Glasnović i Alić: Dosta je bilo vladavine partizanskih okupatora koji vladaju od 1945, do danas

3
Foto: FAH

Glumac Božidar Alić izvijestio je u četvrtak kako će, unatoč tome što mu je Lisinski otkazao, svoju monodramu “Bez lustracije nema Kroacije” izvesti 1. prosinca u Dvorani Vijenac na Kaptolu čime kaže, započinje svoju posljednju glumačku i prvu političku turneju kojom namjerava obići sve hrvatske gradove i sela te dijasporu.

“Dosta je bilo vladavine partizanskih okupatora koji vladaju od 1945, do danas”, poručio je Alić s konferencije za novinare koju je organizirao ispred Hrvatskog sabora.

Predstava mu je, kaže “nemušto” skinuta sa repertoara Lisinskog no njegov je odvjetnik to preuzeo kako bi naplatio njegova “moralna i materijalna potraživanja”.

Predstavu je , kaže, morao nazvati monodramom ali je zapravo riječ o njegovom “političkom i životnom credu”.

“Gospodin Alić je predstavu htio održati u Lisinskom, no neke je možda smetala jedna riječ u predstavi ‘lustracija’, rasvjetljenje.

Ako se mogu prikazivati neke substandardne predstave gdje se prikazuje golotinja, seks i nasilje zašto jedan talentirani glumac ne može svoj proizvod predstaviti hrvatskim građanima”, rekao je saborski zastupnik Željko Glasnović koji je došao dati potporu Aliću.

facebook komentari

  • Tyrex Rex

    Jugofilno, dobro umreženo „sudište“odavno lustrira cijelu domoljubnu Hrvatsku. Provode ga nelustrirani orjunaško komunistički križanci, samoprozvani antifašisti, koji lukavo izbjegavaju osudu svih totalitarizama, amnestirajući komunističke zločine.

  • Harvosko_sarce

    Alić ima diskvalificirajuće osobine. Umjetnički je nadaren, izvrstan glumac i voli Hrvatsku. Zar je očekivao išta od ministarKE kulture?