Pratite nas

Komentar

Gong je izdao „priopštenje“!

Objavljeno

na

GONG,GONG,GONG-ZVONI NA UZBUNU!!!

[ad id=”93788″]

„Pozivamo nadležne institucije da podnesu kaznene prijave u vezi današnjih povika na prosvjedu održanom pred zgradom Vijeća za elektroničke medije gdje se moglo čuti i – “Za dom spremni”, “Rakićka u Srbiju”, “Radmane u Srbiju”, “Kosanoviću u Srbiju”, navodi se u zajedničkom priopćenju tih dviju udruga, „Kuće za ljudska prava“ i GONGA.“

Nikada nisam čuo za „nevladinu“ udrugu „Kuča ljudskih prava“!? Za kuče iliti „šupe neljudskih nepravdi“ čujem svaki dan, vidim ih i slušam svaki dan, pa onda nešta o tome i napišem. Ne gledam ih rado, ali iz profesionalne znatiželje moram, jer kako se boriti protiv neprijatelja Hrvatske, ako ih ne upoznaš bez obzira koliko to upoznavanje bilo mučno, a vjerujte mi ostavlja i ne baš male depresivne posljedice.

Kaže Dragan Zelić čulo se „Za dom spremni“, a ja kažem nije se čulo, orilo se!

Kada su postrojbe Bana Jelačića izvikivale „Za dom spremni“ onda je to bio pozdrav postrojbi Bana Jelačića!

Kada su junaci N.Š.Zrinskog u smrtnom času uzvikivali u „U boj za dom“, onda su izvikivali svoj junački pozdrav junaci N.Š.Zrinskog.

Kada su ustaše, Pavelićevi bojovnici uzvikivali „Za dom spremni, onda je to bio ustaški pozdrav!

A kada hrvatski branitelji uzvikuju „Za dom spremni“ da se sve ori, onda je to pozdrav hrvatskih branitelja, a nikako ni ustaški, ni Jelačićev ni Š.Zrinskog!

Dragane Zeliću, i „Kućo neljudskih nepravdi“, a za čega bi hrvatski branitelji 1991. godine trebali biti spremni nego za obranu svog doma? Za čega bi danas trebali biti spremni nego za obranu svog ugroženog doma, slobode Domovine, slobode govora i slobode življenja?

Ni jedna postrojba u Domovinskom ratu, radilo se o brigadi, bojni ili desetini nije imala ni jedno obilježje ustaške vojnice, ni jedan naziv koji bi mogao naslutiti bilo kakvu vezu sa fašizmom, ni jedan službeni ustaški pozdrav! Sve što su hrvatski branitelji imali bilo je samo njihovo autonomno pravo koristiti svaki povijesni detalj kako bi obranili Domovinu i preživjeli velikosrpske masakre. I nisu bili fašisti ni onda ni danas. Oni su hrvatski branitelji koje GONG-ovci i ovi iz raznih „kuča“ i šupa ne mogu smisliti, jer su im uništili jugoslavenske snove.

A ti isti branitelji bili su 1991. „Za dom spremni“, ali podjednako za svoj dom, tvoj, moj Rakičkin, Zelićev, Radmanov, za sve hrvatske domove spremni i obranili su ih. Potpuno je razvidno i dokazano da oni koji danas razapinju naše branitelj nisu zadovoljni što su branitelji obranili sve domove, što su obranili Domovinu i što su bili tako dobro „Za dom spremni“!

Onaj tko voli hrvatske branitelje, tko zna veličinu njihove žrtve, tko ima empatije i zahvalnosti za sve što su učinili, nikada ne će ni pomisliti da su oni ustaše, nacisti, fašisti, ne će pomisliti da smrde, da su lopovi, da koriste nepripadajuća prava. Tako nešta može pomisliti i izreći samo luđački mrzitelj svega hrvatskog!

Kaže GONG čulo se “Rakićka u Srbiju”, “Radmane u Srbiju”, “Kosanoviću u Srbiju“!!!

Pa šta tu ima loše? Poželjeti im sretan put u Srbiju za ovu trojku ja besplatnom nagradno putovanje u „Kuču cveća“! I umjesto da budu zahvalni što ih branitelji šalju tamo gdje obožavaju biti, GONG se ljuti i to još naziva govorom mržnje.

Pa Dragane, pitaj Rakićku jel voli Srbiju ili ne? Ako kaže „ne volim“, e onda stvarno treba tužiti branitelje da tjeraju Rakićku „tamo daleko“, a ona to ne voli. A Radman? Tupi svaki dan kako je Srbija naša prijateljska država, komšiluk, forsira njihov film, „umetnost“, pesmu, turbofolk, Lazanskog!? I gdje je tu uvrijeda, ako mu kažeš „Radman u Srbiju“. Ma on bi bio sretan da može ići u Srbiju, ali na žalost ni Srbi ne trebaju judoškudaše!

GONG,GONG,GONG zvoni na uzbunu i to upravo svrbi Dragana. Nije bio na visini zadatka, nije odradio,a kmeri su ga kupili, još uvijek odrađuje za njih odavno planirane zadatke, a vidi tome se bliži kraj. Zvoni na uzbunu, a braneći Rakićku zapravo brani sebe i sve NVO koje su sustavno, veleizdajnički pljačkale hrvatski proračun.

Izvješća sa ovog veličanstvenog prosvjednog skupa bila su spremna davno prije nego je skup započeo. Očekivao se „masni nacionalizam“, šovinizam, rasizam, ksenofobija, a GONGOVCI i ostli frljfirići dobili su samo „bijedni“ pozdrav „Za dom spremni“, na koji se više nitko ni ne obazire i dobili su preporuku Jugoslavenima da odu doma. Šta tu ima loše?

I umjesto hvale braniteljima za korektnost oni bi se tužakali? Ma moš mislit?

Kazimir Mikašek-Kazo

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Damir Krstičević: Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat

Objavljeno

na

Objavio

Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam ratnik i bivši vojnik, ja to ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21.

Ja sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve. Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da Hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad, nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje.

Jedna izgubljena bitka ne znači izgubljen rat. Vidjeli ste i u našoj operaciji Oluja, da bi pobijedili u Oluji trebalo je napraviti prethodno jako puno operacija Hrvatske vojske. To je stav i karakter hrvatskog vojnika.

 

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost

Objavljeno

na

Objavio

Brzina sazivanja izvanredne sjednice umjesto čekanja redovne da bi se poništio neuspjeli natječaj nabave Baraka svjedoči da najave o ustrajanju u kupovini lovaca za naše zrakoplovstvo nisu samo načelne izjave, već da je Vlada predana pozitivnom riješenju ovog kritičnog pitanja nacionalne sigurnosti i obrane.

Kako je cijeli slučaj postao goruća tema, taj se momentum treba iskoristiti. Napokon je većina hrvatskog naroda svjesna da su novi lovci nužnost, te su duboko razočarani propašću nabave Baraka.

Još uvijek postoji i politički konsenzus, unatoč smiješnim igricama Bernardića, koji u ožukju prošle godine traži ostavke zbog nabave Baraka, a ovih dana traži ostavke jer nabava nije uspjela.

Današnje besramno izrugivanje, od za obranu krajnje potkapacitiranog zastupnika, maketama aviona ministru Krstičeviću prenisko je za komentiranje.

Za sad još ne znamo u kojem obliku će biti proces nabave, no Krstičević je već izrazio osobnu želju da to budu novi F-16, dakle Block 70/72 u povoljnom aranžmanu, premda je premijer upozorio da još nema nikakvih odluka.

Novi avioni nabavljali bi se u dvije serije po manje primjeraka. To je izvedivo, no minimum za njihovu iskoristivost je 8 aviona prve serije i ispod toga se nikako ne bi smjelo ići.

Druga ključna stvar je da se neopozivo obveže, kroz ugovor ili zakon, na nabavu druge serije od 4 aviona. Jer dugoročno je 12 aviona minimum. A druga serija bi mogla uključivati i više aviona, primjerice 6, jer će dolaziti na izgrađeni sustav i cijena samih aviona će biti osjetno manja nego za prvu seriju.

Mora se onemogućiti da eventualnom promjenom vlasti ili sastava iste netko ne odluči odustati od druge serije, što bi bila katastrofa HRZ-a jer bi tako ostali osuđeni na simbolično zrakoplovstvo, što je za svoje vladavine SDP nametao kao jedino riješenje.

A sam novi F-16 je fantastičan lovac, te ga možemo smjestiti u 4,5. generaciju. Jedini je s prošlog natječaja ubojitiji od Baraka, nudi 12,000 sati naleta, a raspolaže avionikom, senzorima i tehnologijom razvijenim za F-35, od čega je najbitniji novi AESA radar APG-83.

Kabina je digitalna s 3 LCD prikaznika, a informacijska umreženost omogućuje potpuno uvezivanje s drugim platformama. Može ponijeti gotovo svo američko oružje, od raketa zrak-zrak, preko običnih i navođenih bombi serija Paveway i JDAM, do proturadarskih raketa HARM i protuoklopnih Maverick.

Također je za razliku od Baraka kompatibilan s konformalnim spremnicima za gorivo, koji ne zauzimaju podvjesnu točku za oružje a daju dodatnih 3,400 litara goriva. Kada nije prošlo s jeftinim i rabljenim, vrijeme je da se plati najbolje i tako na 50 godina riješi HRZ.

 

Jan Ivanjek: Prijetnje s kojima će se Hrvatska i hrvatski narod u idućim desetljećima suočiti brojne su i složene

 

 

 

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti (VIDEO)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari