Pratite nas

Komentar

Glasnović: Sukobi migranata s policijom na otoku Lezbosu trebali bi zabrinuti i nas

Objavljeno

na

Grčki turistički raj poput Dubrovnik, Hvar, Pag, Krk koji je pretvoren u pakao čeka i Hrvatsku?

Svi oni na Lezbos i Samos dolaze s teritorija Turske odakle ih brodovima prevoze krijumčari koje turske vlasti toleriraju.

Modus operandi objasnit ću u jednom od skorih, opširnijih tekstova, no svi oni koji su sada na tim otocima zapravo, preko Grčke, Makedonije, Srbije i Bosne, namjeravaju se dočepati zapadne Europe, ponajviše Njemačke, Švedske, Francuske…

Preko Hrvatske, naravno.

Najveći problem po nas u tome, uz sve opasnosti od kriminala, terorizma i zaraza jest taj što će Republika Hrvatska, kada i ako se ovi ikada dočepaju svojih odredišta, pa ih od tamo krenu vraćati, biti novi, veliki Lezbos.

Naime, prema ‘Dublinskom sporazumu’, po kojem se migranti kojima se ne odobri azil vraćaju u državu u koju su prvo ušli na teritorij Europske unije, Hrvatska – ‘mala zemlja za veliki odmor’, mogla bi postati najveći migrantski kamp na svijetu! Jer, Grčka se još odavno, isključila iz Dublinskog sporazuma.

Za razliku od Hrvatske, čiji vlastodršci poslušno, poput dobro dresiranih psića, ispunjavaju naredbe svojih gospodara iz Brisela piše Robert Valdec koji je dvije godine kao novinar istraživao migrantsku rutu i njihov način funkcioniranja.

ŠOLA: Zašto invaziju iz islamskog svijeta nazivamo migracijom?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvatski patriot iz afričkog Benina

Objavljeno

na

Objavio

”Njemačko dijete i najljepši primjer naše asimilacijske snage”! Da je danas živ A. G. Matoš, koji je tako pisao o Strossmayeru, bio bi oduševljen i moći pohrvaćivanja viđenoj ovaj tjedan na HTV-u u emisiji “U svom filmu” Tončice Čeljuske.

Riječ je o svećeniku Odilanu Singbu, koji nam je došao iz siromašnog sela i još siromašnije obitelji u nevelikoj afričkoj zemlji Beninu. U Zagrebu je završio teologiju kao najbolji student (!), a poslije je ponovno poslan u Hrvatsku te je danas kapelan na Katoličkom sveučilištu.

Govori hrvatski kao da je tu rođen, osjeća se Hrvatom, a o Hrvatskoj, hrvatskom mentalitetu, politici, podjelama u društvu i obiteljima govori kao vrsni znalac ponikao u našem podneblju. Ističe da baš nikad u Hrvatskoj nije osjetio odbojnost prema sebi kao crncu i Afrikancu, a voli se i šaliti pa je ispričao kako ga je jedan Hrvat u Kanadi pitao je li Dalmatinac.

Bila je to oda Lijepoj Našoj, širini njezine duše u koju se uselio jedan crnac koji kao da pjeva stihove hrvatske himne – “Teci Dravo, Savo teci, / Nit’ ti Dunav silu gubi, / Sinje more svijetu reci, / Da svoj narod Hrvat ljubi”. Singbo nije zaboravio svoju Afriku, pa kao pravi Hrvat pomaže svom selu u Beninu.

Milan Ivkošić / VL

Velečasni Odilon Singbo iz Afrike: U Hrvatskoj nisam doživio negativne predrasude

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Trump ostaje predsjednik – ako ga ne ometu hrvatski ljevičari!

Objavljeno

na

Objavio

Svjetska je vijest tjedna da je Trump preživio glasanje o opozivu u američkom Senatu, što je svijet i očekivao. Tako po drugi put u nekoliko dana, poslije debakla Demokrata u provedbi predizbora u Iowi, američki i svjetski ljevičari broje svoje mrtve.

Pogotovo je taj neuspjeh pogodio (neke) ljevičare u Hrvatskoj, koji su godinama proricali pad američkog predsjednika.

Dok su se izrugivali njegovoj vladavini, postupcima i izjavama, prešućivali su procvat američkog gospodarstva, sve veću zaposlenost, rekordan rast plaća, zaštitu američkih interesa u međunarodnoj politici…

To za njih nisu kriteriji ni kad je riječ o hrvatskim nacionalnim interesima, važno je da se ljevičari u Hrvatskoj, a u svijetu pljuje po Trumpu i Orbanu koji u svojim zemljama nižu uspjeh za uspjehom i imaju potporu naroda.

Nadali su se da će Trump biti opozvan jer će mu dio Republikanaca okrenuti leđa, ali učinio je to samo njegov protukandidat na izborima Romney.

Uzalud bijes ljevičarskih medija i u Americi i u svijetu, uzalud ocrnjivanje kakvo nije doživio nijedan američki predsjednik u povijesti, Trump sigurno vodi Ameriku te će vjerojatno pobijediti i na idućim izborima. Ako ga hrvatski ljevičari ne ometu.

Milan Ivkošić / Večernji list

Trump napao ‘neiskrene i pokvarene’ demokrate nakon drame o opozivu

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari