Pratite nas

Reagiranja

General Sačić: Fakat su ‘šaka jada’ ako se boje Keleminca i njegovih bukvalno tri pajdaša.

Objavljeno

na

dnevno.hr/fb

General Željko Sačić na svojem se Facebook profilu osvrnuo na “izvedbu” koju je u subotu ispred sjedišta SNV-a priredio Dražen Keleminec i dvadesetak pripadnika njegova Autohtone – hrvatske stranke prava.

Tom su prigodom zapalili primjerak Pupovčevih “Novosti”, prozvali premijera Plenkovića, a Srbi su sve to iskoristili za upućivanje prosvjedne note Hrvatskoj. Sučićeve riječi koje je podijelio na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“A fakat su ‘šaka jada’ (kako onomad reče ražalovani Milanović) ako se boje Keleminca i njegovih bukvalno tri pajdaša. Oni ih prestravili paljenjem novina pa odmah brrr, čitava se Srbija zatresla, pišu ‘prosvednu notu’ Hrvatskoj, njihovi mediji u Hrvatskoj tu ‘vijest’- igrokaz, udaraju na sva zvona… To mi više sliči na nekakav timski rad… ajme… a dok oni pale hrvatske zastave, ‘rehabilituju’ četnike, koljače, Dražu, Kalabića, Nedića, proglase ih ‘svecima’ u SPC-u, i ‘prvim gerilicima u Evropu i antifašistima’, po njihovoj ‘meri’… mi Hrvati mrtvi hladni… nema nota, nema ‘a ni b’, ni ‘trc ni mrc’, mi bi se mirili, ispričavali, bratimili, kleknuli i sve te njihove laži i prevare dostojanstveno i s visine ‘ignorišemo’… Glasno šutimo, a time, po njihovom tumačenju – ‘priznajemo krivicu’.

Dapače, mi ćemo ih kumiti i molit da nam sve ‘oproste’, našu obranu od njihove agresije, okupacije, čak i ‘Oluju’,  i da ih u Europu pod ruku dovedemo (na Angelinu zapovijed jer se njoj  Vučić čini jako moderan i tolerantan balkanski političar…). Samo, netko te njihove kmečave, prazne i naručene lažne ‘note’ na još bijednije igrokaze, bilježi, stavlja na hrpu, sistematizira, optuži i jednostrano proglasi sve nas, Hrvate, pred UN-om, SAD-om, Izraelom, Englezima, Rusima – fašistima… A u stvarnosti, jedini fašisti bili oni, od Slobe, ‘malog Slobe’, starih četnika, mladih četnika, sada i odraslih u državničkoj ulozi… Glupo, ali još uvijek funkcionira… Zašto?

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

Objavljeno

na

Objavio

Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge?, poručuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković

Udruga veterana zagrebačkih branitelja Vukovara pohvalila je danas stav HRT-a, koji se ogradio od izjava Aleksandra Stankovića o Domovinskom ratu u emisiji Nedjeljom u 2.

Podsjetimo, HRT se ogradio od izjava koje je Stanković dao u svojoj emisiji ispitujući gosta Predraga Mišića, a to ograđivanje osudio je HND nazvavši ga “licemjernim napadom vodstva HRT-ova na vlastitog novinara”.

“Pohvaljujemo stav Hrvatske radio televizije da su zaposlenici javnoga medijskog servisa obavezni objektivno i nepristrano raditi te poštivati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske što je navedeni novinar prekršio svojim nastupom te se nadamo da će HRT nastaviti dosljedno štiti dignitet Domovinskog rata.

Štetu koju je novinar Aleksandar Stanković nanio dignitetu Domovinskoga rata i hrvatskim braniteljima koji su zbog njegovih neprimjerenih izjava ponovno proživljavali svoje ratne traume je nemjerljiva i na žalost dugo ćemo osjećati posljedice tih izjava”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara Zvonko Čurković.

Dodaje da Stankovićevi istomišljenici “nastavljaju s vrijeđanjem hrvatskih branitelja i propitkivanjem karaktera Domovinskoga rata sve pod krinkom prava na slobodu govora”.

“Postavlja se pitanje do kojih granica novinar ima pravo pozivati se na slobodu govora. Smije li pri tome vrijeđati i omalovažavati druge? Smije li narušavati suverenitet države i kršiti Ustav Republike Hrvatske, zakone, deklaracije te druge propise? Smije li iskrivljavati povijesne činjenice? Smije li novinar svojom javnom riječi širiti mržnju među građanima?

Trebaju li svi građani postati taoci takvih novinara koji će pravo na slobodu govora širiti do te granice da se ugrožavaju slobode i prava drugih ili državne institucije koje financiraju te novinare trebaju podvući crtu između prava na slobodno izražavanje i ugrožavanja prava drugih.

Ti isti novinari kada netko iznese stav koji je suprotan njihovim vrijednostima zaboravljaju na pravo slobode govora i koriste svoj javni utjecaj kako bi omalovažili tuđe (drugačije) mišljenje.

Stoga smatramo da je doista važno s više strana promotriti je li dozvoljena ekstenzija prava na slobodu govora da tih granica da je se percipira na način da svatko može govoriti što želi bez baratanja činjenicama i bez obzira kakve posljedice izrečena riječ ostavlja”, kaže Čurković.

Kamenjar.com

Marko Jurič: Kakva je ovo glupost HRT se ograđuje od svojeg novinara Ace Stankovića?

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi traži suspendiranje Aleksandra Stankovića

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari