Connect with us

Komentar

Glasnović: Splite, nauči se na greškama Zagreba

Objavljeno

-

Splite, nauči se na greškama Zagreba. Ne dozvoli da postaneš ideološki nasljednik Krvavog bravara, taoc takozvanih znanstvenika koji negiraju Boga, ljubitelj i promotor povorki ponosa izvrnutih vrijednosti, podupiratelj abortusa, zalagatelj udomiteljstva od strane istospolnih parova, promicatelj svega antihrvatskog, ne dozvoli da postaneš grad u kojem se ponižavaju branitelji i Domovinski rat, u kojem se poništavaju već dobiveni natječaji za socijalno najugroženije kako bi se poput alanfordovskog Superhika kralo siromašnima da se dodijeli bogatima, u kojem ljudi dobivaju otkaze jer su drugačijeg svjetonazora, u kojem se osporava većinski katolički vjerski svjetonazor, u kojem je vrijedan onaj koji ima, a ne svaka osoba sama po sebi.

Budi Grad po mjeri čovjeka u kojem se ne cijeni samo probitačnost nego mukotrpan trud i rad. U kojemu ne vladaju raznorazne tobože ugrožene skupine koje dobivaju vrijednost samim time što se nazovu manjinama. Split je oduvijek bio dom i građanima i Vlajima, i bodulima, i Poljičanima, i ne trebaju li se birati oni koji će poštenim radom i zalaganjem doprinijeti dobrobiti svoga grada. Ne po povlasticama, koji stanuju u tuđemu, koji su se “snašli” bez truda i zalaganja, gdje se ispiti i diplome “kupuju”, a izruguju se vjernicima i svima koji kao tiha i marljiva većina u tišini rade i žive.

Koji su svoje sinove i kćeri s molitvama i suzama ispraćali u Domovinski rat, a ne na trajekte i autobuse za Italiju i Njemačku.
I lijevi i desni. Koji su znali da je definicija hrabrosti – kad osjećaj dužnosti nadvlada strah – ono po čemu se razlikuju ljudi.

Koji znaju cijeniti žrtvu branitelja i koji štite i čuvaju obitelj kao temeljnu zajednicu jednoga društva.

“Danas, preda te stavljam blagoslov ili prokletstvo. Život ili smrt. Život dakle, biraj.”

Željko Glasnović

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari