levković je umro 1980. godine, a naveden je na jasenovačkom popisu žrtava i to dva puta!”

Među ubijenima u Jasenovcu, naveden je i djed bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. Dr. Banić navodi: “Ispada da je ubijen čak dva puta, jednom u Jadovnom, što kaže i sam Tadić i drugi puta u Jasenovcu, što kaže tamošnji popis žrtava. Riječ je o Strahinji Kićanoviću.”

PUPOVAC UHVAĆEN U LAŽI!

Profesor Pilić je u emisiji ispričao kako je u laži uhvatio notornog Milorada Pupovca: “Pupovac je na jasenovačkoj komemoraciji prošle godine spominjao Lazara Bačića kao ubijenog u Jasenovcu, što se pokazalo potpuno netočnim! Lazar Bačić Jasenovca nije mogao niti vidjeti, jer je umro u svom stanu u Zagrebu, 15. svibnja 1941. godine! Logor Jasenovcac tada nije ni postojao. Bačić je sahranjen na Mirogoju u arkadama, na grobu koji je sam izgradio i pripremio, a njegov epitaf se može vidjeti i danas. Pupovac iznosi podatke koji nisu utemeljeni na činjenica i to radi iz propagandnih razloga. Za svoje laži još je i nagrađen, pozicijama u vlasti!“

Dr. Banić je govorio o još nekim otkrićima: “Pokojni Slavko Goldstein je prije nekoliko godina dao jedan intervju u kojem je pričao o žrtvama u svojoj obitelji. Spomenuo je Aleksandra Acu Rosenberga. Do njegovog intervjua to se ime nije nalazilo na popisu jasenovačkih žrtava. Onda se dogodila nagla promjena i Rosenberg je osvanuo na novom popisu! Da bi stavili njega, jednostavno su prekrižili nekog Adolfa. I sada se čovjek s pravom pita – je li taj Adolf izmišljen ili su na popisu čuvali mjesto za Goldsteinovog Aleksandra?!”

Banić nastavlja: “Određeni ljudi umirali su 2004. godine, a stavljeni su na popis žrtava iz logora Jasenovac! Ljudi koji su umirali u bolnicama, prikazivani su kao da su umirali u Jasenovcu. Postoje čak i partizanske knjige u kojima piše kako su njihovi ljudi ubijani u različitim akcijama diljem Nezavisne Države Hrvatske, ali po popisu iz Jasenovca ispada da su ubijeni u logoru. I tako unedogled…”

Stipo Pilić odgovorio je na optužbe da je revizionist: ”Mirjani Kasapović odgovorio sam da meni ne smeta kada me naziva revizionistom! Smeta me kada ona ne barata materijom na znanstveni način.“

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati