Connect with us

Glavni grad BiH našao se na listi od 10 europskih gradova koje turisti moraju posjetiti ovog ljeta.

Objavljeno

-

Urednici popularnog portala Virtual Touirst napravili su listu na osnovu cijena, ali i ljepota gradova koji nisu toliko poznati među turistima.

sebilj1“Dok su mnogi upoznati sa događajima iz 90-ih godina prošlog stoljeća, malo tko je upoznat sa kulturom, poviješću i obnovnom ovog grada. Sarajevo se našlo pod velikim utjecajem Rimskog, Otomanskog i Austrougarskog carstva, što se i danas može vidjeti na svakom koraku. Na Baščaršiji, starom dijelu grada iz turskog perioda, nalazi se Sebilj. Među mnogim turističkim znamenitostima nalaze se Katedrala, zgrada Akademije likovnih umjetnosti i Latinski most preko Miljacke, gdje je ubijen prestolonasljednik Franz Ferdinand, što je bio okidač za početak Prvog svjetskog rata”, napisao je navedeni portal u pojašnjenju zbog čega turisti trebaju posjetiti Sarajevo.

Osim glavnog grada BiH, na listi se nalaze ukrajinski Lviv, Hamburg, Porto, Zagreb, glavni grad Malte Valletta, Budimpešta, glavni grad Latvije Riga i Valencia.

Što se samog poretka najpopularnijih turističkih gradova na Starom kontinentu tiče, Sarajevo se smjestilo ispred Dubrovnika, Granade i Manchestera.

Uvjerljivo najpopularniji je Pariz, a nakon glavnog grada Francuske slijede London, Amsterdam, Rim, Barcelona, Venecija, Beč…

klix.ba/kamenjar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari