Connect with us

Politika

Gnjusan ispad splitskog dogradonačelnika, Ivošević prijetio novinarki: ‘Napit ću vam se krvi’

Objavljeno

-

Zbog teksta koji je u utorak objavila “Slobodna Dalmacija” o posađenom stablu u Park-šumi Marjanu nakon 30-ak godina, zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević verbalno je zaprijetio urednici Gradske rubrike Nikolini Lulić, priopćile su u srijedu te splitske dnevne novine.

“Slobodna Dalmacija” u priopćenju objavljenom popodne ocjenjuje da je riječ o potpuno neprihvatljivom obliku komunikacije te o nedopustivom pritisku na “Slobodnu Dalmaciju” i njezine zaposlenike.

Naime, zamjenik gradonačelnika Ivošević napisao je na društvenoj mreži grada Splita da je posađeno prvo stablo na Marjanu, i to u posljednjih 30- ak godina, te da je to prvi put u njegovu životu da se u toj park-šumi organizirano sade stabla.

Nakon toga u “Slobodnoj Dalmaciji” objavljen je tekst u kojem se navodi tko je, kada i zašto još prije sadio stabla na Marjanu, nakon čega je Ivošević nazvao redakciju i verbalno se grubo obrušio na urednicu Gradske rubrike Nikolinu Lulić zaprijetivši im da će im se “napiti krvi”.

Hrvoje Zovko: Takva vrta komunikacije nedopustiva 

Predsjednik Hrvatskoga novinarskog društva Hrvoje Zovko izjavio je za Hinu kako je takva vrsta komunikacije nedopustiva, neprihvatljiva i za osudu, te da svatko tko je javni dužnosnik mora biti spreman prihvatiti kritiku. Ima pravo biti zadovoljan ili ne nečijim pisanjem, ali se na takav način ne može reagirati, istaknuo je Zovko.

Također je rekao da postoji način kako reagirati i da se može pisati novinarskom Vijeću časti ili tražiti ispravak netočnog navoda. Istaknuo je kako je takva reakcija splitskoga dogradonačelnika neprihvatljiva i za svaku osudu.

Vice Mihanović pozvao Puljka da se ispriča novinarki

Predsjednik splitskoga HDZ-a Vice Mihanović je pozvao gradonačelnika Ivicu Puljka da se ispriča novinarki Nikolini Lulić i “Slobodnoj Dalmaciji” zbog istupa njegova zamjenika.

Mihanović podsjeća da  je ta stranka upozoravala na Ivoševićev “agresivan način komuniciranja” za vrijeme izborne kampanje i poslije nje  “od brojenja krvnih zrnaca i crtanja obiteljskih stabala do prijetnji”. Ocjenjuje kako je agresija nešto što je obilježilo aktivističku, ali i političku karijeru mladog zamjenika gradonačelnika.

“Od njega ne očekujem ništa više, ali od gradonačelnika svakako očekujem da se ispriča novinarki na koju je zamjenik grubo nasrnuo, kao i medijskoj kući iz koje dolazi”, poručio je Mihanović. Napominjući kako ne želi politizirati taj Ivoševićev “vulgaran ispad”, Mihanović ističe kako je nulta stopa tolerancije na takve vulgarnosti minimum koji se od svakog civiliziranog društva očekuje, pogotovu nakon, kako je rekao, nedavne osude Ivoševićeva govora mržnje prema pripadnicima židovskog naroda.

“Pristojan i pitomi Split ne zaslužuje provlačenje kroz blato kakvo nam je priuštio dogradonačelnik (Ivošević), stoga pozivam gradonačelnika da svojom reakcijom barem preuzme odgovornost za sramotu koju je njegov prvi suradnik trajno nanio gradu”, poručio je  Mihanović.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević tijekom popodneva nije bio dostupan, nije se javljao na pozive ni na sms poruku u kojoj se od njega tražila izjava vezana za taj slučaj.  Nedostupan je bio i gradonačelnik Ivica Puljak. (Hina)

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari