Pratite nas

Geopolitika

(Geo)politički objektiv – Zašto je poznavanje geopolitike nužno za razumijevanje svijeta u kojemu živimo?

Objavljeno

na

U desetoj epizodi podcasta (Geo)politički objektiv Davor Dijanović govori o disciplini geopolitike. Definiraju se osnovni geopolitički pojmovi i daje pregled najvažnijih geopolitičkih autora, škola i literature.

Uvodna emisija o geopolitici s teoretskim pregledom najvažnijih autora i pojmova, ističe Dijanović, nužna je za razumijevanje aktualnih geopolitičkih prijepora o kojima će biti govora u sljedećim epizodama podcasta.

Bez razumijevanja geopolitiče i međunarodnih odnosa nije moguće ni razumijevanje političkih procesa u Republici Hrvatskoj, zaključuje Dijanović u novoj epizodi podcasta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Geopolitika

Kriza s Korona virusom: Posljedice po život, ekonomiju i međunarodne odnose

Objavljeno

na

Objavio

U četrnaestoj epizodi podcasta (Geo)politički objektiv Davor Dijanović komentira posljedice krize s koronavirusom za međuljudske odnose, ekonomiju i međunarodne odnose.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Geopolitika

Što desnica treba napraviti kako bi osvojila političku vlast u Hrvatskoj?

Objavljeno

na

Objavio

Što je do sada sprječavalo desno-konzervativnu političku opciju u Hrvatskoj da postane relevantan politički faktor? Što desna odnosno suverenistička opcija treba učiniti kako bi osvojila političku vlast u Hrvatskoj? U trinaestoj epizodi podcasta (Geo)politički objektiv voditelj Davor Dijanović razmatra perspektive desne političke opcije u Hrvatskoj.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari