Connect with us

Komentar

Goldstein – crvena krpa u Hrvatskoj i Srbiji

Objavljeno

-

Ivo Goldstein vodeći je “borac protiv ustaštva” u Hrvatskoj, te je omražen na ekstremnoj desnici, a baš ga ne obožavaju ni umjereni domoljubi.

Nema njegova javnog istupa u kojem ne upire prstom u “ustašizaciju Hrvatske”, a nekima su sumnjive i njegove brojke o stradalima u Jasenovcu. Protuustaštvo je tako reći povjesničarevo zanimanje.

Ali ako je Goldstein crvena krpa za mnoge Hrvate, crvena je krpa i u Srbiji – iz posve suprotnog razloga. Tamo je s popisa za otkup knjiga Ministarstva kulture izbrisana njegova u Srbiji objavljena i dobro primljena knjiga “Jasenovac”, jer “onoga tko tvrdi da u Jasenovcu nije ubijeno 700.000 ljudi ovdje ne treba čitati”.

Ministarstvo je ocijenilo da Goldsteinovo “otkriće o broju žrtava u Jasenovcu nemalom broju stručnjaka sliči na povijesni revizionizam”, jer koristi službenu brojku od 83.000 jasenovačkih žrtava ustaških zločina, a brojka je gotovo devet puta veća.

Nakon tolike propagande o Jasenovcu, čovjek se pita za njezine stvarne razloge, jer uvećavanje žrtava je prezir prema stradalima i zloporaba mrtvih.

Riječ je o pokušaju prikrivanja srpskih zločina u obje Jugoslavije, a to se pogotovo odnosi na strahote agresije iz devedesetih. Matoš: “Srbima je laž od Boga”, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari