Pratite nas

BiH

General Zlatan Mijo Jelić kod Dujmovića o prijavama protiv oficira Armije BiH

Objavljeno

na

Gost u emisiji Tihomira Dujmovića ‘Iza zavjese’ u srijedu je umirovljeni general HV-a, inače najmlađi hrvatski general, Zlatan Mijo Jelić. Povod gostovanju je vijest da je DORH zaprimio 16 kaznenih prijava protiv brojnih zapovjednika Armije BIH zbog zločina počinjenih nad Hrvatima u ratu u BIH.

General Jelić, protiv kojeg je BIH tužiteljstvo podignulo optužnicu zbog ratnih zločina u Mostaru, objasniti će u emisiji kako se vode sudski procesi u BIH, kako je moguće da se u BIH podiže dvostruko više optužnica protiv Hrvata negoli protiv druga dva naroda, da do sada niti jedan jedini bošnjački časnik nije procesuiran, premda se dogodio čitav niz zločina protiv Hrvata, te kako u Državnom odvjetništvu BiH očito postoje dvostruki kriteriji.

Zlatan Mijo Jelić jedan je od prvih časnika optuženih u BiH. Kod Dujmovića će otvoreno govoriti o tome za što ga se tereti i kako je moguće da je sud optužnicu od 6.7OO stranica uspio proučiti i potvrditi za samo sedam dana.

Jelić bi trebao govoriti i o informaciji da je vještak, kojeg je angažiralo Tužiteljstvo BIH u procesu protiv njega. bivši obavještajac u Sedmoj muslimanskoj brigadi koja je počinila najveće zločine nad Hrvatima u BiH.

Čini se kako bošnjački vrh Hrvatsku vidi kao agresora na BiH, unatoč činjenicama da se za vrijeme rata u hrvatskim bolnicama liječilo više od 15 tisuća ranjenika Armije BiH te da je Hrvatska zbrinula više od pola milijuna muslimanskih izbjeglica. O svemu tome više u Dujmovićevoj emisiji ‘Iza zavjese’ u 21 i 15h na HTV1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Ono što je dan ranije izjavio, Komšić već sutradan pogazio

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Dan nakon što je izjavio kako njegova Demokratska fronta ulazi u vlast na federalnoj i državnoj razini da bi spriječila izmjene Izbornog zakona lider DF-a i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić potpisao je izjavu zajedno s druga dva člana bošnjačkog bloka; predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i SBB-a Fahdrudinom Radočićem.

U zajedničkoj izjavi kojom su utvrdili principe i prioritete djelovanja bošnjačkog bloka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti stoji kako će prioritet SDA, SBB i DF-a biti i “neodložna implementacija svih presuda bosanskohercegovačkih i europskih sudova koje se odnose na Izborni zakon kako bi se osigurala ustavna i institucionalna ravnopravnost naroda i građana na teritoriji cijele BiH, a najkasnije do kraja 2019.godine.”

Ono što je dan ranije izjavio Komšić je pogazio već sutradan, piše Hrvatski Medijski Servis.

Pristajući supotpisati izjavu kojom svoj DF obvezuje na implementaciju izmjena Izbornog zakona Komšić, Komšić je, da se poslužimo njegovim izrazom, morao “progutati žabu” da bi svoju stranku uveo u vlast, piše HMS.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Čović položio cvijeće i upalio svijeću na Bleiburgu

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas je položio cvijeće i upalio svijeću pred spomenikom povodom 74. obljetnice Bleiburške tragedije na Bleiburškom polju u Austriji, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Bleiburška tragedija jedna je od najvećih u povijesti hrvatskog naroda i zbog toga obilježavanje te tragedije uvijek aktivno prati i Hrvatski narodni sabor u Bosni i Hercegovini.

U subotu 18. svibnja, na Blajburškom polju u Austriji održava se središnja komemoracija povodom 74. godišnjice blajburške tragedije.

Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine./HMS/

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari