Pratite nas

Komentar

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira

Objavljeno

na

Politika, Umijeće Određivanje Prioriteta

Svaki ozbiljni problem zahtjeva ozbiljnu bazu podataka. Ni jedna vlada do sada nije uspjela uspostaviti regulatorni sustav koji odgovara izazovima digitalnog doba. Bez automatske razmjene podataka, elektronskih uplata itd nemoguće je napraviti učinkovitu reformu javnog sektora.

Kasnimo s jednostavnim rješenjima kao npr. ustroj specijalne postrojbe MUP-a za porezni kriminal i anti-korupcijskog vijeća na državnoj razini. Niti jedna organizacija ne može funkcionirati bez sigurnosnih provjera kadrova i ocjenjivanja pojedinaca.

Izrada državnog proračuna također podrazumijeva određivanje prioriteta. Izvandomovinska Hrvatska, kao najveći poslovni faktor u Državi se već desetljećima namjerno ignorira. Do dan danas još nije izrađen novi zakon o državljanstvu.

Vođenje države je preozbiljan posao da se ostavi balkanskim bleferima, pornopesimistima, kvazidemografima, i intelektualnim kastratima. Tu nema mjesta za improvizaciju. Krizno planiranje obuhvaća mehanizme koji se automatski aktiviraju u slučaju unutarnjih ili vanjskih prijetnji.

Prenapuhani javni sektor, korupcija u svim segmentima društva, i slučaj Uljanik kao simbol bivše propale države su jasni dokaz da su nam državne ustanove do sada vodili umreženi kadrovi iz jugokomunističke duboke države. U svima njima čuči korumpirani mali aparatčik ili još gore – moralna nakaza kao sovjetski kvaziagronom Trofim Denisovich Lysenko.

Umjesto da smo se nakon Domovinskog Rata, kao u Čileu 1973. riješili komunističkih kadrova , amnestirali smo ideologiju koja je dovela Hrvatsku do katastrofe. Čile je danas najuspješnija država u Južnoj Americi a socijalistička Venezuela je paravan propalom eksperimentu zvani SFRJ.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milanović misli da živi u Jugoslaviji, izjavio da je Republika Hrvatska državna zajednica!

Objavljeno

na

Objavio

Ne tako davno je za Republiku Hrvatsku tvrdio da je slučajna država.

Danas kada se natječe za predsjednika Republike Hrvatske je evoluirao u svojim uvredama, kaže da je Hrvatska državna zajednica.

Pitamo se u kojoj on državi živi? Također se s pravom pitamo je li Milanović ikada pročitao Ustav Republike Hrvatske, a nakon posljednje izjave sigurni smo da je netko drugi u ime Zorana Milanovića polagao predmet Ustavno pravo na Pravnom fakultetu, jer on ga sa ovakvim znanjem o Republici Hrvatskoj sigurno ne bi položio.

Sama pojava čovjeka poput Milanovića u politici je opasna po državu, a zamislite kako bi nam tek “dobro” bilo da nam predsjednik bude čovjek koji misli da je Republika Hrvatska državna zajednica, savez ili federacija… Zoki, #SFRJ je odavno mrtva, a Republika Hrvatska nije državna zajednica niti će to ikada biti.

Pročitaj barem Ustav Republike Hrvatske u ovoj kampanji za predsjednika Republike Hrvatske – to bi bio uspjeh za cijelo društvo. Pozdrav za Zokija i ekipu koja misli da i dalje žive u Jugoslaviji.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=FOfvSfgDqxs

Planet Hrvatska

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Dr. Herman Vukušić ‘oprao’ Milanovića: Normalno, nije bio u ratu

Objavljeno

na

Objavio

Neću ovdje prepričavati kako je Zoran Milanović kao premijer bio u višestruko jačoj mogućnosti već odavno izvršiti obećanja koja sada daje kao predsjednički kandidat. Također neću spominjati njegove gotovo svakodnevne gafove koji već zabavljaju i međunarodnu javnost te su zaslužili i novu kovanicu u hrvatskom jeziku: “zoranizmi”, piše dr. Herman Vukušić

O njegovom “karakteru” sve je rečeno u činjenici da drugima zamjera ono što sebi dopušta: od uporabe službenih sredstava (aviona, helikoptera) u privatne svrhe, pa do obiteljskog nepotizma (bratića nakon četvrt stoljeća izvlači iz JNA mirovine i postavlja u javnu tvrtku kao velikog menadžera).

Veliki američki pisac, Robert Heinlein, u svojoj je znanstveno fantastičnoj distopiji “Svemirski jurišnici” opisao svijet budućnosti u kojem pravo glasa na izborima imaju samo oni koji su ratovali za svoju domovinu.

Neću ići tako daleko, ali mislim da se za nekoga tko želi biti predsjednik RH ipak treba upitati što je radio 1991. godine?

Pri tome napominjem da mi ne leži baš pretjerano niti Škorina izjava kako je u SAD-u tamburicom branio Hrvatsku…

Ali Milanović je u svojem “karakteru” ipak otišao korak dalje: gradski dečko koji puca od zdravlja i kao premijer vozi mountain bike i trči po Maksimiru sa CroCapom nije se baš osjećao psihofizički spreman 1991. godine otići na prvu crtu

Kao malu ilustraciju kondicije bivšeg premijera i nesuđenog predsjednika u njegovim (već) četrdesetim godinama objavljujem ovdje vinjetu iz 2012. godine koja opisuje Zokin ljetni avanturizam na otoku Hvaru:

“A ima premijer i jednu veliku strast, a to je vožnja biciklom, a kad je u pitanju ruta kojom se prekjučer uputio, Zoranu Milanoviću može se samo čestitati.

Naime, u rano jutro, točnije nešto prije sedam sati, odlučio je stisnuti pedale i tako odraditi veliki izazov na koji se ni profesionalni biciklisti ne bi bez premišljanja upustili.

Kad je osiguranje procijenilo da je situacija sigurna, iz kombija je iskrcan bicikl i premijer je nešto prije Brusja sjeo na njega te krenuo na suprotni dio najduljeg hrvatskog otoka, u Sućuraj. Riječ je o udaljenosti većoj od 70 kilometara, a starom cestom kojom je premijer krenuo čak i 80.

Na toj relaciji najveći problem nije ni daljina, već se radi o jako zahtjevnoj ruti jer i za automobile je taj put prilično opasan. Na svom putu prema Sućurju premijeru je nešto sumnjivo škripalo na biciklu, pa je oko 9 ujutro putem stao na privatnoj benzinskoj postaji Bagy pred ulazom u Jelsu.

Pristojno se predstavio i zatražio pomoć.”

Skoro sto kilometara po “prilično opasnom putu” a niti metra po bojišnici, baš je karakter nema što

Bitno je da nam on poručuje kako je rat gotov…Sramota!

Herman Vukušić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari