Glasnović: A di je lova? Je li moguće da danas kad imamo digitalizaciju nismo našli niti jednog od sajamskih lopova

1

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona, koji je predložio Klub zastupnika Mosta, koji je Vlada prihvatila i na njega podnijela svojih 13 amandmana.

Prema prijedlogu, više se neće moći provoditi ovrha na jedinoj nekretnini kada je vrijednost glavnice manja od 20 tisuća kuna.

Ako netko i ostane bez nekretnine, više neće ostati na cesti, jer će izmjenama građanima koji dođu u takvu situaciju biti 18 mjeseci zajamčeno pravo na smještaj.

Predlaže se i dizanje zaštićenog dijela primanja s dvije trećine na tri četvrtine prosječne neto plaće u Hrvatskoj.

Vlada je podržala izmjene i dopune Ovršnog zakona koje predlaže Most nezavisnih lista, uz 13 amandmana kojima Banski dvori žele omogućiti da zakon bude još socijalno osjetljiviji, a premijer Andrej Plenković najavio je mogućnost da se od jeseni krene s izradom potpuno novoga Ovršnog zakona, s obzirom na brojne izmjene važećeg zakonskog rješenja.

 Sabor je sjednicu započeo stankom koju je zatražilo pet zastupničkih klubova.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović je vrijeme nakon pauze iskoristio za govor o kleptokraciji prije i poslije Domovinskog rata, masonima, tajnim računima u Austriji, sajamskim lopovima, udbašima i vrhovnim sucima.

“A di je lova? Je li moguće da danas kad imamo digitalizaciju nismo našli niti jedan od sajamskih lopova”, pitao je s govornice Glasnović, nakon što je nekoliko puta spomenuo nesrazmjer imovine vrhovnih sudaca. Rekao je da neki vrhovni suci nisu imali bicikl prije rata, a sad im je samo jedna nekretnina vrijedna 750 tisuća. “Što je s našim ‘medijama’? Je li teško ići u Austriju i tražiti onih 300 računa? Tu nema istražiteljskog novinarstva”, rekao je Glasnović, dodajući da 14 hrvatskih obitelji u Austriji na računima ima 17,4 milijarde kuna. U raspravi je spomenuo i Hrvoja Šarinića za kojeg je rekao da je francusku masonsku ložu doveo u Hrvatsku.

 

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Pravi Hrvat koji ne trguje svojim hrvatstvom, koji otvoreno četniku kaže da je četnik, a komunjari da je komunjara! Da je barem četiri milijuna takvih Hrvata!