Connect with us

Vijesti

Glavaš poručio Šprajcu – Vidimo se na sudu!

Objavljeno

-

isječak/Fb

Zahvaljujem RTL-u i Zoranu Šprajcu na brzini “isprike”, jer su mi time maksimalno skratili rok za utuženje.

Slijedi tužba protiv RTL-a i Zorana Šprajca radi naknade neimovinske štete zbog povrede mojih prava. Zoranu Šprajcu slijedi i tužba zbog kaznenog djela protiv prava na ugled, čast i dostojanstvo, učinjeno kaznenim djelom klevete iz čl. 149.st.1., a kažnjivo po čl. 149.st.2 KZ/11.

Zoran Šprajc si je uzeo pravo tumačiti presude koje ne postoje, u procesu koji ne poznaje, a o kojem je svoj sud, bez obzira na sve, očito već donio.

Neznanje i neprofesionalnost Zorana Šprajca ne aboliraju od odgovornosti pred sudom, a puno govore o čovjeku. Najgora je kombinacija neznanja i zloće.

Vidimo se na sudu, poručio je Branimir Glavaš.


“Zoran Šprajc u RTL Direktu rado je izašao u susret Glavašima i objavio ispravak informacije. Pogledajte i kako je to učinio”, piše RTL uz Šprajcovu “ispriku”:

“Povodom vijesti o početku ponovljenog suđenja Branimiru Glavašu optuženom za ratni zločin, koju smo objavili 5. srpnja javio nam se njegov odvjetnik i sin Filip Glavaš koji je zatražio da se objavi ispravak informacije koju smo objavili.

Odvjetnicima uvijek rado izlazimo u susret, pa, evo, objavljujemo na zahtjev.

“Neistiniti su navodi emitirani dana 5. srpnja 2021.g. u 22,15 h u informativnoj emisiji ‘RTL Direkt’ da je Branimir Glavaš ratni zločinac i to iz razloga što ne egzistira pravomoćna presuda kojom bi g. Glavaš bio oglašen krivim za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina.

Neistiniti su i navodi da je Ustavni sud RH presudu Vrhovnog suda RH ukinuo iz banalnih, proceduralnih razloga.

Ustavni sud RH je svojom odlukom od 12. siječnja 2016.g. ukinuo presudu Vrhovnog suda RH broj: I Kž 84/10-8 uslijed brojnih i teških povreda Ustavom i Konvencijama zajamčenih ljudskih prava i temeljnih sloboda, a o čemu najbolje svjedoči činjenica kako je Ustavni sud svoju odluku obrazložio na čak 186 stranica.

Presudu (tadašnjeg) predsjednika vijeća Željka Horvatovića potom je uslijed ostvarene bitne povrede odredaba Zakona o kaznenom postupku ukinuo Vrhovni sud RH koji je Županijskom sudu u Zagrebu naložio da se u ponovljenom postupku ponovno izvedu svi do tada izvedeni dokazi, a po potrebi i drugi dokazi te da se otklone nedostatci na koje mu je ukazano, vodeći pri tome računa o sadržaju Odluke Ustavnog suda Republike Hrvatske te mu je konačno naloženo donijeti novu i na zakonu utemeljenu presudu koju će pri tom i valjano obrazložiti.”

“Osim ovog ispravka u ime svog klijenta Branimira Glavaša njegov sin i odvjetnik Filip zatražio je i ispriku. Kako rekoh, odvjetnicima uvijek rado izlazimo u susret pa nećemo iznevjeriti ni odvjetnika Glavaša.

Dakle, ispričavamo se gospodinu Branimiru Glavašu što smo ga nazvali ratnim zločincem sukladno presudi za ratni zločin koju mu je u srpnju 2009. izrekao Županijski sud u Zagrebu, a zatim je tu presudu za ratni zločin potvrdio i učinio pravomoćnom i Vrhovni sud Republike Hrvatske, u lipnju 2010.

Vrhovni sud u pravomoćnoj presudi potvrdio je da je gospodin Branimir Glavaš kriv za uhićenje, mučenje i ubojstvo srpskih civila čija su tijela, rukama vezanim selotejpom, bačena u Dravu.

Osim toga, Vrhovni sud je tada utvrdio da je gospodin Branimir Glavaš propustio spriječiti mučenje i ubojstvo jednog srpskog civila, te mučenje drugog, koje je uključivalo tjeranje zatočenika da pije kiselinu iz akumulatora, zbog čega se također ispričavamo gospodinu Glavašu.

Ispričavamo se i jer je pravomoćnu sudsku presudu Vrhovnog suda o Branimiru Glavašu kao ratnom zločincu Ustavni sud 2015. ukinuo, ne zato što je utvrdio da Branimir Glavaš nije počinio ratne zločine, nego zato jer časnim sucima Ustavnog suda nije bilo jasno jesu li ubijanja i mučenja osječkih Srba počinjena tijekom međunarodnog ratnog sukoba ili tijekom nemeđunarodnog ratnog sukoba.

Ispričavamo se i što je slijedom toga i Vrhovni sud 2016. ukinuo svoju pravomoćnu presudu iz 2010. da je Branimir Glavaš ratni zločinac te se sada ponovo vodi proces o tome je li Branimir Glavaš ratni zločinac kako je pravomoćno već jednom presudio Vrhovni sud.

Ispričali bismo se i žrtvama ratnog zločina u Osijeku, ali one nisu tražile ispriku pa onda ništa. Njima je sad ionako najvažnije da se u ponovljenom postupku Branimiru Glavašu utvrdi jesu li mučene, ubijene i bačene u Dravu tijekom međunarodnog sukoba ili tijekom nemeđunarodnog sukoba”, objavio je RTL.

Podsjetimo, Branimir Glavaš najavio je tužbu protiv Zorana Šprajca urednika emisije RTL Direkt.

Ako je Šprajc više puta nagrađivan novinar, pitam se kakvo nam je stanje u novinarstvu? Očito podjednako kao i u pravosuđu! U profesionalnom novinarstvu su činjenice osnovni postulat struke, to je Šprajc trebao naučiti i tako se ponašati u svom “profesionalnom” radu, kao višegodišnji nagrađivan novinar, komentirao je Glavaš…

Je li Šprajc neprofesionalan, tendenciozan, ili namjerno iskrivljuje činjenice u skladu sa svojim osobnim željama i stavovima?

…Nema mi druge Zorane Šprajcu, nego da prosudbu o tome donese ovo naše (kakvo, takvo je), hrvatsko pravosuđe. Vidimo se na sudu”!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas