Connect with us

Gluposti

Glas: Ne smije biti oklijevanja u zabrani ‘Za dom spremni’

Objavljeno

on

Stranka Glas priopćila je u ponedjeljak da ne smije biti oklijevanja u zabrani ustaškog pozdrava “Za dom spremni” jer nijedna civilizirana zemlja ne bi tolerirala takve simbole u svom javnom prostoru.

“HDZ-ov ministar Medved danas je jasno dao do znanja da Plenkovićeva Vlada nema namjeru zabraniti ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’. Pravda to time da su preporuke infamoznog Vijeća za suočavanje s prošlošću dovoljne”, navodi se u priopćenju.

Smatraju kako zbog toga gotovo na svakom državnom događanju redovno gledamo skandalozne slike s ustaškim obilježjima, pri čemu se svaki put raspravlja je li to u redu ako je riječ o uniformama HOS-a.

“Ustaško znakovlje i pozdravi slave zločinački režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti. Zato nema i ne može biti oklijevanja niti iznimaka i nijedna civilizirana zemlja ne bi ih tolerirala u javnom prostoru”, poručuje Glas.

Dodaju kako premijer Plenković uporno odbija smjestiti Hrvatsku među civilizirane zemlje.

“S obzirom na to da se voli kititi europskim vrijednostima i praviti važan svojim statusom i prijateljstvima među europskim pučanima, savjetujemo mu da prijatelje i kolege, recimo Angelu Merkel, pita što misle o zabrani službenog pozdrava nacističkih poltrona”, stoji u priopćenju, prenosi Hina.

Ministar Medved: Vlada stvara ozračje u društvu koje je tolerantno

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR