Connect with us

Vijesti

Glasnović o ZDS: Dosta je polupismenih budala da nas predstavljaju ‘vani’

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji u Varaždinu na spomeniku za žrtve holokausta nacrtali su ustaški znak i kukasti križ. Nakon tog čina, reakcije se nižu pa je slijedom događaja u središte javnosti ponovno došao pozdrav “Za dom spremni”. Točnije, izraelski veleposlanik u Hrvatskoj rekao je da je vrijeme da se taj pozdrav potpuno zabrani. Što o svemu misli general Željko Glasnović, odgovorio je u razgovoru za Direktno.hr

Izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor ocijenio je u ponedjeljak da je vrijeme da se u Hrvatskoj pokrene potpuna zabrana pozdrava “Za dom spremni”, reagirajući na skrnavljenje spomenika žrtvama holokausta u Varaždinu na kojem je nacrtan kukasti križ i ustaški znak.

“Siguran sam da će nadležne institucije u Hrvatskoj i dalje činiti sve da se počinitelji što prije identificiraju i izvedu pred lice pravde. Ovo je prikladno vrijeme da se pokrene i potpuna zabrana svake upotrebe notornog pozdrava ‘Za dom spremni'”, stoji u priopćenju izraelskog veleposlanstva koje potpisuje veleposlanik Mor.

General Željko Glasnović u razgovoru za portal Direktno najprije je komentirao čin u Varaždinu. “To su budale i sitni provokatori čija je jedina zadaća da stave Hrvatsku na optuženičku klupu”.

Smatra da su to “isti oni koji su nacrtali kukasti križ na Poljudu”. Vandale je nazvao i “jefttinim provokatorima”.

“To nije naš problem. Naš problem je da je prisutna druga doktrina, odnosno ideologija – a to je komunizam”, smatra. Istaknuo je da ga “ne bi iznenadilo da su za taj čin odgovorna djeca komunista i njihovih nasljednika”.

“Od ovakvih provokacija žive nevladine udruge koje primaju novac izvana, a drže Hrvatsku na optuženičkoj klupi. To su Documenta, Centar za mirovne studije, Građanski odbor za ljudska prava itd.”, rekao je general Glasnović.

Komentirajući priopćenje izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj, rekao je kako je pozdrav “Za dom spremni” hrvatski pozdrav. “Upotrebljavao se u ovome ratu (Domovinski rat, op.a). Ne miješam se u povijest izraelske države, ne miješam se u njihovu vanjsku politiku – oni se ne bi trebali miješati u našu unutarnju politiku”, naglasio je pa nastavio:

“Mi imamo diplomaciju unutar četiri zida. O Hrvatskoj se vani ništa ne zna. Danas smo žrtve velikosrpske i jugoslavenske propagande, a u sve pore društva, uvukli su nam se kadrovi iz bivšeg sustava – u sudstvo, u medije. De facto, nemamo hrvatsku državu. Imamo himnu, zastavu i nogometnu reprezentaciju, a sve drugo naslijedili smo iz bivšeg sustava – od kulture, do medija – mainstream medija – do politike i pravosuđa. To su sve isti karakteri. Zašto se čudimo?”.

Istaknuo je kako nemamo istinskih povjesničara koji pišu na drugim jezicima, odnosno da se istina prevodi. “Kod nas funkcionira diplomacija unutar četiri zida”, ponovio je naš sugovornik.

Na kraju razgovora, general Glasnović uputio je poruku izraelskom veleposlaniku: “Povijest nije olimpijada patnje, svaki pojedinac – nevina žrtva – ima svoje ime i prezime. Pitam se ovo: Je li židovski veleposlanik danas stavio vijenac na spomenik ukrajinskoj zajednici u Zagrebu za žrtve Holodomora (poznaog kao i Gladomor, op.a) u Sovjetskom savezu? Milijuni seljaka ubijeni su za vrijeme Staljina. Imamo dvije žrtve – njihove i naše, ali žrtva je žrtva.

Prema tome, nama je dosta polupismenih budala da nas predstavljaju ‘vani’, pseudopovjesničara i bivših komunista”.

Preporučio bih veleposlaniku da se u Hrvatskoj ne treba nikoga bojati. “U Hrvatskoj nema nikakvih nacista ima samo redizajniranih, odnosno retuširanih komunista”, zaključio je general Željko Glasnović u razgovoru za portal Direktno.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari