Pratite nas

Geopolitika

Geopolitički objektiv – Naftni i plinski ratovi na ‘velikoj šahovskoj ploči’

Objavljeno

na

Što stoji iza radikalnih smanjenja cijena nafte na svjetskim tržištima? Kakve su uloge velikih sila u naftnim prijeporima? Kada će doći do stabilizacije naftnog tržišta?

Kakve će biti posljedice niskih cijena naftne za zemlje izvoznice? Zašto se lome koplja oko izgradnje plinovoda Sjeverni tok 2? U kojoj je fazi realizacija LNG terminala na Krku? Je li Hrvatska energetski sigurna zemlja?

O ovim i drugim pitanjima u 20. epizodi podcasta Geopolitički objektiv Davor Dijanović razgovarao je s Ivanom Brodićem, glavnim urednikom portala Energypress.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Geopolitika

U susret izborima: Znaju li hrvatski političari koji su hrvatski nacionalni interesi?

Objavljeno

na

Objavio

U 21. epizodi podcasta Geopolitički objektiv voditelj Davor Dijanović razmatra pitanja ključnih hrvatskih strateških nacionalnih interesa. Prema Dijanoviću to su sljedeći interesi: raščišćavanje povijesnih tema, jačanje vojnih kapaciteta, demontaža klijentelističkog sustava, razrada provedive demografske strategije i definiranje vanjskopolitičke agende…

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Geopolitika

Geopolitički objektiv – ‘Ulazimo u trajno izvanredno stanje, u tehnokratsko stanje uma’

Objavljeno

na

Objavio

Kako su se pojedine države snašle u vremenu korona-krize? Je li EU ponovno pokazala nedovoljnu funkcionalnost?

Svjedočimo li povratku uloge države? Kako će se kriza odraziti na odnose velikih sila? Je li migrantska kriza središnje pitanje europske budućnosti, sigurnosti i identiteta?

Hoće li doći do Jalte 2?

O ovim i drugim pitanjima u devetnaestoj epizodi podcasta Geopolitički objektiv Davor Dijanović razgovarao je s dr. sc. Jadrankom Polovićom, profesoricom na Fakultetu međunarodnih odnosa i diplomacije na Libertas Međunarodnom svečilištu u Zagrebu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari