Pratite nas

Komentar

GLASNOVIĆ: Berlinski zid još nije pao u glavama političke elite i njima pridruženim biološklim izrodima

Objavljeno

na

Dragi prijatelji,
završilo je prvo radno tromjesečje u Saboru.
Većina dnevno političkih događaja se ne odvija u sabornici nego u raznim odborima i skupštinama.

Skoro svakodnevno birači dolaze u posjete s egzistencijalnim i drugim problemima. Često stižu i anonimna pisma. Dan prije božićne stanke dobio sam takvo jedno pismo naslovljeno “Lijepa naša”. Ogorčeni autor je nabrojao njemu prepoznatljive karakteristike Hrvatske i Hrvata koji su, sudeći po listi koju je napisao, potpali u tešku depresiju i stanje beznađa.
Citirati ću samo neke od glavnih točaka iz te korespodencije:

Nema Hrvata koji nije u nekom obliku kriminala
Nema Hrvata koji ne laže
Nigdje nema toliko građana koji mrze vlastitu domovinu
Sudstvo užas, nema ga u pravnom smislu, u vezi s krupnim kriminalom
Hrvatska birokracija pokvarena, lijena, nekulturna, korumpirana
Novinarstvo destruktivno i prosrpsko
Hrvatski film i kultura zasnovani na razaranju svega što je Hrvatsko
Govoriti istinu je u Hrvatskoj govor mržnje
Pozivam gospodina Božu Petrova da Hrvatsku proglasi psihijatrijskom ustanovom i hitno započne s liječenjem

Slažemo li se sažetom analizom autora ili ne, noramo zaključiti kako je najveći problem u Hrvatskoj razoreno moralno-etičko nacionalno tkivo naroda.
Hrvatski narod se još nalazi u raljama naj perfidnije i najubojitije doktrine na prostoru jugoistočne Europe. To je jugokomunizam.
Do današnjeg dana Hrvati ostaju zatočenici tog mentalnog sklopa koji sputava izgradnju snažne nacionalne hrvatske države.

Berlinski zid još nije pao u glavama političke elite i njima pridruženim biološklim izrodima koji svojim lažima, lopovlukom i neradom svakodnevno hrane sile tame. Taj problem nije samo mentalne i duhovne naravi nego i antropoloških činjenica.
Čitanjem Lijepe naše postavljaju se retorička pitanja kako je i zašto izobličen naš nacionalni karakter? Možda smo svi postali samo formalni kršćani i kulturni katolici.

Nacije kao pruska su ostavile pečat u povijesti jer su poštovale vrline čast, lojalnost i hrabrost, a ne gramzljivost, laž i obmanu.
Kad moral zakazuje zakon stupa na snagu. Umjesto zakona u Hrvatskoj vlada pravna anarhija koja prisiljava pojedince da u nekim slučajevima uzimaju pravdu u svoje ruke.
To je nam dala borba naša.
Pravna anarhija i više od selektivne pravde pola milijuna neriješenih sudskih slučajeva.
Kako ne bi završili u tonu totalnoga pesimizma sjetimo se poruke sv. Ivana Pavla II koji je tražio od svakog katolika aktivno uključivanje u politički i društveni život svoje države.
Ne smijemo dopustiti da ravnodušnost i moralni relativizam postanu rak rana hrvatskog društva.

Svim Hrvaticama i Hrvatima i svim dobrim ljudima kojima je Hrvatska domovina u srcu želim blagoslovljen Božić i na dobro vam došlo sveto porođenje Isusovo.
Za Božić želim dar Božje providnosti i kad bih mogao svima bih vam poklonio ručni detektor za laž.

Od srca zahvaljujem svim biračima koji su za mene glasovali u izbornoj kampanji, srodnim dušama koje shvaćaju da se boj za jedinstveno hrvatsko biće u Domovini, dijaspori i BiH nastavlja.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari