Connect with us

Događaji

General Mladen Markač – Osoba godine!

Objavljeno

-

markac mladenUdruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po drugi put, proglasila „Osobu godine“.

Ovo priznanje za 2015. dobio je Mladen Markač, general pukovnik u mirovini!

[ad id=”68099″]

Riječ je o bivšem zapovjedniku specijalnih redarstvenih postrojbi MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata, Junaku te hrvatskom mučeniku, koji je s generalom Ante Gotovinom bio godinama nevin u Haaškom zatvoru, a koji je svojim djelom i ponašanjem i nakon robije iznimno pridonio ne samo napretku i promidžbi hrvatskog Domovinskoga rata, već i izgradnji imidža ljudi koji su bili prvi kad je trebalo.

Markač je primjer iznimno poštenog, pravednog i hrabrog hrvatskog ratnika, to je čovjek koji nikada nije ostavio svoje suborce pa i u najtežim trenucima. Bio je i jest velika podrška i svima onima koji već više od godinu dana, pod vodstvom Glogoškog, Klemma, Jukića i drugih, protestiraju u Zagrebu.

Mnogima je bio i ostao idol borbe za slobodnu, samostalnu, demokratsku i neovisnu hrvatsku državu, bez obzira i na žrtvu sebe i svoje obitelji.

U anketi su sudjelovali predstavnici pedesetak Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata.

Priznanje „Osoba godine“,  svečano će generalu Markaču, biti dodijeljeno početkom iduće godine u Zagrebu.

Lani je ovo priznanje uručeno hrvatskom branitelju i stradalniku Đuri Glogoškom.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari