Pratite nas

Reagiranja

General Sačić: Fakat su ‘šaka jada’ ako se boje Keleminca i njegovih bukvalno tri pajdaša.

Objavljeno

na

dnevno.hr/fb

General Željko Sačić na svojem se Facebook profilu osvrnuo na “izvedbu” koju je u subotu ispred sjedišta SNV-a priredio Dražen Keleminec i dvadesetak pripadnika njegova Autohtone – hrvatske stranke prava.

Tom su prigodom zapalili primjerak Pupovčevih “Novosti”, prozvali premijera Plenkovića, a Srbi su sve to iskoristili za upućivanje prosvjedne note Hrvatskoj. Sučićeve riječi koje je podijelio na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“A fakat su ‘šaka jada’ (kako onomad reče ražalovani Milanović) ako se boje Keleminca i njegovih bukvalno tri pajdaša. Oni ih prestravili paljenjem novina pa odmah brrr, čitava se Srbija zatresla, pišu ‘prosvednu notu’ Hrvatskoj, njihovi mediji u Hrvatskoj tu ‘vijest’- igrokaz, udaraju na sva zvona… To mi više sliči na nekakav timski rad… ajme… a dok oni pale hrvatske zastave, ‘rehabilituju’ četnike, koljače, Dražu, Kalabića, Nedića, proglase ih ‘svecima’ u SPC-u, i ‘prvim gerilicima u Evropu i antifašistima’, po njihovoj ‘meri’… mi Hrvati mrtvi hladni… nema nota, nema ‘a ni b’, ni ‘trc ni mrc’, mi bi se mirili, ispričavali, bratimili, kleknuli i sve te njihove laži i prevare dostojanstveno i s visine ‘ignorišemo’… Glasno šutimo, a time, po njihovom tumačenju – ‘priznajemo krivicu’.

Dapače, mi ćemo ih kumiti i molit da nam sve ‘oproste’, našu obranu od njihove agresije, okupacije, čak i ‘Oluju’,  i da ih u Europu pod ruku dovedemo (na Angelinu zapovijed jer se njoj  Vučić čini jako moderan i tolerantan balkanski političar…). Samo, netko te njihove kmečave, prazne i naručene lažne ‘note’ na još bijednije igrokaze, bilježi, stavlja na hrpu, sistematizira, optuži i jednostrano proglasi sve nas, Hrvate, pred UN-om, SAD-om, Izraelom, Englezima, Rusima – fašistima… A u stvarnosti, jedini fašisti bili oni, od Slobe, ‘malog Slobe’, starih četnika, mladih četnika, sada i odraslih u državničkoj ulozi… Glupo, ali još uvijek funkcionira… Zašto?

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

ČESTITAJMO IM BOŽIĆ

Objavljeno

na

Objavio

HRVATSKI NAROD UVIJEK PAMTI I ZAHVALJUJE SVIMA ZASLUŽNIMA ZA SLOBODU DOMOVINE

Pošaljimo čestitke za predstojeći blagdan – BOŽIĆ, hrvatskim braniteljima koji nose KRIŽ ZA DOMOVINU, danas.

 

Pozovite svoje prijatelje, rodbinu i poznanike neka se odazovu i pošalju što više čestitki, i time zajedno pokažimo i njima i svijetu

 

DA IH NISMO I NEĆEMO ZABORAVITI.

jer

Čestitost i poštenje mogu biti ludost u svijetu nepoštenja, ali uvijek ostaju jedna od temeljnih vrjednota koje čovjeka čine čovjekom, i ne pripadaju ovim ili onim vremenima, običajima ili naraštajima.

 

Ima još jedna osobina koju kao da smo prestali cijeniti:

dosljednost, karakternost, čvrstoća karaktera i postojanost u nevoljama.

  
JADRANKO PRLJIĆ
BRUNO STOJIĆ
MILIVOJ PETKOVIĆ
VALENTIN ČORIĆ

P. O. Box 13888,
2501 EW The Hague,
THE NEDERLAND

 

VELJKO MARIĆ

Kaznionica u Lipovici
Lipovečka 22,
44316, Donja Vlahinićka

 

TOMISLAV MERČEP

Kaznionica u Lipovici
Lipovečka 22,
44316, Donja Vlahinićka

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Nečuveno. Za ratne zločine u Škabrnji love samo ‘stare babe’ i obične vojnike!

Objavljeno

na

Počelo je. Nakon 27 godina za teške ratne zločine u Škabrnji, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, podiglo je još jednu (sic!) optužnicu i to protiv 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, Milana Gnjidića, kojeg optužuju da je 18. studenog 1991. u mjestu Škabrnja, zajedno s još jednim danas pokojnim zločincem, zlostavljao  zarobljenog hrvatskog vojnika i to na najgori mogući način.

Inače, za zločine u Škabrnji dosad je jedino odgovarala neka bolničarka, a za razliku od nje, Gnjidić, je, naravno, – nedostupan hrvatskom pravosuđu, pa će ga možebitno i osuditi na način, kako se to kaže, da mu „stave soli na rep“!

Ratni zapovjednik obrane ovog malog mjesta, nedaleko Zadra, Marko Miljanić nam je rekao da je to samo još jedna predstava za javnost te da je taj zločinac samo jedan od nekoliko tisuća koji su napadali ovo malo mjesto i činili strašne zločine. Gdje su oni koji su tenkovima gazili nevine civile 18. studenoga 1991. u Škabrnji? – pita se. Zatim je dodao da za tog zločinačkog vojnika nikada nije čuo, ali da je dobro da se nakon toliko godina napokon  krenulo optuživati pa makar – jednog po jednog, iako, ako se nastavi tim tempom, nema šanse, nažalost, da zločinci iz Škabrnje budu osuđeni u daljnjih 100 godina!

– Neprestano postavljam pitanje, pa i ovom prigodom, kad će se na optuženičkoj klupi u Hrvatskoj naći netko od ratnih zapovjednika, poput Ratka Mladića, koji je trenutačno u Haagu, a koji, zamislite, nikada nije ni optužen za zločine u Škabrnjni, iako je bio jedan od njihovih kreatora, a potom i svi ostali, kao što je recimo zločinački pukovnik Triko Čečović, koji mirno živi u Podgorici, a pod čijim je zapovjedništvom na Škabrnju palo na tisuće projektila? Ne, neću biti zadovoljan, dok ne privedu barem jednog agresorskog ratnog zločinca, od satnika pa na više. Stotinu puta sam im rekao i gdje stanuju ti zlikovci, ali – ništa.

Ako ne mogu ili ne žele uhititi neke od srbijanskih zapovjednika, onda neka, ne bacaju „dimne bombe“, i nakon toliko godina optužuju neke „babe“ i takve kakav je taj Gnjidić, kojem će na kraju, da se malo našalim, možebitno morati platiti i „odštetu“ za duševne i ine boli! Pozivam još jednom nadležne službe u Hrvatskoj, ako ne znaju, neka mene opet pozovu i ja ću im po „stotinu puta“, vrlo rado otkriti većinu zločinaca na Škabrnju i to sa njihovim adresama, a za neke i brojevima telefona! – istaknuo je pomalo ogorčen ratni zapovjednik obrane Škabrnja, koji je i sam ostao bez nekoliko najbližih članova svoje obitelji.

Mladen Pavković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari