Pratite nas

Komentar

Glasnović: Povijest, kao grana znanosti, a ne agitprop, dokazat će da je RH ostala taoc ‘homo jugoslavenicusa’

Objavljeno

na

Nastavak vladavine ‘Homo Jugoslavenicusa’

Prolazi svibanj, mjesec nacionalog masohizma u RH. Slušamo iste šablonske fraze i gledamo iste AVNOJ-face kako tumače nedavnu prošlost.
Nakon pada Berlinskog zida druge post-komunističke zemlje u EU postupno su razmontirale temelje jedno-partijskih sustava.

To nije bilo pitanje samo strukovne i kadrovske naravi nego prvenstveno mentalne i antropološke. Stari kadrovi koji su marinirani u mješavini agitpropa i samoupravne anarhije NE MOGU uspostaviti pravni poredak funkcialne države.

Koliko nam dokaza treba da konačno shvatimo da se u RH kadrovska politika nije promjenila od pada Berlinskog zida?
Mainstream mediji opet su puni bivših socijalističkih ekonomista, raspopa koji hvale ‘boljševičke’ katolike i JNA oficire ‘antifašiste’ (predstavnike propale vojne dokrine).
Takvi kadrovi i danas spriječavaju RH u razvijanju svojih potencijala.

Povijest, kao grana znanosti, a ne agitprop, dokazat će da je RH ostala taoc ‘homo jugoslavenicusa.’
Papa Sveti Ivan Pavao II. napisao je, “U društvu u kojem se istina ne spominje niti traži, slabi i svaki oblik istinskog ostvarenja slobode.” Hrvatska danas?

Križ na zidu, Tito na vitrini.
Kad sam jednom mentalnom jugoslavenu (SDP-ovcu iz Čakovca) rekao da su njegovi ideološki predhodnici pobili 20 tisuća ljudi oko Maribora, on je odgovorio: “Ja ne kopam po smeću.”
Toliko o socijalizmu skandanavskog tipa. Dolazi novo vrijeme i novi izazovi. Još nije kasno za popravni ispit, komentirao je Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari