Pratite nas

BiH

Glavni odbor SDA ili „sikter-hrvatski kauri“

Objavljeno

na

Prije nekoliko dana zasjedao je Glavni odbor SDA kojim je predsjedavao Bakir Izetbegović. Ono što smo mi branitelji oboljeli od PTSP-a razumjeli iz njihovog priopćenja jest sljedeće:

Glavni odbor SDA odbacuje kao neprihvatljive stavove iz Deklaracije Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH) koji su na tragu dodatnih etničkih i teritorijalnih podjela zemlje, kako je navedeno u priopćenju, nakon sjednice Glavnog odbora SDA.

SIKTER politiku Glavnog odbora SDA, mi branitelji oboljeli od PTSP-a, smo prvi uočili. Čitajući tekst Deklaracije koju je usvojio Hrvatski narodni sabor BiH na svom 6. zasjedanju, nismo mogli zamijetiti kako se tu radi o dodatnim etničkim i teritorijalnim podjelama zemlje, nego naprotiv, o pravednijem i racionalnijem prijedlogu unutarnjeg uređenja Bosne i Hercegovine, što bi značilo kako se ovdje radi o sikterisanju kaurinskog stanovništva u Bosni i Hercegovini.

SDA smatra kako je Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora (HNS) unijela bespotreban nemir u osjetljivom političkom trenutku kada se trebaju implemenirati izborni rezultati. „U ovom momentu nije realno voditi rasprave oko značajnih ustavnih reformi u BiH, a posebno o novoj teritorijalnoj organizaciji zemlje. Umjesto toga, potrebno je voditi razgovore o reformama u realnom sektoru koje će dovesti do jačanja ekonomije, povećanja radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana”, navodi GO SDA.

AFERIM!

Koliko smo mi razumjeli, Glavni odbor SDA nama, hrvatskom narodu u BiH, poručuje kako nije pravo vrijeme sada tražiti ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH te kako je, od pitanja majorizacije koja se provodi nad hrvatskim narodom u BiH, važnije okrenuti se jačanju ekonomije, povećanju radnih mjesta i poboljšanju životnog standarda građana.

Toliku količinu ironije i bezobrazluka nije dunjaluk zabilježio još od vremena kad je Marija Antonaeta poručila građanima: „ Ako nemate kruha, jedite kolače!“

„Glavni odbor SDA je stava kako cilj buduće ustavne reforme može biti samo reintegracija zemlje, a nikako njezina dodatna dezintegracija. Stoga se odbacuju prijedlozi o novim etno-teritorijalnim podjelama, etničkoj podjeli javnih servisa i slično“, navedeno je u saopćenju GO SDA.

MAŠALLAH! Ovaj stav GO SDA zaista zaslužuje posebno mjesto u novijoj bošnjačkoj istoriji. Stvarno je golemo da jedna stopostotna bošnjačko-islamska stranka koja predstavlja jedan od tri konstitutivna naroda u BiH poručuje drugom narodu, koji ima isti konstitutivni i državotvorni status u Bosni i Hercegovini, kako ne može biti jednakopravan s druga dva naroda u BiH niti može imati medije na svom materinskom jeziku.

Glavni odbor SDA je pozdravio napore Republike Hrvatske koji imaju za cilj pružiti pomoć BiH na njenom evropskom i NATO putu. “Međutim, nije prihvatljivo da zastupnici Hrvatske u Evropskom parlamentu promoviraju interese samo jednog naroda u BiH kao što je učinjeno prilikom usvajanja rezolucije prošle godine, te kao što se pokušava učiniti ovih dana amandmanima na Izvještaj o napretku BiH. Pozivamo Evropski parlament da ne prihvati ovakvu separatnu antidejtonsku aktivnost bilo koga prema BiH”, navedeno je u saopćenju SDA.

HALAL VJERA, sarajevske hadžije! Prozivati hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu za antidejtonsku djelatnost samo zato što traže da se skine dejtonska luđačka košulja u Bosni i Hercegovini, kako bi se napravila racionalna i funkcionalna država jednakopravnih naroda, Srba, Bošnjaka i Hrvata, je antologijska izjava iz koje se može zaključiti kako se Bošnjaci zalažu za opstanak Daytona i njegove strukture unutarnjeg uređenja BiH.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo kako Bakir Izetbegović ništa nije naučio od rahmetli Alije i Sulejmana.

Alija Izetbegović je želio Bosnu i Hercegovinu kao državu jednog temeljnog naroda i dvije neislamske manjine, ali je u svom javnom djelovanju uvijek prikrivao svoje konspirativne zamisli i ciljeve te nastojao sebe prikazati demokratom koji može izgraditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se sva tri naroda osjećati komotno, jer je znao kako drugačija Bosna i Hercegovina nije moguća.

Sulejman Tihić je bio umjeren i razborit političar, koji je pokušao uvesti politiku pomirenja, uvažavanja, dijaloga i kompromisa, računajući na to kako tiha voda brege valja, tj. kako vrijeme radi u interesu bošnjačkog naroda.

Nažalost, Bakir Izetbegović ništa nije razumio i politiku je okrenuo u smjeru radikalnog makijavelizma gdje jasno daje do znanja kako će se koristiti svim mogućim sredstvima kakvi su laž, obmana, licemjerstvo, tj. kako će uvesti politiku „cilj opravdava sredstvo“.

Sama njegova izjava kojom navodi kako želi dovesti do jačanja ekonomije, povećanja radnih mjesta i boljeg životnog standarda građana u BiH s koalicijskim partnerom iz DF-a, Željkom Komšićem i Emirom Suljagićem, koji pate od posttraumatskog ratnog sindroma i neuračunljivog ponašanja u političkom i medijskom prostoru, u startu je nemoguća misija.

Upravo je Sarajevo prostor gdje su DF i SDA dobili najviše glasova i evidentan je porast nasilja i kriminala u glavnom gradu BiH, jer je i kriminalcima u Sarajevu jasno kako su na vlast došle političke hablečine, koje misle kako je sada moguće sprovesti vojne i političke ciljeve koje je sebi postavila Armija BiH, pa nam svakodnevno demonstriraju patriotske priče o tome tko je bio na prvoj crti, a tko u trezoru, dok svakodnevno gledamo pucnjave, ranjavanja u gradu i masovno iseljavanje preostalog nebošnjačkog stanovništva.

Stvarno nam nije jasno kome je u političkom Sarajevu u interesu sikter-politikom podrivati temelje na kojima počiva Bosna i Hercegovina i jesu li ti isti svjesni posljedica koje će nastupiti iz takve, sikter- politike.

[ad id=”40551″]

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Bošnjački logoraši najavili tužbe protiv Čovića i Ljubića zbog nijekanja haške presude

Objavljeno

na

Objavio

Udruženje bošnjačkih logoraša iz Mostara najavilo je u petak podnošenje kaznene prijave protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te zastupnika u Hrvatskom saboru i predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Bože Ljubića zbog navodnog nijekanja presude Haaškog suda.

”Čović i Ljubić su u više navrata prigodom javnih istupanja u medijima nijekali presudu Haaškog suda od 29. studenog koja je izrečena Prliću i ostalima”, navodi se u priopćenju Udruženja logoraša Mostar.

Nakon sjednice vodstva udruge naveli su kako će u najkraćem roku uputiti kaznenu prijavu nadležnom tužiteljstvu protiv dvojice hrvatskih dužnosnika.

„Udruženje logoraša Mostar poduzet će sve mjere, radnje i postupke za pokretanje kaznene prijave protiv Dragana Čovića i Bože Ljubića u skladu s kaznenim zakonom Federacije BiH“, navode iz udruženja.

Udruženje će se u prijavi pozvati na odredbe zakona u kojim se govori o izazivanju rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti za što je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Čović je ocijenio zločinom prema Hrvatima presudu Haaškog suda, dok je Ljubić ocijenio kako presuda nema utemeljenja, napose tvrdnje o postojanju udruženog zločinačkog pothvata. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Uhićenja osumnjičenih muslimana – Kazalište u režiji Bakira Izetbegovića

Objavljeno

na

Objavio

Bakir Izetbegović ne samo da je vrlo loš čovjek i još gori političar, nego dokazuje kako nema ni redateljskog dara, jer ovako naivne predstave pod radnim naslovom: „lov na potencijalne ratne zločince – bošnjake“ teško bi mogle proći kod djece predškolskog uzrasta, kamo li kod odraslih ljudi.

Tobožnje pompozno uhićenje 13-orice bivših pripadnika „Armije B i H“ zbog sumnji počinjenja ratnih zločina u Konjicu, kao i ovo zadnje vezano za „progon“ potencijalnih ubojica generala HVO-a Vlade Šantića (Hamdija Abdić zvani Tigar, Dedo Karabegović, Jasmir Topal, Ramiz Bajramović i Enver Keranović – svi bivši pripadnici „Armije BiH“ koji su – kako javljaju mediji – već pušteni na slobodu nepunih 24 sata nakon privođenja!), trebali bi valjda amortizirati opravdano ogorčenje Hrvata u B i H sramotnom haškom presudom, pri čemu su muslimanski zločinci i islamske glavosječe ostali netaknuti, neoptuženi i neosuđeni. Naravno i svijetu treba pokazati kako sarajevska vlast njeguje „pravnu državu“, iako je očito na svakom koraku da od nje ni zametka nema.

Prozirna medijska kampanja koja sve to prati po diktatu Sarajeva, još otužnije djeluje promatra li se u kontekstu pojave brojnih dokumenata koji svjedoče o planskom etničkom čišćenju područja Žepča, Jablanice, Konjica i drugih, što ih je vrh „Armije B i H“ planirao i dogovarao međusobno, što potvrđuju njihovi telefonski razgovori i prepiska. Dakle, tamo gdje je očito kako su poznati nalogodavci (Sefer Halilović, Zulfikar Ališpaga Zuka i drugi) ne reagira se, nego se uhićuje one koji su bili obični vojnici i eventualno izvršitelji ponekog zločina.

Bosna i Hercegovina je samostalna i neovisna država (ili bi barem tako trebalo biti) već više od 25 godina, ali u njoj ni „p“ od pravne države. Sudovi pod patronatom Sarajeva (i bošnjačko-muslimanske klike na čelu s Bakirom Izetbegovićem), svojim bošnjacima-muslimanima za ratne zločine sude po Krivičnom zakonu bivše SFRJ (koji je blaži), a Hrvatima po novom, oštrijem (KZ Federacije iz 2003.).

I gdje su tu pravda i pravna država? Kako se u istoj zemlji metodom segregacije mogu usporedo primjenjivati dva zakonodavna instituta od koji jedan pripada nepostojećoj zemlji?

Toga nema nigdje u svijetu!

Sarajevska vladajuća klika predvođena Bakirom Izetbegovićem od B i H nastoji napraviti prvi europski kalifat i sad je dobila vjetar u leđa upravo zahvaljujući mešetarima iz haškog sudišta.

Sva ona lupetanja Alijinog nasljednika o „nepostojećim narodima – Srbima i Hrvatima“, o „fašizmu u Hrvata“, ratne prijetnje koje upućuje susjedima, ali i islamizacija što se u B i H puzajući provodi, sad dobivaju neku vrstu „legitimiteta“ ili se barem tako presuda haškog sudišta herceg-bosanskoj „šestorci“ tumači u Sarajevu.

Ima, doduše i bošnjaka-muslimana koji smatraju da je ta puzajuća islamizacija koja ima za cilj promijeniti mentalitet muslimanskog naroda na području B i H i vratiti ga šerijatskom pravu i džihadu dugoročno opasnija čak i od terorizma i bombaških napada. Jedan od njih poznati je diplomat, novinar (bio dopisnik iz Kaira, Beiruta, Alžira, Sirije, Libije, Jordana, Izraela), publicist, veleposlanik B i H u više islamskih zemalja (Jordan, Irak, Sirija, Libanon) i dobar poznavatelj ove materije Zlatko Dizdarević. On u uvodu jednoga od svojih tekstova s temom islamizacije B i H piše:

 „Novostvoreni ‘duhovni ekstremizam’ na temeljima ciljano krivih tumačenja ima širom otvorena vrata za ulazak i ljudi i ideja čiji su rezultati djelovanja već sada, da ne govorimo dugoročno, razorniji od prijetnji terorista pojedinaca“. (Vidi: https://ba.boell.org/bs/2017/01/26/islamizacija-bosne-na-kojoj-adresi-je-opasnost; istaknuo: Z.P.; stranica posjećena 14.12.2017.)

Kako god bilo, propusti međunarodnih tijela, posebice UN-a – poput ovih vezano za posljednju hašku presudu, objektivno su potpora provođenju agresivne islamizacije ove zemlje, sa svim onim negativnim i štetnim procesima što ih ona sobom donosi.

Od tih silnih „hapšenja“ muslimanskih osumnjičenika za ratne zločine i njihovog „kažnjavanja“, naravno, neće biti ništa, a što se islamskih glavosječa – mudžahedina (koji su, da ne zaboravimo, bili ustrojbenim dijelom „Armije B i H“; primjerice, odred „El Mudžahid“ pripadao je 7. brigadi, 3. korpusu), oni za sarajevskog bega i njegovu kamarilu ne postoje. U svojim krvavim pohodima ubili su stotine Hrvata, a njih 400 tako što su im u svojim opskurnim i barbarskim ritualnim obredima nakon mučenja odsjekli glave.

I to su za vlast u Sarajevu bili „pojedinačni“ zločini i oni „nemaju nikakve veze s regularnim snagama „Armije B i H“ – iako je odred „El Mudžahid“ po nalogu Alije Izetbegovića formirao sam Atif Dudaković i jako se dobro zna kako je ova najzloglasnija zločinačka postrojba sastavljena od „Allahovih mučenika“ bila dijelom te vojske, pa samim time i pod zapovjedništvom spomenutog Dudakovića.

Sramotna kazna od 3 godine zatvora za njega kao ratnog načelnika Glavnog štaba „Armije B i H“, pri čemu mu se niti jedan jedini dokazani zločin prema zapovjednoj odgovornosti nije stavio na teret, najbolji je pokazatelj „pravde“ koja je provođena, kako na haškom, tako i na bosansko-hercegovačkim sudovima.

Slučaj s Konjicem, kao i ovaj s tobožnjim uhićenjem Hamdije Abdića i družine osumnjičenih za ubojstvo generala HVO-a Vlade Šantića, zasigurno nisu jedini. Bit će toga još – ovakvih fingiranih predstava koje su bacanje prašine u oči i alibi za one predstojeće akcije hapšenja Hrvata – „zločinaca“ koji su prava meta.

Da je u Sarajevu bilo imalo dobre volje, pitanje presuda za ratne zločine odavno bi već bilo riješeno, a ne bi se čekalo do danas. Ako se zauzme stav da su samo druge strane krive, a vlastiti narod bezgrešan, pomaka nema niti ga može biti.

Atmosfera u bošnjačko-muslimanskom političkom vrhu, njihovoj vodećoj stranci SDA i medijima koji su pod kontrolom Sarajeva sve je više nalik na euforiju uoči linča ili lova na vještice.

Bakir nikako da se okane bizantskih smicalica i šićardžijskog, šarlatanskog vođenja politike. To mu je babo Alija ostavio u amanet jer se i sam slično ponašao poučen taktikom svojih idola Slobodana Miloševića i Dobrice Ćosića s kojima je potajno dijelio Bosnu i nastojao stvoriti etnički čistu muslimansku državu na tlu B i H, dok se službeno cinično „zalagao“ za njezinu cjelovitost.

Zar sarajevski beg doista misli da će ove njegove sapunice (režirane lošije nego one turske u kojima se na groteskan način slavi i glorificira lik i djelo njegovog rahmetli babe Alije) bilo tko od Hrvata progutati?

A Europa?

Ona se bori protiv islamskog terorizma u svijetu, a u vlastitoj kući mu širom otvara vrata, hrabri ga i pothranjuje!? Bosna i Hercegovina je na najboljem putu da postane prva europska baza islamskog radikalizma i to upravo uz pomoć Europe!?

Kakvog li paradoksa!

Kako je moguće voditi tako nepromišljenu i u suštini autodestruktivnu politiku?

Moguće je, jer Europsku uniju vodi skupina diletanata koja donosi ad hoc rješenja od danas do sutra po diktatu vodećih zapadno-europskih država i SAD-a i njima je najvažnija supremacija nad ostalim članicama u skladu s trenutačnim interesima, bez ikakve vizije i predstave o budućnosti. Oni su na koncu tu Uniju i stvorili sebe radi i iz razloga osiguravanja svojih strateških i ekonomskih interesa, a nikako vođeni nekim višim ciljevima „pravde“, „demokracije“, „slobode“ i „napretka“, kako se s vremena na vrijeme znaju prigodničarski i razmetljivo hvaliti. Iza svega kriju se sebični interesi „velikih“. Sve drugo su floskule i tlapnje. Igrokaz.

Europa ima kratku pamet i nije joj prvi put da radi protiv vlastitih interesa. Dugoročno, od ovakvih poteza imat će goleme štete, ali to će kao i obično shvatiti tek kad bude kasno.

Kad im glavosječe i bombaši u još većem broju stignu u Berlin, London, Pariz, Amsterdam, Bruxelles…kad zaredaju novi teriristički napadi i kad njihovi građani više ne budu smjeli nosa promoliti iz svojih stanova i kuća ni u sred dana, tek onda će europskoj gospodi (možda) ponešto od svega biti jasnije.

Kao što je i Angeli Merkel možda poslije svega sinulo u glavu (mada to neće priznati) kako će Njemačku skupo koštati to što je ona osobno i velikodušno pozvala islamske migrante u svoju zemlju po sistemu navali narode.

Svaka škola se plaća.

Zlatko Pinter/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari