Pratite nas

Komentar

JESMO LI SE ZA TO BORILI???

Objavljeno

na

Odgovor Hrvatskog Vojnika koji odgovara na pitanje… JESMO LI SE ZA TO BORILI???

Čast mi je i ponosan sam, što je ova moja slika, na kojoj sam ja osobno, upotrebljena, podijeljena, lajkana i pokazana tisuće puta u raznim komentarima, čestitkama, u znak podrške braniteljima, Domovinskom ratu, Hrvatskoj vojsci i policiji.

Pogotovo nedavno za Dan pobjede, Dan Domovinske zahvalnosti, Dan branitelja i Dan Oluje!

Hvala Vam svima!

No, mnogi ispod toga, napišu: ŽALOSNO, JESU LI SE ZA TO BORILI ŠTO SE DOGAĐA DANAS??!

Pa, moj nevažan odgovor svima takvima, koji na situaciju danas, postavljaju ovo po meni glupo pitanje.

Prvo, mi smo se borili za Slobodu Hrvatske i zaštitu svih građana Republike Hrvatske, niti smo razmišljali o bilo kakvim strankama, niti političarima, niti što ćemo i kako poslije.

Nas je vodilo srce i ljubav prema Domovini, i ljubav prema našim bližnjima.
Ono što nam je bilo najvažnije, je bilo preživjeti. Da, borili smo se za preživljavanje!!!
Ne za politiku, ne za političare, ne za Europu, niti za ikoga drugoga, nego za svoj opstanak.
Danas cijeli svijet zna da je napad i porobljavanje Hrvatske bilo planirano još od vremena kada je umro Tito. Srpske pretedencija na Hrvatsku traje još od Osmanskog carstva.

Dakle, svi oni koji se pitaju za što smo se borili, moj odgovor Vam je za opstanak i preživljavanje, jer bi i bez otpora i rata bilo opet kao i kod Bleiburga, i bez otpora bi bilo Vukovara i svi bi tako završili, kako su nažalost završili mnogi samo zato što su bili Hrvati. I prije ovog rata.

Zato, nemojte me žaliti, niti druge prave branitelje, niti nas ratne vojne invalide, niti poginule, jer da nije bilo nas, nebi bilo niti VAS! Zato smo se borili!
Ako vaše srce i uskogrudnost to ne vidi, žalim Vas!
Mi smo svjesno išli dati svoj život, svoja tijela, svoja srca i svoju psihu, da bi koliko god to izgledalo malo Vama, vi imali svoj život! Ne, i nije mi žao!

A kako vi živite, što radite, za koga glasate, po kome pljujete, jer su Vam svi drugi krivi, zato što ste vi nesposobni pokrenuti vaša srca, vaše tijelo, vaš um i duh, da bi živjeli kako treba, ne krivite i ne žalite nas, branitelje.
Mi smo se već davno pomirili da ćemo poginuti da bi Vi živjeli!
Krivite sebe, jer mi smo Vam dali Vaš život i Vašu slobodu, a što i kako vi živite odlučujete sami.

Mi smo obranili Vaše živote i Vašu Slobodu, a što ste vi poslije s time napravili, to ide Vama na dušu!

Znam jedino jednu stvar. Ja nisam išao u rat iz bilo kakve koristi, niti smo mi branitelji tražili bilo kakve privilegije (ako je privilegija biti bez noge, sa svakodnevnim bolovima u kičmi, mjenjanje proteza svako malo, uzmite si takvu privilegiju) ili razmišljali kako ćemo i što poslije rata, bilo nam je važno obraniti i preživjeti.

I još jedna stvar, koliko vi god pljuvali po braniteljima, ti isti branitelji ponovo će stati za obranu Domovine, jer želimo preživjeti. I da, stat ću ponovo opet, i sa svojim starim veteranima, kao i sa novim mladim časnim hrabrim ljudima ponovo u obranu za svoju Domovinu Hrvatsku!

Jer borili smo se i borimo se za Domovinu Hrvatsku, kakva god ona bila!

Dean Rostohar

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Glasnović: Devedesetih agitpropovci nisu smjeli izići iz dnevnog boravka, a danas su jedni od vodećih sabotera temelja hrvatske državnosti

Objavljeno

na

Objavio

ZAGREBAČKA ŠPICA – RECEPT ZA INSTANT PTSP.

Svakodnevno gaženje po dostojanstvu hrvatskih branitelja, naroda i vjere moglo bi eskalirati u eksploziju prema kojoj bi „Charlie Hebdo“ mogao izgledati kao šetnja po špici.

Od 1991., više od 3 000 Hrvatskih branitelja izvršilo je suicid. Broj je sigurno veći. Ne postoje točni podatci za pripadnike HVO-a koji su sebi oduzeli život.

Nedavno, jedan pripadnik Brigade Kralja Tomislava (Tomislavgrad) živ se zapalio u svom automobilu na seoskom putu. Kao i njegovi suborci koji su doživjeli sličnu sudbinu, i on je godinama patio od raka duše, poznat kao PTSP.

Kome služe bombastični naslovi Jutarnjeg lista i srpskih Novosti koje osporavaju postotak samoubojstava u veteranskoj populaciji? Samo do kraja 2017 umrlo je 55 247 branitelja. Od raka umire 40.3 posto veterana, dok postotak u općoj populaciji iznosi oko 20 posto.

Njihova životna dob također je 20 godina kraća od opće populacije. Umiru u prosijeku s 50.9 godine. Prosječni Hrvatski branitelj, koji se je borio i ginuo u obrambenom ratu devedesetih, bio je mladić od 23 godine.

Brojna klinička istraživanja dokazuju da, izloženost ‘stresorima’ u velikim dozama, kojima su bili izloženi veterani s PTSPom, vode do auto-destruktivnog ponašanja i prerane smrti. Vrlo često, alkohol postaje sredstvo za postupno samo-uništavanje.

Obitelji onih koji pate od PTSPa postaju taoci psihičkog i često fizičkog zlostavljanja. Svatko tko je imao pijanog oca sjeća se s nelagodom lupanja na vrata u kasnim noćnim satima, neprospavanih noći i obiteljskih svađa koje su trajale do zore.

Koji okidači mogu aktivirati tkzv. stresore, ne samo kod branitelja nego u svakom čovjeku koji ima sposobnost kritičkog razmišljanja? Proljetna šetnja Zagrebačkom špicom siguran je recept za aktiviranje PTSPa. Miris sumpora širi se iza pripadnika Crvenog plemstva dok paradiraju Cvjetnim trgom, noseći skupe brendirane krpe i Gucci torbice, iz kojih vire krastave, razmažene pudlice.

Tim ‘Proletovcima’, kao i njihovim potomcima, nikada nisu smetale stotine tisuća lažnih partizanskih penzija, kao i otimačina elitnih stanova u samom centru grada (nakon ubojstava pravih vlasnika). Ako živiš besplatno u tuđem stanu više od sedamdeset godina, lako ti se usmjeriti na budućnosti, a ne baviti se prošlošću.

Njihovi sljedbenici svakodnevno se porugljivo smješkaju sa stranica dnevnih novina i tjednika. Devedesetih ti agitpropovci nisu smjeli izići iz dnevnog boravka, a danas su jedni od vodećih sabotera temelja hrvatske državnosti. Takvi jugonacionalisti s lažnim diplomama skupljaju se i djeluju pod krinkom raznih organizacija, kao npr. Centar za pravo i demokraciju Mika Tripala.

Žrtve tog nedodirljivog Crvenog Plemstava; ljudi koji su izgubili posao nakon privatizacije, obespravljeni vlasnici, bivši politički zatvorenici, na toj istoj Zagrebačkoj špici sreću svoje progonitelje. Neki od njih proveli su više od deset godina u komunističkim kazamatima za ispričani vic. A za uništene živote dobili su odštetu od nekih 40-tak kuna za svaki dan svoga mučeništva. Jedan zatvorenik rekao mi je ovo, „za 11 godina koje sam proveo u Lepoglavi nisam dobio niti jedan paket niti pismo. Najčešće sam jeo pileće guzice.“

Kako se osjećaju potomci desetaka tisuća poubijanih Hrvata kada gledaju iskopavanje masovnih grobnica oko Zagreba? Pripadnici Hrvatskog naroda u BiH, koji su danas najčešće mete urbanih rasista u nehrvatskim medijima? Civilne žrtve Obrambenog rata koje su doživjele masovna silovanja i mučenja u Srpskim konclogorima?

Poznajem branitelje kojima su barbari bušili koljena s bušilicama, prisiljavali da jedu sol i ližu čučavce. Potomci onih koji su predali Hrvatsku državnost Beogradu i izručili naš narod najkrvavijoj tiraniji u Europi, izvan Sovjetskog Saveza, nikada neće cijeniti tu žrtvu. Za njih će svaki spomen Hrvatske države izazvati alergičnu reakciju.

Pitanje je, do kada će branitelji koji pate od pošasti PTSP-a autodestrukciju okrenuti od sebe prema vani, tj. prema svojim sadašnjim mučiteljima. Svakodnevno gaženje po dostojanstvu hrvatskih branitelja, naroda i vjere moglo bi eskalirati u eksploziju prema kojoj bi „Charlie Hebdo“ mogao izgledati kao šetnja po špici, komentirao je Željko Glasnović na facebooku

 

Glasnović: Štampa je najmoćnije oružje jugoslavensko marksističkih ostataka u Hrvatskoj

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

‘Trajbanje’ demokracije

Objavljeno

na

Objavio

Pitanje je koliko je oportuno očekivani izlazak Velike Britanije iz EU nazivati rastavom. Jer, ne radi se o dva partnera nego o izlazu jednog partnera iz partnerske zajednice u kojoj su sve članice, zasad njih 28 (ili 27) ravnopravne, koje su po svojim pravilima izabrale svoje organa. Organi su zajednički svim članicama. Možda bi bila usporedba s rastavom od poligamne zajednice, iz koje izlazi samo jedna članica, a ostaju ostale. U svakom slučaju, jedna manje. Uz zajedničke eurounijske propise, koje bi potpisnici i članice trebali poštovati, tu je i faktor demokracije, jer se radi o državama članicama ustrojenima prema demokratskim i deklaracijama i uzusima. Demokratskim državama. I realnom deklarirano.

Današnje stanje (nedjelja) u tijeku postupka rastave u, moglo bi se reći, poligamijskoj zajednici je – suspendiran na određeno vrijeme britanski parlament , što znači i suspenziju najvišeg britanskog demokratskog tijela i djelovanje britanske vlade pred izlazak uz suspendirani parlament. Ali i, to treba naglasiti, uz očekivanje odluke britanskog Vrhovnog suda, koja bi trebala razjasniti pitanje zakonitosti Johnsove inicijative o suspenziji parlamenta. Odlika se očekuje sljedeći tjedan. Odluka Vrhovnog suda imat će, uz ostalo, i utjecaj na percepciju britanske demokracije.

Zanimljivo je da je, prema Večernjem listu, britanska vlada označila „non-paper“ dokumente koje je poslala u Bruxelles „vlasništvom vlade Njezina Veličanstva“ ,izrazivši time da ne želi njihovu podijelju ostalim članicama. Dokumenti bi u pisanom obliku trebali obrazložiti prijedlog alternativnog rješenja glede inzistiranja da mu je, Premijeru Johnsonu, ranije postignut zaštitni mehanizam za Sjevernu Irsku potpuno neprihvatljiv.

Pitanje je tiče li se to sve i ostalih članica EU, a u ovoj prigodi im je informacija nedostupna. Radi se o jednoj stvari, ali cijeli postupak i njegov dovršetak ili završetak, sadržavat će i ostalo, jer u tijeku pregovora ništa nije nemoguće, pa i odlazak bez dogovora. A sve će se odnositi na sve članice, jer su se ulaskom u EU odrekle dijela svojeg suvereniteta, a radi s o suverenim državama. Hoće li, ili već „pati“ demokracija u ovoj fazi gdje jedna članica pregovara s EU, ne želeći da o sadržaju pregovora znaju i ostale, prema normama, jednakopravne članice. Zločesto pitanje je ima li u toj „musaki“ moguće i drugih „demokratskih“ dodataka i začina?

Pada na um reminiscencija kada se radi o rastavi u poligamskoj zajednici, da bi se slobodnije moglo reći, da se radi o izlasku iz „harema“ , jer su, i Europska unija, i ostale članice po imenima ženskog roda. No, šalu nastranu, svaka rastava, bilo koje vrste, košta. Zato se uređuje u ljudskom smislu zakonima, a u zajednicama zajedničkim propisima i dokumentima, kako bi se izbjegli pitanja i problemi prigodom izlaska. Do sudovanja na bilo kojoj razini. Da problema, i to ne lakih, ima pokazuje dosadašnji tijek, pa i igranje s demokracijom, koje nije završeno i tek slijedi. Kako će se odraziti na cijeli konglomerat odnosa koji ga prate i na kojega će utjecati, vidjet će se uskoro. Pitanje je jesu li sve stvari predviđene, jer prigodom rastava bilo koje vrste javljaju se problemi koje nitko nije očekivao. Pogotovo što se tiče financijske strane.

Imamo sa jedne strane Veliku Britaniju, sa suspendiranim parlamentom, i suspendiranom demokraciju, a djeluje vlada i njezin predsjednik, a s druge, EU birokraciju i demokraciju u kojoj članice ne mogu saznati o čemu točno raspravljaju čelništvo sa jednom članicom.

Daljnje „trajbanje“ demokracije slijedi, ostalim članicama na znanje i ravnanje…

Antun Drndelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari