Connect with us

Politika

Glas: Cijepljenje još jedan fijasko Plenkovićeve Vlade

Objavljeno

on

Hina

Glas je u četvrtak ocijenio kako je HDZ-ova Vlada ponovno podbacila i propustila ispuniti cilj koji si je sama postavila – 50 posto cijepljene populacije do 1. srpnja, zbog čega ćemo “svi zajedno platiti štetu”.

“Danas je jasno da nismo ni blizu toj brojci i pitanje je što to znači za turističku sezonu i za eventualni četvrti val pandemije na jesen”, stoji u priopćenju.

Kad je predložila interpelaciju o stanju u zdravstvu zbog pandemije koronavirusa krajem prošle godine, saborska zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš upozoravala je da Vlada treba imati jasan i provediv plan cijepljenja, a najvažnije će biti uvjeriti ljude da se cijepe.

“To znači da je trebalo biti u stanju predvidjeti sve moguće scenarije i prepreke te na njih spremno odgovoriti. A ne pet dana prije zadanog roka optuživati sve koji se ne žele cijepiti da nisu domoljubi, kao što smo mogli čuti od premijera Plenkovića”, kaže Glas.

Također, ocjenjuju kako je “Plenkovićeva Vlada sama sebi dovoljna” pa se nije imala potrebu ni s kim konzultirati, a mišljenja su da bi u ovom slučaju posebno korisni bili komunikolozi i psiholozi.

“S obzirom na to da ništa ne znaju, što su dosad već sto puta pokazali, a bahato odbijaju poslušati ikoga, mogli smo očekivati da će i ovo biti još jedan u nizu fijaska Plenkovićeve Vlade. A štetu ćemo opet platiti svi mi zajedno”, poručuje Glas.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari