Glasnović: Nedavno je izašao izvještaj da je u RH 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti

2

Sabor je zasjedanje uobičajeno započeo stankama.

Željko Glasnović u ime Kluba nezavisnih Za Hrvatsku odmah se na početku kolegama obratio s riječima: “Prije nekoliko tisuća godina jedan grčki filozof kazao je da zakon mora vladati. A tko kroji zakon u Hrvatskoj? Koji su to ljudi, čudnih imena, čudnih biografija, kodnih imena? Nedavno je izašao izvještaj da je u RH 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Što radi Odbor za pravosuđe?”, upitao je između ostalog Glasnović, javlja HRT.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović u petak je, problematizirajući način na koji se u Hrvatskoj biraju suci, izjavio da je nedavno dobio dokument prema kojem se suradnik KOS-a kandidirao za ustavnog suca.

“Nedavno sam sam dobio dokument gdje se jedan čovjek sa kodnim imenom Vrbik koji je surađivao s KOS-om ( jugoslavenska vojna kontraobavještajna služba) kandidirao za ustavnog suca”, izjavio je Glasnović nakon stanke, te poručio da “sada ima dovoljno vremena da se naprave prave provjere tih ljudi koji će predstavljati hrvatski narod na najvišim razinama sudske vlasti”.

Glasnović je naveo i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Tvrdi kako je pred zadnje izbore predložio saborskom Odboru za pravosuđe da se napravi obrazac s ključnim pitanjima o ljudima koji se kandidiraju za najviše sudske vlasti, ali da to nije imalo odjeka.

Meni je predsjednik Odbora rekao da to nije njegov posao, ustvrdio je Glasnović propitujući i način na koji se ocjenjuje uspješnost rada u sudstvu. Neki suci riješe dva predmeta, neki stotinu, ista stvar, ne čudi onda što imamo pola milijuna neriješenih sudskih sporova, jer nema standardne procedure po kojoj bi se ocjenjivao rad sudaca na nižim razinama, zaključio je zastupnik.

facebook komentari

  • damirphr

    podrzavam Vase istupe cijenjeni generale – dobro bi bilo znati koje stavove po pitanjima koje Vi iznoste zastupa nova stranka Nezavisni za Hrvatsku – jeste li vi jos uvijek solo igrac ili su Vasi istupi koordinirani u klubu?

  • Maks

    Koordinirani u klubu.