Connect with us

Reagiranja

GLASNOVIĆ: Po čijem su nalogu mediji opet potpuno ignorirali teme državne sigurnosti?

Objavljeno

on

Hrvatski mainstream mediji su po standardnom postupku ignorirali sve ključne poruke press konferencije (održane 30. studenog 2016.g.).

Tema medijskoga istupa su bili sigurnosni propusti koji danas obilježvaju rad sigurnosnih službi u Hrvatskoj i raščlamba kritičnih informacija koje su utjecale i danas utječu na političke događaje u Hrvatskoj i šire.

Jesu li hrvatska obavještajna zajednica i druge strukture u Hrvatskoj dorasle izazovima novom obliku psihološkog rata koji se još vodi na ovim prostorima. Dok je spomenut rad APIS IT d.o.o. i spektar usluga te firme i njezinih veza s Beogradom u potpunosti su ignorirali podatke o radu AID-a, tajne službe Armije BiH i njezinu mrežu suradnika u hrvatskoj vojsci, HVO-u i HV-u 1994. i 1995.g.

Dato je na uvid prisutnim novinarima izvještaj od 19.10.1994.g. koji je potpisao načelnik Operativnog obavještajnog centra Tuzla. Izvještaj potvrđuje da je AID imao suradnike u redovima hrvatske vojske.
Pitanja glase: što su radile naše kontra obavještajne službe, koliko je drugih suradnika KOS-a koji su i danas prisutni u Hrvatskoj, medijskoj sceni i drugim strukturama od vojske do MUP-a?

Posljednji dio press konferencije se odnosio na medijsko informacijski rat protiv Hrvatske.
Prikazana je knjiga koja je tiskana na zapadu u tisućama primjeraka čija je tema hrvatsko zrakoplovstvo u II. Svjetskom ratu.
Knjiga je tiskana uz pomoć dokumentacije Jugoslavenskog zrakoplovnog muzeja u Beogradu.
Jedan od autora je suradnik muzeja Dragan Savić.
Knjiga je još jedan antihrvatski projekt jer se u njoj spominje egzekucija 700 000 Srba od strane ustaških snaga.
Poanta priče je da velikosrpski imperijalisti koriste i manipuliraju s arhivama NDH koji se u potpunosti nalaze u Beogradu, a po međunarodnim ugovorima o sukcesiji trebali su biti dodijeljeni Hrvatskoj.

Poznato je da se film o masakru u Dvoru prikazuje u Kanadi s ciljem falsificiranja povijesti, kao i slučaj Medačkog džepa koji je u Kanadi prikazan kao najveća bitka kanadske vojske od korejskoga rata. Hrvatska diplomacija je ostala inertna i autistična.

Proslava je trajala tri dana. Prvi dan je cijela pješačka bojna primala odlikovanja i ordenje ispred zgrade kanadskog parlamenta. Drugi dan je prikazan dokumentarni film. A posljednji dan proslave igrani film koji se bavio temom spašavanja nedužnih srba od hrvatske vojske. Knjiga o tom događaju je postala bestseler u Kanadi.

Što je radila i što danas radi “hrvatska diplomacija”? Tko je u Hrvatskoj odgovarao za sigurnosne propuste, za predaju oružja TO-a neprijatelju?
Što možemo očekivati od države gdje su bivši jugofili, udbaši, jugodiplomati uključeni u javni život kao savjetnici, komentatori i medijski lumeni. Kako je moguće da jedan jugofil Dean Jović postane savjetnik za vanjska pitanja hrvatskom predsjedniku?

Tko je u diplomatskim krugovima reagirao na blaćenje Hrvatske u inozemstvu? Hrvatska gastronomska diplomacija je sramota za državu.
Budo Lončar, čovjek koji je sudjelovao kao jugoslavenski diplomat u lobiranju embarga na oružje, je danas ugledni komentator u hrvatskim medijima.

Pitanja su: prate li se pojedini saborski zastupnici i prisluškuju?, po čijem su nalogu mediji opet potpuno ignorirali teme državne sigurnosti?
Toliko o istražiteljskom novinarstvu u Hrvatskoj.

Bog i Hrvati/ce
Željko Glasnović

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-PPo9WuxLUI” width=”760″ height=”460″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR