Pratite nas

Komentar

GLASNOVIĆ: Dean Jović, jedan od savjetnika ex-predsjednika (IJ) je i kao njegov šef, nepopravljivi jugo-nacionalista

Objavljeno

na

Dean Jović, jedan od savjetnika ex-predsjednika (IJ), je i kao njegov šef, nepopravljivi jugo-nacionalista i apologeta najveće kriminalne organizacije u povijesti jugoistočne Europe (KPJ).

Iz protestnog pisma Zorice Gregurić, dobrovoljke Domovinskog rata i vukovarske braniteljice, koje je upućeno ravnateljstvu HRT-a vidimo što se krije iza maske “eksperta za vanjsku politiku”.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

Hrvatska radiotelevizija
Prisavlje 3
10000 Zagreb

g. Blago Markota, v.d. glavnog ravnatelja
g. Božidar Domagoj Burić, v.d. ravnatelja Poslovne jedinice Program

g. Zdravko Kedža, predsjednik Programskog vijeća
članovima Programskog vijeća Nedi Ritz, Ivici Maštruku,
Aleksandru Miloševiću, Jozi Barišiću i Maji Sever

PREDMET: REAKCIJA NA EMISIJU PRIZMA od 21.01.2017.god.
– traži se

Gledajući emisiju HRT-a Prizma urednice gđe Sanje Pleša, emitiranu dana 21. siječnja 2017. godine, ostali smo, ublaženo rečeno, u šoku i neugodno iznenađeni izrečenim u navedenoj emisiji koja je težišno namijenjena manjinama u Republici Hrvatskoj.

Ne želeći se, ne daj Bože, na bilo koji način miješati u uređivaču politiku rečene urednice kao ni u autorske uratke novinara navedene emisije, niti njihove novinarske slobode, a ponajmanje u prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, ipak moramo reagirati na blasfemične izjave izrečene u toj emisiji.

Poštujući, u najširem smislu ljudska prava i prava nacionalnih manjina, moramo međutim reagirati na dio sadržaja iz navedene emisije koji vrijeđa naše vrijednosti i naša ljudska prava na štovanje i zaštitu temeljnih vrijednosti na kojima je stvorena Republika Hrvatska, molimo javnu objavu sljedećega.

Spomenuta emisija u prilogu o srpskoj nacionalnoj manjini, vaš novinar Saša Živković priredio je izjavu Deana Jovića, predavača Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i svojedobnoga savjetnika bivšega predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Dean Jović u izjavi novinaru Živkoviću u navedenom prilogu navedene emisije, u istom kontekstu s notornim ratnim zločincima i krvnicima nevinih žrtava u Republici Hrvatskoj i BiH Slobodanom Miloševićem i Vojislavom Šešeljem, govori o prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

Prema stavovima Deana Jovića srpski ratni zločinci koji su u crno zavili majke hrvatskih vitezova koji su zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom stvorili Republiku Hrvatsku u čijoj slobodi i demokraciji uživa i Dean Jović, isti su kao i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman!

Skandalozno, ne čini li se i vama gospodo!
Također, u istom izdanju Prizme taj je Dean Jović najavljen kao Josip Jović, prvi hrvatski poginuli branitelj i sveta hrvatska žrtva, žrtva upravo Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja?! Zar na HRT-u niste u stanju održavati minimum profesionalizma? Zar vam je tako teško zapamtiti ime prvoga hrvatskoga poginuloga branitelja Josipa Jovića koji je, ako toga niste svjesni i vama osigurao miran život i priliku da se određujete kako želite?

Isto izdanje Prizme, osim navedenoga, sadržava i druge skandalozne stavove, primjerice u prilogu o holokaustu, tragičnom stradavanju Židova u II. svjetskom ratu, novinarka konstatira kako se zadnjih godinu dana pokušava revidirati povijest.

Nastavila je nadalje kako nam djeca nedovoljno uče o Jasenovcu, kako se u Šibeniku naprasno otkazuje izložba o Ani Frank, ne propitkujući pritom razloge zbog čega je do toga došlo, što bi bilo po pravilima novinarske struke, zar ne? Što bi dotična novinarka smatrala koliko je nastavnih sati dovoljno u nastavnom planu i programu o Jasenovcu ili holokaustu? Bi li taj njen prijedlog zadovoljio, primjerice Deana Jovića? Možda bi on imao drugi prijedlog? Držimo kako je isti zločinački um odgovoran za holokaust, žrtve Jasenovca kao i velikosrpsku brutalnu agresiju na Republiku Hrvatsko potom i BiH!

Ali podmetati jugoslavensku unitarističku politiku Deana Jovića kroz priču o totalitarizmima i pritom se ne libiti reći potpuno faktografski netočne podatke – previše je čak i za novinarske slobode na koje se pozivate!

Gospodo, smatramo da je krajnji trenutak da se propita profesionalizam novinara i autora na HRT-u koji nisu u stanju reagirati na blasfemične izjave poput navedenih u Prizmi od 21. siječnja 2017. godine.

Dean Jović uživa sva prava i slobode koje su osigurali hrvatski branitelji predvođeni prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom pa i pravo da širi neistine, vrijeđa i izgovara konfabulacije te očituje svoju frustraciju zbog činjenice da ga hrani država koju razvidno ne voli. Međutim držimo kako bi novinari na državnoj HRT, plaćeni iz pretplate hrvatskih državljana, morali zadržati razinu profesionalizma.

Ne čini li se i vama, osobito vedetama hrvatskoga novinarstva i diplomacije, poput gđe. Ritz ili gosp. Maštruka, cijenjenoga predstavnika srpske manjine Aleksandra Miloševića koji je od svojega poslovnoga suradnika Milorada Pupovca, cijenjenoga profesora Filozofskog fakulteta u Zagrebu i etničkoga biznismena (citat: bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović), mogao naučiti sve o objektivnosti i toleranciji svojstvenoj demokratskim društvima kakvo je hrvatsko.
Zbog zaštite temeljnih vrednota na kojima je stvorena Republika Hrvatska, poginulih hrvatskih branitelja, prvoga hrvatskoga predsjednika dr Franje Tuđmana, zbog dubokoga poštovanja za patnju obitelji koji su sahranili svoje najmilije, zbog bolnoga nespokoja obitelji koje još traže posmrtne ostatke svojih najmilijih, ovim vas obavješćujemo da ćemo uvijek bdjeti nad njihovom čašću i ugledu.

Stoga od vas naprijed navedenih očekujemo javno objavljeni odgovor o vašem službenom stavu, kako ravnateljstva HRT-a, tako i Programskoga vijeća i Nadzornoga odbora o stavovima izrečenim u rečenoj emisiji HRT-a Prizmi od 21. siječnja 2017. godine.

Zagreb, 26.siječnja 2017.godine

Zorica Gregurić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Škoro: Zašto dužnosnici ne prolaze sigurnosnu provjeru?

Objavljeno

na

Objavio

Bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u četvrtak na facebooku da ostavka glavnog državnog odvjetnika i masona Dražena Jelenića od političke odgovornosti ne amnestira premijera, Vladu i predsjednika Sabora jer se sigurnosna provjera državnih dužnosnika može provesti na zahtjev čelnika tijela.

“ZAŠTO DUŽNOSNICI NE PROLAZE SIGURNOSNU PROVJERU?

Važeći Zakon o sigurnosnim provjerama donijela je 2012. godine SDP-ova većina. Do tada su ministri i ostali dužnosnici prolazili provjeru prvog stupnja, ali je novoprisegnuti predsjednik taj kriterij smanjio i od tada mogu prolaziti provjeru najblažeg, trećeg stupnja.

Valja podsjetiti da je Zoran Milanović smanjivanje kriterija pojasnio riječima: ‘Izbacili smo to jer je bivša vlast kreirala špijunsku industriju i provjeravala sve i svakoga. Službenici su išli okolo i raspitivali se o svakom dužnosniku. Mi to nećemo tako’.

Ipak, netko mudar je uvrstio članak 13. koji navodi da se ‘temeljna sigurnosna provjera provodi za osobe koje se imenuju ili su imenovane na dužnost, na zahtjev čelnika tijela’.

Dakle, može se, ako se hoće, od SOA-e zatražiti sigurnosnu provjeru dužnosnika. Budući da temeljem zakona glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske imenuje Hrvatski sabor na vrijeme od četiri godine, a na prijedlog Vlade Republike Hrvatske i uz prethodno mišljenje nadležnog Odbora za pravosuđe, postoji više osoba koje su mogle zatražiti sigurnosnu provjeru masona Jelenića.

Njegova ostavka, dakle, ne amnestira od političke odgovornosti Andreja Plenkovića i njegovu vladu, ali ni Gordana Jandrokovića kao predsjednika Sabora koji je 20. travnja 2018. – na veliko iznenađenje pravničke i pravosudne struke i javnosti – istoga imenovao na položaj glavnog državnog odvjetnika.

Ne amnestira ni članove saborskog Odbora za pravosuđe kojim je predsjedavao SDP-ov Orsat Miljenić, šef predsjedničke kampanje Zorana Milanovića.

Očito, vesela družina iz Ministarstva vanjskih poslova, u dogovoru i štiteći jedni druge, radi što hoće, ali neće još dugo”, objavio je Miroslav Škoro na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Andrej Plenković: Najprimjerenije je da Jelenić sam podnese ostavku

Objavljeno

na

Objavio

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u srijedu da će Vlada, ako glavni državni odvjetnik Dražen jelenić sam ne podnese ostavku, na sutrašnjoj sjednici predložiti Hrvatskome saboru da ga razriješi.

“Stav je Vlade da je najprimjerenije da Jelenić sam podnese ostavku, s obzirom da je nastala ovakva neuobičajena okolnost. Naravno da će nakon toga, ako to ne napravi, Vlada to sutra donijeti na svojoj sjednici”, rekao je Plenković u izjavi novinarima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a u kojoj je potvrdio da je sinoć razgovarao s Jelenićem.

Jelenić ih nije izvijestio da je član masonske lože

Plenković kaže kako Jelenić u postupku imenovanja na mjesto glavnog državnog odvjetnika prije otprilike dvije godine nije izvijestio ni njega niti ministra pravosuđa da je član masonske lože.

“Da smo to znali, ne kažem da on ne bi bio imenovan, ali bismo sigurno tu informaciju tretirali na odgovarajući način i riješili bismo to pitanje. Ovako je to nama ostalo nepoznato, sada se vratilo najedanput kroz neki predmet s kojim se bavio glavni državni odvjetnik. Što, čini mi se da je u ovom trenutku, i po ovim reakcijama u javnosti, utjecalo na integritet glavnog državnog odvjetnika i činjenicu da je gotovo pa dovedena u pitanje njegova nepristranost, neovisnost, što mu, naravno, otežava rad”, rekao je Plenković.

U formalnom smislu, dodao je premijer, nema ničeg nezakonitog da je Jelinić ili netko drugi član neke udruge ili društva. “To nije nezakonito, ali se otvorio okvir koji njemu bitno otežava poziciju”, ustvrdio je.

Opetovao je pritom da članstvo u masonskoj loži nije trebalo ostati zatajeno, istaknuvši i činjenicu da je do članstva došlo upravo pred izbor za glavnog državnog odvjetnika. “I to nije stvar koja je, po meni, trebala ostati neizrečena”, dodao je.

Novinari su Plenkovića pitali i za komentar ocjena Mire Kovača, njegovog protukandidata na unutastranačkim izborima za mjesto predsjednika stranke, koji smatra da se cijela “masonska afera” događa zbog unutarstranačkih izbora.

“Ne znam kako to Kovač misli. Prepuštam vama, javnosti i, osobito, članovima HDZ-a da te sjajno odabrane logičke konstrukcije malo analiziraju i pronađu bit u njima”, komentirao je Plenković.

Osvrnuo se i na Kovačevo tumačenje riječi koje mu je, kako je rekao u izjavi novinarima, na sinoćnjem obilježavanju osnutka trešnjevačkog HDZ-a uputio stranački doajen Vladimir Šeks.

Šeks je veliki šaljivdžija

Šeks mu je rekao da će nakon unutarstranačkih izbora trebati odvjetnika, a to je Kovač shvatio kao prijetnju.

Plenković je izrazio sumnju u to da je Šeks tako nešto rekao.

“Ja znam da je Šeks dosta, ovako, veliki šaljivdžija. To je iskusan čovjek i političar i baš da Šeks prijeti Kovaču… Ne znam, valjda je ovakvo uzbrkano vrijeme… Je li jugo ili što? Ali, čini mi se da treba vidjeti nema li tu nekih malo preuveličavanja, teorija zavjere, izmišljanja nekakvih prijetnji ili bilo čega ostaloga”, kaže Plenković. (Hina)

Ministar Bošnjaković: Očekujem ostavku glavnog državnog odvjetnika

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari