Connect with us

Politika

GI ‘Dinamo je Maksimir’ uputila svim kandidatima za gradonačelnika Zagreba upitnik sa 7 pitanja

Objavljeno

on

Facebook/Zdravko Mamić

Dame i gospodo, građanska inicijativa “Dinamo je Maksimir” uputila je svim kandidatima za gradonačelnika Zagreba upitnik sa 7 konkretnih pitanja, sljedećeg sadržaja:
Poštovani/a, obraćamo Vam se kao kandidatu/kandidatkinji za gradonačelnika/cu Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.

Mi smo neovisna građanska inicijativa “Dinamo je Maksimir” koja je nedavno pokrenuta i u kratko vrijeme okupila više od 2,5 tisuće članova.

Svrha djelovanja inicijative “Dinamo je Maksimir” je potaknuti kod svih relevantnih subjekata konkretno djelovanje kako bi Grad Zagreb kao glavni grad RH, te GNK Dinamo kao najuspješniji hrvatski sportski klub konačno dobili moderan europski stadion kakav zaslužuju svi ljubitelji sporta i nogometa u Hrvatskoj, svi građani Zagreba koji su ponosni na rezultate hrvatske reprezentacije i GNK Dinama, a svakako i da Grad Zagreb dobije stadion za odigravanje najvećih europskih utakmica, kao i reprezentacije Hrvatske kao aktualnog viceprvaka svijeta.

Molimo Vas da sažeto odgovorite na dostavljena pitanja, kako bismo ih mogli ponuditi na uvid javnosti i biračima koji su i te kako zainteresirani za rješavanje jednog od gorućih problema hrvatskog nogometa i sporta, ali i Grada Zagreba koji je ostao među rijetkim, ako ne i jedina europska metropola, bez adekvatnog stadiona za odigravanje utakmica europske razine.

Molimo Vas da nam odgovore na 7 postavljenih pitanja dostavite do četvrtka, 15. travnja na ovaj mail.
Unaprijed zahvaljujemo.

S poštovanjem,
neovisna građanska inicijativa “Dinamo je Maksimir”. U Zagrebu, 10. travnja 2021.

Pitanja za kandidate za gradonačelnika Zagreba:

1) Kakav je Vaš stav o problematici stadionske infrastrukture u Zagrebu? Jeste li za izgradnju novog, modernog stadiona na Maksimiru? Imate li kakav suvislo razrađeni plan u vezi toga? Po kojem modelu financiranja i u kojem vremenskom roku? Kratki hodogram aktivnosti u vezi toga.

2) Biste li, poput Grada Rijeke za HNK Rijeku, potpisali GNK Dinamu ugovor o pravu građenja kojim bi se na GNK Dinamo prenijelo pravo građenja na Maksimiru?

3) Ukoliko niste skloni opciji pod točkom 2), biste li GNK Dinamu dali dugotrajnu koncesiju za Maksimir (na 99 godina, primjerice), slično kako je to još 2008. učinio s Poljudom Grad Split za HNK Hajduk?

4) Jeste li možda za to da Grad Zagreb vrati GNK Dinamu oduzeto zemljište i stadion Maksimir, koji su 40 godina, od 1952. do 1992. godine bili u Dinamovom vlasništvu?

5) Jeste li svjesni činjenice da GNK Dinamo nudi realno rješenje, do u detalja razrađen plan kako bi Zagreb dobio novi, moderan europski stadion, bez ikakvog zadiranja u gradski proračun i sredstva poreznih obveznika? A pozitivan ekonomski efekt na punjenje gradskog proračuna bi s novim stadionom bio itekako vidljiv. Ukoliko ste svjesni tih činjenica, hoćete li podržati da se rješenje koje iz Dinama nude, zaista tako i realizira na korist svih građana Zagreba, ali i cijele države?

6) Ako i kada se krene u rušenje postojećeg, oronulog maksimirskog stadiona i u izgradnju novog, što mislite – gdje bi Dinamo trebao igrati svoje domaće i europske utakmice, te gdje bi trenirale sve uzrasne kategorije GNK Dinama, od najmlađih do prve momčadi?

7) Kakav je Vaš stav o izgradnji stadiona u Sesvetama, za koji odavno postoji (još iz 2017.) sva potrebna projektna dokumentacija i za koji postoji i pravomoćna građevinska dozvola, a prošle godine je produljen rok valjanosti te dozvole? Inače, taj stadion bi se mogao izgraditi za 10 milijuna eura.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari