Pratite nas

Genijator, zagrebački uređaj koji vozilima štedi gorivo

Objavljeno

na

Sustav Genijator u procesu rada automobilskog motora prosječno troši od jedan do tri decilitra vode na tisuću kilometara.

genijatorPetar Jončić i Dinko Jakušić dobili su brojne medalje na domaćim i međunarodnim sajmovima inovacija/Grgur Zucko/PIXSELL

Mladi zagrebački inovatori Petar Jončić i Dinko Jakušić napravili su uređaj koji će poboljšati rad motora s unutarnjim izgaranjem, reducirati potrošnju goriva i uvelike poboljšati ekološke karakteristike automobila. Nakon saznanja da se radi o rješenju koje još nije otkriveno u svijetu, inovatori su pristupili patentnoj prijavi i osnivanju tvrtke.

Primjenom Genijatora krajnji korisnik kroz jedno rješenje dobiva višestruke prednosti. Vozilo postaje ekološki prihvatljivije, a time i povoljnije. Istovremeno, Genijator smanjuje troškove koji nastaju za vrijeme redovnog korištenja vozila kroz potrošnju goriva te učestalost servisa.Sustav u procesu rada prosječno troši od jedan do tri decilitra vode na 1000 kilometara. Voda mora biti destilirana ili izvorska. Cijena takvog, najmanjeg sustava odnosno osnovnog modela, kreće se oko 4000 kuna. Redovni servis mora biti unutar šest mjeseci ili 30.000 kilometara.

“Višegodišnji trud se isplatio te su nam od 2013. počela stizati priznanja s domaćih i međunarodnih sajmova inovacija. Do sada smo dobili četiri medalje od kojih su tri zlatne: INOVA ’13, zatim na Izložbi inovacija u Ivanić Gradu 2014. i posljednja, ali najdraža je nagrada u području Teslinog proširenog djelovanja. Znanstvena zajednica nije jedina koja je prepoznala prednosti ove tehnologije, već je i komercijalna potražnja počela rasti, što je u konačnici dovelo do stvaranja brenda Genijator”, rekao je Petar Jončić. Prednosti Genijatora možemo vidjeti na primjeru potrošnje goriva kod dva modela vozila. U šest mjeseci je moguća ušteda od 9000 kuna za teretna vozila Mercedes Sprinter i Volkswagen Caddy koji dnevno prosječno prijeđu 200 kilometara.

Sprinter u prosjeku troši 10 litara na 100 km, dok Caddy troši 6 litara. Kroz šest mjeseci uz 25 postotnu uštedu goriva Sprinter će uštedjeti 9000 kuna, Caddy 5100 kuna. Primjenom Genijatorovih rješenja krajnji korisnik dobiva višestruke prednosti poput bolje vozne karakteristike, mirnijeg i tišeg rada motora, njegov duži radni vijek, smanjenu potrošnju goriva te besprijekorni eko test.”Nadamo se da da ćemo biti u mogućnosti sami pokrenuti ozbiljan posao”, kažu inovatori Petar i Dinko.

poslovni dnevnik

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

VELIKO FINALE: Državni vrh zasad skloniji izraelskom F-16, ali Gripen spušta cijenu

Objavljeno

na

Objavio

Amerikanci i Grci otpali – Izraelci i Šveđani ostali u užem izboru na natječaju za kupnju hrvatske borbene eskadrile

Švedski proizvođač SAAB uz potporu švedske vlade odlučio se na završno lobiranje i uvjeravanje hrvatske strane da je izbor njihova Gripena JAS 39 C/D za novu borbenu eskadrilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) jedini racionalan izbor.

Pa je, na prilično iznenađenje, “u zadnji čas” na studijsko putovanje u Švedsku pozvao i novinare desetak hrvatskih redakcija koje je potom primio sam vrh kompanije, čak i vlasnik iz moćne obitelji Wallenberg te ministar obrane Peter Hultqvist, piše Večernji list

Prošlo je mjesec i pol dana od kako su u Ministarstvu obrane otvorili četiri pristigle ponude, a prema najavama, vrednovanje tih ponuda, posao koji rade razna stručna povjerenstva u MORH-u, trebao bi biti završen do 30. studenog, kada bi trebalo biti objavljeno čija je ponuda najbolja za Hrvatsku.

Premda se detalji još ne mogu saznati, neke su se informacije u proteklim tjednima počele probijati u stručniju javnost tako da se brzo saznalo kako su dvije ponude – ona najskuplja iz SAD-a, koji je ponudio potpuno nove lovce F-16 blok 70/72 koji su samo korak do aviona 5. generacije, te ponuda iz Grčke koja nudi već islužene F-16 blok 30 – pale u drugi plan.

Američka je ponuda navodno skupa, a Grčke rabljene F-16, premda su navodno najjeftiniji, trebalo bi još modernizirati.

Ostaju u finalu, ako je vjerovati “dobro upućenima”, dvije ponude, ona izraelska, za njihove ponajbolje rabljene lovce F-16 Barak, te švedska koja nudi potpuno nove Gripene Jas 39 C/D.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka

Što će u novu eskadrilu: F-16 Barak ili Gripen?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Velimir Bujanec: “DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN”

Objavljeno

na

Objavio

DOBAR SRBIN I LOŠ SRBIN…

Dobar Srbin je branio Hrvatsku i zna da je Srbija, uz pomoć jugo-komunističke JNA i paravojnih terorističkih postrojbi (četnika) izvršila agresiju na Hrvatsku državu.

Loš Srbin već dulje vrijeme na našoj nacionalnoj televiziji napada sve što je hrvatsko, a sada bi mijenjao i karakter obrambenog Domovinskog rata.

Dobar Srbin se sa lošim Srbinom nije upuštao u detaljnije rasprave; čovjek je od velikosrpske agresije branio hrvatski Vukovar i stao je na stranu DOBRA – protiv ZLA. Pa čak i u vlastitoj obitelji.

Loš Srbin bi trebao znati da je nad Hrvatskom izvršena krvava agresija, da su sve zapovijedi tijekom te agresije stizale iz Beograda i da je to u konačnici, potvrdio – Međunarodni sud pravde u Haagu.

Međutim, loš Srbin namjerno manipulira, iako možda zna koliko je tisuća Srbijanaca u Srbiji mobilizirano za sudjelovanje u agresiji na Hrvatsku, kasnije i BiH. Najvjerojatnije ne zna koliko Srbijanaca u Srbiji danas prima invalidnine i mirovine za sudjelovanje u agresorskim ratovima.

Lošeg Srbina svakako se ne može nazivati četnikom, ali moglo bi se reći da spada u skupinu nekadašnjih jugoslavena, sada jugonostalgičara… I zato je on loš Srbin čak i za mnoge Srbe!

Država lošeg Srbina je krepala 1990. godine – a onda je krenula agresija kojoj su se priključili mnogi loši Srbi; htjeli su živjeti u jednoj državi – zvala se ona ‘Velika Srbija’ ili ‘Jugoslavija’, svejedno.

Uglavnom, dobri Srbi su branili svoju Hrvatsku, kao hrvatski branitelji – od loših Srba svih vrsta. Izjava lošeg Srbina da se u Hrvatskoj “vodio građanski rat” slično je uvredljiva kao i izjava jednog političkog klauna da se u Vukovaru “nije dogodio genocid”… Politički klaun izjavu kojom je negirao genocid dao je lani, a loš Srbin je negirao agresiju baš danas, na dan pada Borova Naselja.

U svakom slučaju, danas je jedan dobar Srbin pokazao lošem Srbinu da je prije svega – loš voditelj!

Vrijeme je da se kaže DOSTA!!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari