Connect with us

BiH

Golubov kamen: Miniran spomenik i križ podignut poginulim hrvatskim braniteljima!

Objavljeno

-

Foto: uhd-imotski-sokolovi

Dana 11.07.2021. godine krenuli smo na Golubov kamen kako bismo blagoslovili novo postavljeni križ u spomen i sjećanje na poginule pripadnike 3. Imotske bojne Branka Kutlešu i Vinka Žužula.

Velikim zalaganjem općine Ravno i njenog načelnika Andrije Šimunovića koji se brinu sa neizmjernim poštovanjem prema mjestima na kojima su poginuli hrvatski branitelji na način da obilaze mjesta pogibije, križ sa imenima branitelja bio je postavljen u petak 09.07. 2021. godine na Golubovu kamenu.

Kada smo nakon dva dana došli blagosloviti taj isti postavljeni križ, mjesto na kojem je trebao stajati bilo je minirano od strane nepoznatih počinitelja i križ je nestao. Nažalost, ovo nije prvi put da se mjesta pogibije hrvatskih branitelja uništavaju na razne načine. Također smo obišli i mjesto pogibije četvorice branitelja iz Makarske, pripadnika 156. brigade ( Kobac), koji ma se ista stvar događala sa spomen obilježjima.

Služena je i misa zadušnica za sve poginule branitelje u crkvici sv. Ćirila i Metoda u Slivnici koju je predvodio naš svećenik fra Zoran Kutleša.

Zahvaljujemo na gostoprimstvu mještanima i načelniku općine Ravno, objavili su iz uhd-imotskisokolovi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari