Pratite nas

Politika

Glasnović: Nasljednici bivšeg sustava danas su našli novu ideologiju – rodnu ideologiju (VIDEO)

Objavljeno

na

Sabor sjednicu nastavlja raspravom o Konačnom prijedlogu zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

Željko Glasnović (Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku) je na početku sjednice Sabora imao potrebu govoriti o Istanbulskoj konvenciji. “Nameće nam se rodna ideologija i to je protivno Ustavu RH. U Bugarskoj su svi napisali peticiju protiv te konvencije. Što se krije iza te konvencije? Jedna novinarka u Kanadi je istražila kako je cilj razbiti stvarnost dva spola”, dio je onoga što je o Istanbulskoj konvenciji rekao Glasnović.

Bojan Glavašević je rekao kako je je Glasnović povrijedio pravila ponašanja u Saboru. “RH je demokratska država, ona nije nikakav kalifat. Gospodin konstantno vrijeđa manjine. Ovo je bilo zastrašujuće. Mislim da je krajnje vrijeme da dobije opomenu”, rekao je Glavašević predsjedajućem Furiu Radinu.

Gordan Maras je nastavio s kritikama Radinu. “Zabrinjava me što vi ne reagirate na ovakve zastrašujuće izjave o rezoluciji koju je prihvatilo Vijeće Europe”, rekao je. A onda se nastavila prepirka između Marasa i Radina.

Radin: Nisam se složio s onim što je rekao gospodin Glasnović, ali ne dam opomenu.

Maras: Onda se ne trebamo ni čuditi što gospodin Glasnović ovako nastupa u Saboru.

Radin: Kad ja govorim, vi morate prestati. Nemojte polemizirati sa mnom. Nemojte polemizirati sa mnom.

Ubrzo nakon toga Radin je dao opomenu Marasu – najprije prvu, a ubrzo i drugu te mu je naredio da se makne s govornice. Maras to nije želio učiniti pa je Radin prekinuo sjednicu i odredio nastavak u 10 sati.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Predsjedništvo HDZ-a podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak da je Predsjedništvo HDZ-a većinom glasova podržalo ratifikaciju Istanbulske konvencije poručivši kako će Vlada nastaviti proces ratifikacije koji će uputiti u Hrvatski sabor.

“Omjer glasova bio je 19 prema šest. Izglasali smo prijedlog da Vlada nastavi proces ratifikacije Zakona o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama”, kazao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. Dodao je i da su nakon temeljite rasprave glasali o tome pri čemu je za bilo 19 članova Predsjedništva, šest njih je bilo protiv dok suzdržanih nije bilo.

Ponovio je da će se ratifikacija Istanbulske konvencije u četvrtak naći na sjednici Vlade.

U srijedu, dodao je, bit će sjednica užeg kabineta Vlade te će imati razgovore s koalicijskim partnerima. Nakon toga Konvencija će ići u Hrvatski sabor.

Kako se doznaje protiv su bili zamjenik predsjednika Milijan Brkić, međunarodni tajnik Miro Kovač, politički tajnik Davor Ivo Stier, potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić te članovi Predsjedništva Darko Milinović i Anton Kliman.

(Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Plenković: Ja bih volio da oporba bude toliko bezobrazna i bahata pa da se usudi ne glasati o Konvenciji

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković komentirao je raspravu koja se u javnosti događa oko ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Radimo na finalizaciji interpretativne izjave, doći će na sjednicu Vlade, želimo usuglasiti sadržaj s partnerima, želio bih postići što širi konsenzus o dokumentu koji ima za cilj sprečavanje nasilja nad ženama i u obitelji i otkloniti strahove onih koji u vezi tog teksta vide neke opasnosti”, rekao je Plenković.

Istaknuo je da je ono što se trenutno događa u javnom prostoru svojevrsni pokušaj da se diskreditira sadržaj Konvencije. “Moja Vlada će napraviti ono što SDP-ova nije napravila”, rekao je Plenković.

“Vlada će ratifikaciju pripremiti i poslati u Sabor, nakon toga slijedi rasprava. Mislim da je to dobro da se o tome u Saboru sadržajnije raspravi. Ja tu ne vidim nikakve skrivene namjere. Ne vidim nikakvu promjenu u kontuinuitetu hrvatske politike svih opcija u pogledu Konvencije”, rekao je Plenković.

Komentirao je i najave SDP-a da u slučaju popratne izjave neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije. “Ja bih volio da oporba bude toliko bezobrazna i bahata pa da se usudi ne glasati o Konvenciji, to bi govorilo da je cijeli ovaj pokušaj bio politikanstvo”, rekao je Plenković i obrazložio svoju izjavu.

“Volio bih zato što netko, tko je imao prigodu ratificirati, sad na neviđeno prijeti da neće biti za. Kakav kredibilitet mogu imati?”, upitao je Plenković.

“Zašto bih ja kao premijer, kao predsjednik HDZ-a dopustio da to bude tema jednog političkog spektra? Ne dam! To je tema svih građana”, rekao je Plenković.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati