Connect with us

Naši u svijetu

Globalni apel: Očuvajmo generaciju

Objavljeno

-

Organizacije UNICEF, UNHCR, Save the Children, World Vision i njihovi partneri pozvali su vlade, agencije za pomoć i svjetsku javnost da podupru inicijativu ‘Očuvajmo generaciju‘ (No Lost Generation) osiguraju stabilniju i sigurniju budućnost svim žrtvama rata u Siriji, priopćio je ured UNICEF-a za Hrvatsku.

Kroz strategiju vrijednu 1 milijardu američkih dolara četiri organizacije žele pridobiti potporu donatora i javnosti za programe obrazovanja i zaštite koji su potrebni kao pomoć sirijskoj djeci. Predstavljena je i javna kampanja koja se može pratiti na društvenim mrežama putem znaka #childrenofsyria, a koja poziva na potporu i pomoć za djecu Sirije.

Sirijska djeca

Gotovo tri godine sirijska su djeca najranjivije žrtve sukoba. Više od milijun sirijskih izbjeglica su djeca, od kojih je više od 425 tisuća mlađe od pet godina. Velika većina njih izbjegla je u Libanon, Jordan, Tursku, Egipat i Irak. Među njima je gotovo 5.000 djece koja su odvojena od svojih obitelji. Za gotovo tri milijuna djece raseljene unutar Sirije situacija je još strašnija.

UNHCR, UNICEF, Save the Children, World Vision i drugi partneri u regiji u partnerstvu s vladama i lokalnim zajednicama usmjerit će milijardu američkih dolara u programe za sigurno obrazovanje, zaštitu od izrabljivanja, zlostavljanja i nasilja i psihosocijalne podrške. Inicijativa će ponuditi i razne mogućnosti za društveno povezivanje i stabilizaciju u nestabilnoj regiji. Posebno je važan siguran pristup obrazovanju za školsku djecu i adolescente koji su interno raseljeni unutar Sirije.

Sirijska djeca

Predstavljena je i posebna internetska stranica www.championthechildrenofsyria.org koja prenosi priče sirijske djece zahvaćene sukobom i pokazuje kako ulaganja u djecu donose važne dobiti ne samo za trenutne žrtve rata već i dugoročno.

bljesak.info

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari