Pratite nas

Reagiranja

Glavaš Đapiću: Sram te bilo, gubi se s političke scene

Objavljeno

na

U utrku za Pantovčak uključio se i bivši predsjednik Hrvatske stranke prava Anto Đapić. Na konferenciji za novinare predstavio je svoj program koji će provoditi pod geslom DESNO – demokratski savez nacionalne obnove, a temelji se na deset teza.

Među njima je i ustavna promjena da se Hrvatska definira kao zemlja političkih Hrvata, promijeni zakon o hrvatskom državljanstvu, razvija multilateralna vanjska politika.

Na novinarsko pitanje razbija li svojom kandidaturom desnicu, pozvao je protukandidata Milana Kujundžića da odustane od kandidature.

Odmah nakon objave kandidature Ante Đapića,  putem administratora na svom Facebook-profilu oglasio se Branimir Glavaš i objavio reakciju na izjavu Ante Đapića koji je rekao da će, kada postane predsjednik RH, iz zatvora pustiti sve hrvatske branitelje.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

6C844015-B241-4187-A609-2BA9700C4FB7_w640_r1_s_cx0_cy18_cw0“Maloprije sam telefonski upoznao oca kako ćemo očito morati glasovati za Đapića u nadolazećim predsjedničkim izborima kako bi on napokon izišao iz zatvora, budući da Ustavni sud po nalogu (DORH-a odnosno Mladena Bajića) ne rješava očevu tužbu, već ju predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec i dalje, već petu godinu – do sada nedoživljeno u 24-godišnjoj praksi Ustavnog suda RH – besramno drži duboko u ladici, bježeći od rješavanja njegovih ustavnih tužbi kao „vrag od tamjana.“

Upoznao sam oca da je Đapić danas iznio svoj predizborni program u kojem je navodno kao jedna od točaka i ona koja se odnosi na zatvorene hrvatske branitelje, pod kojom je Đapić rekao: „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“,  a agresorskoj će Srbiji predložiti razmjenu zatvorenika po modelu „svi za sve“.

Zamoljen (kao administrator) od oca Branimira Glavaša, koji je žrtva montiranog političkog procesa, a koji je protiv njega pokrenula HDZ-ova “zločinačka klika“ na čelu s Ivom Sanaderom, Vladimirom Šeksom i drugim HDZ-ovim moralnim nakazama, među kojima ključne zasluge imaju i sam današnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov kum Vladimir Faber, prenosim Anti Đapiću, ali i hrvatskoj javnosti njegovu poruku:

Dragi moj bivši prijatelju i bivši koalicijski partneru, Ante Đapiću!

djapicsMolim te, prestani manipulirati osjećajima i tragedijama više stotina hrvatskih branitelja koji nevini leže po hrvatskim kazamatima zbog toga što su herojski branili svoju Domovinu, a danas su moneta za izravnavanje kako unutarnjih političkih međustranačkih obračuna, tako i žrtve sluganskog odnosa Republike Hrvatske prema Haagu, Bruxellesu, Washingtonu i stranim obavještajnim službama, ali i obračuna tada moćnih pojedinaca poput Sanadera i njegovih dupelizaca, a o čemu i ti jako dobro znaš i o čemu možeš (ako se u tebi probudila i trunka poštenja) svjedočiti.

Podsjetit ću te samo na tvoju izjavu (sredinom svibnja 2009.) koju si dao nakon izricanja prvostupanjske presude Županijskog suda u Zagrebu kojom sam u montiranom političkom procesu osuđen na 10 godina zatvora za djela koja nisam počinio, ali nisam bio ni zapovjedno odgovoran. Tada si, motiviran jedino nekontroliranom mržnjom prema meni zbog toga što smo nedugo prije raskinuli koaliciju u gradu Osijeku (a ti dobro znaš zašto), rekao: „Ja vjerujem da je Glavaš kriv i vjerujem hrvatskom pravosuđu!“ Tu sam tvoju podlu i pokvarenu izjavu (iako si i sam znao da govoriš laž) čitao odmah prvi dan mojega prelaska u egzil u Bosu i Hercegovinu u hrvatskim tiskovinama (a to i danas čuvam) jer ona govori o tvojem karakteru ili, bolje reći, o beskarakternosti i nikada ti ju ne ću zaboraviti!

Država u kojoj bi ti (Đapić) bio predsjednik republike (iako danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, poručuje Glavaš

Ti, koji si mi koncem ljeta 1991. godine, u jeku žestokih napada na Osijek, osobno vratio kalašnjikov kojim sam te zadužio, pod izgovorom kako odlaziš u Zagreb (možeš mislit’ vojničine!) voditi nekakav paravojni tzv. stožer HOS-a, a u stvari je pozadina tvojega odlaska u Zagreb bio bijeg, kako naš narod kaže, „glavom bez obzira“ – iz grada pred kojim je predstojala borba na život i smrt, a koji se zahvaljujući herojskoj borbi njegovih sugrađana uspješno obranio od velikosrpske agresije i danas zbog toga i preko 1600 poginulih branitelja i građana, s ponosom nosi naziv „Nepokoreni grad“. I zbog toga nedvojbenog kukavičluka nikada se nisi ispričao građanima grada u kojem sam te (na žalost) instalirao za gradonačelnika, već si „mjerenjem visine kukuruza“ svih narednih godina manipulirao osjećajima poštenih hrvatskih domoljuba i građana, a samo kako bi ostvario svoje sitne i osobne politikantske probitke.

Zbog toga tvoja (navodna današnja) izjava – „Kada postanem predsjednik, pustit ću iz zatvora sve hrvatske branitelje koji su tamo zbog ratnog zločina, a to se posebno odnosi na one koji su osuđeni po zapovjednoj odgovornosti“ – za mene je najobičnije „s**** u već viđenom đapićevskom stilu“, gdje na žrtvama nekoliko stotina zatvorenih hrvatskih branitelja i političkih uznika te mogućoj naivnosti hrvatskih branitelja, ali i našeg poštenog i neiskvarenog naroda želiš pokupiti nekoliko desetaka tisuća glasova.

Sram te bilo, a moja ti je poruka iz mostarskog zatvora, gdje potpuno nevin „gulim“ nepravedno politički dosuđenu kaznu, da se gubiš s političke scene te iz predizborne političke kampanje za časno mjesto predsjednika Republike Hrvatske jer toga nisi dostojan!

Jer, kada bi i kojim slučajem prijevarom naivnog biračkog tijela uspio u svojoj nakani (samo) i približiti se Predsjedničkim dvorima, bio bi to dovoljan razlog ne da te samo „otkantam“ s tvojim najavljenim „pomilovanjem“, već i da zatražim trajno „brisanje iz knjige hrvatskih državljana“.

Država u kojoj bi ti (Đapiću) bio predsjednikom Republike (iako i danas objektivno više ne postoji), uistinu nije ni zavrijedila postojati, ali ni simbolično biti ucrtana na svjetskom političkom zemljovidu!” poručuje, putem administratora, nekadašnji Đapićev koalicijski partner, Branimir Glavaš.

(hrt/vecernji.hr)

>>Anto Đapić u utrci za predsjednika kako bi pomogao Ivi Josipoviću?!

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Srpska pravoslavna crkva uprla sve svoje snage protiv Marka Juriča

Objavljeno

na

Objavio

“Sramota je za hrvatsku državu da je Hrvatska pravoslavna crkva beskućnik i da svoje liturgijske obrede mora održavati na ulici”, rekao je te od hrvatske države zatražio da registrira Hrvatsku pravoslavnu crkvu i da joj nađe prostor za održavanje liturgijskih obreda, Marko Jurič u siječnju, prilikom javnog obreda  “posvećivanja vode povodom blagdana Bogojavljanja”, koje je organizirala Hrvatska pravoslavna crkva  na zagrebačkom Cvjetnome trgu. Od tada počinje njegov sudski progon:

Jučer je protiv mene na Prekršajnom sudu održano peto ili šesto ročište. Zagrebačka policija me progoni i tuži da sam organizirao protuzakoniti skup 6. siječnja 2017. godine kada je Hrvatska pravoslavna crkva na Cvjetnomu trgu održala obred posvećenja vode.

Policija je po prijavi Srpske pravoslavne crkve uprla sve svoje snage kako bi dokazala protuzakonite, opasne i rušilačke namjere tog vjerskog obreda na Cvjetnom. Do sada je ta zagrebačka policija poslala čak pet policajaca koji iz ročišta u ročište siluju činjenice kako bi dokazali svoju optužnicu dostojnu milicijskih pendrekaša propale Jugoslavije.

Spoznaja da ću možda biti osuđen ne boli toliko koliko je bilo mučno gledati te, tzv. hrvatske policajce, koji zajedno s pjevačima četničkih pjesama pušu u isti rog i gaze po istini, pravdi, pravnom sustavu i temeljima hrvatske države. U konačnici, svojim sluganskim ponašanjem pljuju na stradanja Hrvata od četničke ruke u zadnja dva rata i poraća. 
Takvi policajci nemaju pravo nositi časnu odoru hrvatske policije! Napisao je Marko Jurič.

Marko Jurič se ovog časa nalazi na sudu jer je upro prstom u Pupovca

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Platforma suverenista traži odgovornost Aleksandra Stankovića

Objavljeno

na

Platfroma suverenista zahtjeva pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti Aleksandra Stankovića zbog teških kršenja odredbi Ustava RH, saborskog Zaključka o srpskoj agresiji od 8. listopada 1991. i Deklaracije o Domovinskom ratu.

Platformu potpisuju građanska inicijativa Ivo Pilar i 9 krovnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Zbog navedenoga tražimo:

1.      Pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti i sankcioniranje  urednika i voditelja emisije Nedjeljom u dva, Aleksandra Stankovića za:

1a) teška kršenja ustavnih i zakonskih odredbi RH, krivotvorenje povijesnih činjenica i dezinformiranje javnosti

1b) teška kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRTa, te

1c) teška kršenja propisa iz Etičkog kodeksa HRT-a

2. Zahtjev za javnom isprikom u ime HRT-a, hrvatskoj javnosti zbog dopuštanja objavljivanja očitih povijesnih krivotvorenja, dezinformacija, laži i podmetanja.

 Pojašnjenje

Urednik i voditelj emisije Nedjeljom u dva, Aleksandar Stanković je u nedjelju, 19. studenoga 2017., prigodom gostovanja hrvatskog dragovoljca iz Vukovara, Predraga Mišića –Peđe,  višestruko i agresivno pokušavao uvjeriti gosta kako je Domovinski rat za obranu Hrvatske od srpske agresije bio građanski rat.

Ovim činom je voditelj emisije najgrublje prekršio, zanemario i obezvrijedio slijedeće:

1.)    Ustav RH, izvorišne osnove, koje jasno potvrđuju i naglašavaju da je Domovinski rat bio pravedan, legitiman, obrambeni i oslobodilački.

2.)    ) Zaključak Hrvatskog sabora od 8. listopada 1991. kojim se jasno identificira srpska osvajačka agresija na Hrvatsku (NN 53/1991)

3.)    Deklaraciju o Domovinskom ratu koja devet godina nakon rata trezveno evaluira prošle događaje i opet naglašava kako je Domovinski rat bio  obrambeni rat nasuprot srpskoj agresiji. (NN 102/2000)

4.)    Presude međunarodnih sudišta koje su u više slučajeva potvrdile srpski agresivni , osvajački rat s ciljem ustroja velike Srbije na prostorima bivše Jugoslavije.

O svemu navedenom izvjestit ćemo i odgovorna saborska tijela, zatražiti javnu raspravu i odgovornost svih koji dopuštaju sramotno krivotvorenje povijesti, dezinformiranje javnosti i relativiziranje krivnje totalitarnog, komunističkog, jugoslavenskog režima i osvajačke srpske agresije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari