Connect with us

Iz Svijeta

Georgia naredila ponovno ručno brojanje svih glasova

Published

on

Državni tajnik savezne države Georgije naredio je da se ponovno ručno prebroje svi glasovi na predsjedničkim izborima, budući da je razlika između dosadašnjeg i novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa i Joea Bidena samo 14.111 glasova.

Bidenu “ne treba” Georgija u kojoj vodi da bi pobijedio na izborima. “Prešao je” potrebnih 270 elektora kada je u subotu “proglašena njegova pobjeda” u Pennsylvaniji.

“S tako malom razlikom, to traži puno ponovno prebrojavanje glasova u svakom okrugu. To će pomoći u izgradnji povjerenja”, rekao je Brad Raffensperger na press konferenciji u srijedu.

Rekao je da je u toj državi glasalo oko 5 milijuna ljudi.

“Ova trka može imati nacionalnu važnost, nacionalno značenje”, rekao je.

Georgia bi mogla postati važna tek kada bi se rezultat i u drugim državama promijenio, što je malo vjerojatno, ocjenjuje agencija dpa.

Trump tvrdi da su mu izbori ukradeni, a njegovi odvjetnici dosad su “izgubili tužbe” na sudovima koje su uložili nakon izbora te “ne mogu pronaći dokaze za prevaru”.

Biden u međuvremenu ide dalje s tranzicijom, bez obzira što ne nailazi ni na kakvu suradnju Trumpove administracije . (Hina)

Donald Trump osvojio Aljasku

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari