Connect with us

Komentar

Glasnović: Sukobi migranata s policijom na otoku Lezbosu trebali bi zabrinuti i nas

Objavljeno

on

Grčki turistički raj poput Dubrovnik, Hvar, Pag, Krk koji je pretvoren u pakao čeka i Hrvatsku?

Svi oni na Lezbos i Samos dolaze s teritorija Turske odakle ih brodovima prevoze krijumčari koje turske vlasti toleriraju.

Modus operandi objasnit ću u jednom od skorih, opširnijih tekstova, no svi oni koji su sada na tim otocima zapravo, preko Grčke, Makedonije, Srbije i Bosne, namjeravaju se dočepati zapadne Europe, ponajviše Njemačke, Švedske, Francuske…

Preko Hrvatske, naravno.

Najveći problem po nas u tome, uz sve opasnosti od kriminala, terorizma i zaraza jest taj što će Republika Hrvatska, kada i ako se ovi ikada dočepaju svojih odredišta, pa ih od tamo krenu vraćati, biti novi, veliki Lezbos.

Naime, prema ‘Dublinskom sporazumu’, po kojem se migranti kojima se ne odobri azil vraćaju u državu u koju su prvo ušli na teritorij Europske unije, Hrvatska – ‘mala zemlja za veliki odmor’, mogla bi postati najveći migrantski kamp na svijetu! Jer, Grčka se još odavno, isključila iz Dublinskog sporazuma.

Za razliku od Hrvatske, čiji vlastodršci poslušno, poput dobro dresiranih psića, ispunjavaju naredbe svojih gospodara iz Brisela piše Robert Valdec koji je dvije godine kao novinar istraživao migrantsku rutu i njihov način funkcioniranja.

ŠOLA: Zašto invaziju iz islamskog svijeta nazivamo migracijom?

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari