Pratite nas

Komentar

Gong je izdao „priopštenje“!

Objavljeno

na

GONG,GONG,GONG-ZVONI NA UZBUNU!!!

[ad id=”93788″]

„Pozivamo nadležne institucije da podnesu kaznene prijave u vezi današnjih povika na prosvjedu održanom pred zgradom Vijeća za elektroničke medije gdje se moglo čuti i – “Za dom spremni”, “Rakićka u Srbiju”, “Radmane u Srbiju”, “Kosanoviću u Srbiju”, navodi se u zajedničkom priopćenju tih dviju udruga, „Kuće za ljudska prava“ i GONGA.“

Nikada nisam čuo za „nevladinu“ udrugu „Kuča ljudskih prava“!? Za kuče iliti „šupe neljudskih nepravdi“ čujem svaki dan, vidim ih i slušam svaki dan, pa onda nešta o tome i napišem. Ne gledam ih rado, ali iz profesionalne znatiželje moram, jer kako se boriti protiv neprijatelja Hrvatske, ako ih ne upoznaš bez obzira koliko to upoznavanje bilo mučno, a vjerujte mi ostavlja i ne baš male depresivne posljedice.

Kaže Dragan Zelić čulo se „Za dom spremni“, a ja kažem nije se čulo, orilo se!

Kada su postrojbe Bana Jelačića izvikivale „Za dom spremni“ onda je to bio pozdrav postrojbi Bana Jelačića!

Kada su junaci N.Š.Zrinskog u smrtnom času uzvikivali u „U boj za dom“, onda su izvikivali svoj junački pozdrav junaci N.Š.Zrinskog.

Kada su ustaše, Pavelićevi bojovnici uzvikivali „Za dom spremni, onda je to bio ustaški pozdrav!

A kada hrvatski branitelji uzvikuju „Za dom spremni“ da se sve ori, onda je to pozdrav hrvatskih branitelja, a nikako ni ustaški, ni Jelačićev ni Š.Zrinskog!

Dragane Zeliću, i „Kućo neljudskih nepravdi“, a za čega bi hrvatski branitelji 1991. godine trebali biti spremni nego za obranu svog doma? Za čega bi danas trebali biti spremni nego za obranu svog ugroženog doma, slobode Domovine, slobode govora i slobode življenja?

Ni jedna postrojba u Domovinskom ratu, radilo se o brigadi, bojni ili desetini nije imala ni jedno obilježje ustaške vojnice, ni jedan naziv koji bi mogao naslutiti bilo kakvu vezu sa fašizmom, ni jedan službeni ustaški pozdrav! Sve što su hrvatski branitelji imali bilo je samo njihovo autonomno pravo koristiti svaki povijesni detalj kako bi obranili Domovinu i preživjeli velikosrpske masakre. I nisu bili fašisti ni onda ni danas. Oni su hrvatski branitelji koje GONG-ovci i ovi iz raznih „kuča“ i šupa ne mogu smisliti, jer su im uništili jugoslavenske snove.

A ti isti branitelji bili su 1991. „Za dom spremni“, ali podjednako za svoj dom, tvoj, moj Rakičkin, Zelićev, Radmanov, za sve hrvatske domove spremni i obranili su ih. Potpuno je razvidno i dokazano da oni koji danas razapinju naše branitelj nisu zadovoljni što su branitelji obranili sve domove, što su obranili Domovinu i što su bili tako dobro „Za dom spremni“!

Onaj tko voli hrvatske branitelje, tko zna veličinu njihove žrtve, tko ima empatije i zahvalnosti za sve što su učinili, nikada ne će ni pomisliti da su oni ustaše, nacisti, fašisti, ne će pomisliti da smrde, da su lopovi, da koriste nepripadajuća prava. Tako nešta može pomisliti i izreći samo luđački mrzitelj svega hrvatskog!

Kaže GONG čulo se “Rakićka u Srbiju”, “Radmane u Srbiju”, “Kosanoviću u Srbiju“!!!

Pa šta tu ima loše? Poželjeti im sretan put u Srbiju za ovu trojku ja besplatnom nagradno putovanje u „Kuču cveća“! I umjesto da budu zahvalni što ih branitelji šalju tamo gdje obožavaju biti, GONG se ljuti i to još naziva govorom mržnje.

Pa Dragane, pitaj Rakićku jel voli Srbiju ili ne? Ako kaže „ne volim“, e onda stvarno treba tužiti branitelje da tjeraju Rakićku „tamo daleko“, a ona to ne voli. A Radman? Tupi svaki dan kako je Srbija naša prijateljska država, komšiluk, forsira njihov film, „umetnost“, pesmu, turbofolk, Lazanskog!? I gdje je tu uvrijeda, ako mu kažeš „Radman u Srbiju“. Ma on bi bio sretan da može ići u Srbiju, ali na žalost ni Srbi ne trebaju judoškudaše!

GONG,GONG,GONG zvoni na uzbunu i to upravo svrbi Dragana. Nije bio na visini zadatka, nije odradio,a kmeri su ga kupili, još uvijek odrađuje za njih odavno planirane zadatke, a vidi tome se bliži kraj. Zvoni na uzbunu, a braneći Rakićku zapravo brani sebe i sve NVO koje su sustavno, veleizdajnički pljačkale hrvatski proračun.

Izvješća sa ovog veličanstvenog prosvjednog skupa bila su spremna davno prije nego je skup započeo. Očekivao se „masni nacionalizam“, šovinizam, rasizam, ksenofobija, a GONGOVCI i ostli frljfirići dobili su samo „bijedni“ pozdrav „Za dom spremni“, na koji se više nitko ni ne obazire i dobili su preporuku Jugoslavenima da odu doma. Šta tu ima loše?

I umjesto hvale braniteljima za korektnost oni bi se tužakali? Ma moš mislit?

Kazimir Mikašek-Kazo

Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Čestitke riječkom SDP-u

Objavljeno

na

Objavio

Danas kada čitate ovaj tekst riječki SDP će u dužini vladanja gradom na Rječini uspjeti nadmašiti Komunističku partiju Sovjetskog Saveza na čemu mu neupitno moramo čestitati. Možemo misliti što god želimo o SDP-u, ali ostati na vlasti na nekom području duže od 74 godine predstavlja neupitan politički uspjeh na kojemu se mora čestitati. Red je da danas u skladu s tom obljetnicom pogledamo rezultate te dugotrajne vladavine SDP-a u Rijeci s osvrtom na vremenski posljednjih 30 godina.

Grad to su ljudi. Grad to su njegovi stanovnici. Niti država, niti grad niti selo ne mogu postojati bez ljudi pa je red pogledati demografske rezultate vladavine SDP-a. Kako smo predaleko od vremenski posljednjeg popisa stanovništva onda smo prisiljeni koristi druge službene podatke od demografskom stanju Rijeke. Na lokalnim izborima za gradsko vijeće grada Rijeke 2001 godine pravo glasa je imalo 132.574 stanovnika dok je na identičnim izborima 2017 godine pravo glasa imalo njih 110.071. To nam govori da se broj stanovnika Rijeke, pardon osoba s pravom glasa smanjio za praktički 17 % u ovih 16 godina. Kako se danas u Hrvatskoj kao specijalni problem navodi bijeg stanovnika iz Osijeka red je usporediti riječke podatke s osječkim. U tom istom razdoblju broj glasača u Osijeku se smanjio s 101.887 na 91.348 ili 10 % što nam neupitno ukazuje da je Rijeka grad slučaj, a nikako ne Osijek.

Grad to su ljudi. Grad to su njegovi stanovnici. Drugi podatak koji ukazuje na uspjeh ili neuspjeh nekog grada predstavlja broj rođenih i broj umrlih. Tokom posljednjih 5 godina u Rijeci se rodilo 4.527 djece, a istovremeno je umrlo 8.414 osoba što znači da smo prilično blizu toga da na 1 rođenje dolaze 2 sprovoda kao što se dogodilo 2017 i 2018 godine. S druge strane u ponovno moramo ovdje naglasiti navodno problematičnom Osijeku se rodilo 4.500 djece,a umrlo su 6.823 osobe. Tko zna možda je istina da se Osijek iseljeva u Njemačku, ali Rijeka se ne iseljava. Ona izumire, ubrzano izumire.

Mnogi će se upitati kakve veze to izumiranje Rijeke ima s gradskom vladom, kakve to veze ima s riječkim SDP-om ? Oni koji se to pitaju su isti oni koji su stalno iznenađeni neugodnim događajima, oni koji nikada nisu ništa krivi ili odgovorni. Ranije Linić, a danas Obersnel ponavljaju da je Rijeka sužena na 44 kilometra prostora i da je to bio zločin odgovoran za sve njene današnje probleme. Ako ih ikada išta pitate oni će uvijek odgovoriti da nisu krivi za izumiranje Rijeke. To po njima nema nikakve veze s odlukom da se razvoj grada temelji na tercijarnim, uslužnim djelatnostima koje po mišljenju riječkih SDP-ovaca nose veće plaće. Obersnel voli navoditi da se Riječani sele u Viškovo i slična okolna mjesta tako da smanjivanje broja stanovnika grada na Rječini ne predstavlja nikakav demografski, socijalni ili politički problem. Tko zna možda on sam u to i vjeruje ignorirajući razlog za na primjer uspjeh Viškova. Za razliku od Rijeke koja izumire u Viškovu na 2 sprovoda dolaze 3 bebe što nam govori da je riječ o živoj, uspješnoj općini. Osnovna gospodarska razlika između Rijeke i Viškova je da se ekonomija manjeg mjesta temelji na industriji,a ne na uslužnim djelatnostima. To govori više nego dovoljno o neuspjehu vladavine riječkog SDP-a u samostalnoj Hrvatskoj.

Za dobiti potpunu sliku propadajućeg grada dovoljno je spomenuti da se Rijeka godišnje zadužuje za 70 milijuna kuna godišnje. To nas automatski dovodi do pitanja gdje odlazi ovaj novac,a najjednostavniji odgovor na njega bi bio da Rijeka ima jednak broj zaposlenih kao i Split s 40 % više birača na posljednjim lokalnim izborima. Nema nikakvog smisla išta drugo reći.

Na kraju red je da se svi upitamo što rade druge političke opcije u gradu na Rječini da nisu u stanju pobjediti na lokalnim izborima ? Ispravan odgovor na to pitanje je praktički nemoguće naći. Danas kada riječki SDP zasluženo slavi  dužu vladavinu nego što je vladala KP SSSR-a red je obratiti pogled na budućnost. Na budućnost kada će Rijeka zbog svoje pogrešne gospodarske i demografske politike imati još manje stanovnika. Na 2021 godinu kada će SDP pokušati predati gradonačelničku poziciju iz ruka Vojka Obersnela u ruke Mirka Filipovića. To je ujedno i budućnost kada se možemo nadati promjenama na bolje jer gore više stvarno ne može biti.

Rijeka nije grad koji se iseljava. Rijeka je grad koji izumire.

Robert Jurčić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

U idućih 8 mjeseci mjesto predsjedavajućeg će umjesto hrvatskog člana Predsjedništva preuzeti g. Željko Komšić

Objavljeno

na

Objavio

Budući da Ustav predviđa da hrvatski član Predsjedništa preuzme Predsjedništvo u idućih 8 mjeseci , a budući da takvog u Predsjedništvu nema, jasno je da idućih 8 mjeseci BIH neće imati Predsjedavajućeg.

Prema Ustavu BIH, idućih osam mjeseci Predsjedavajući BIH morao je biti hrvatski član Predsjeništva. To bi bio onaj član koji ima pravo konzumacije veta u hrvatskom klubu Doma naroda Federacije BIH.

Čovjek koji predstavlja većinsku legitimnu volju Hrvata u BIH. Kako u BIH predsjedništvu nema takvog čovjeka idućih osam mjeseci BIH ulazi u ustavnu krizu, dok će mjesto predsjedavajućeg umjesto hrvatskog člana Predsjedništva preuzeti g. Željko Komšić, piše Poskok.info.

Mnogi Hrvati ga mrze, i nazivaju izdajnikom, no radi se o čovjeku koji se bori za vlastiti život. Lako je nama iz Hercegovine, Posavine, Lašve, galamiti na njega, no je li se ikada itko zapitao kako je njemu u Sarajevu, i što bi mu se dogodilo preko noći da odbije slušati svoje Gospodare? Od Šehera do Stambola?

Je li HDZ ili HVO ikada iti pokušao izvući Komšića iz Sarajeva? Osigurati njegovoj obitelji dostojanstven život?

Prepustili smo čovjeka na višedesetljetno maltretiranje i nasilje nad njim, i danas se čudimo što je postao?

Uvijek je važno promotriti stvar i iz tuđe perspektive.

Slučaj Željka Komšića obeshrabruje mnoge mlade Hrvate koji su zaljubljeni u Bošnjakinje da stupe u brak s njima. Komšić tako indirektno djeluje na smanjenje broja miješanih brakova u BIH. Zašto? Zato što je njegov primjer upravo primjer Hrvatima što će im se dogoditi postanu li bošnjački zetovi.

Podsjećamo: Željko Komšić nema prava veta u Domu naroda Federacije BIH. Kao takav on nije hrvatski član Predsjedništva jer je njegova funkcija nepotpuna. Ne može ju konzumirati. On nema politički utjecaj nad tijelom koje predstavlja. Ne predstavlja Hrvate u BIH. Kao takav on je uzrok krize na dnevnoj razini. Izaziva raskol među narodima, jača nacionalizam i širi nepovjerenje u državu. Svakim njegovim istupom odnosi Bošnjaka i Hrvata u BIH su to gori.

Budući da Ustav predviđa da hrvatski član Predsjedništa preuzme Predsjedništvo u idućih 8 mjeseci , a budući da takvog u Predsjedništvu nema, jasno je da idućih 8 mjeseci BIH neće imati Predsjedavajućeg.

Bošnjački nacionalisti i mediji pokušat će javnost uvjeriti da je Komšić predsjedavajući no njega ne prizna većina građana BIH, većina naroda BIH i ograničio si je kretanje na većini teritorija BIH. Ne zato što ga građani mrze, nego zato što on na 75% teritorija sebe doživljava kao izdajnika Bosne i Hercegovine, njena dva naroda i većine građana. Iako je godinama maltretiran od strane bošnjačkog nacionalizma, njegov stid i strah od Hrvata i Srba ipak govore da je on u dubini duše ipak svjestan tko je i što je, piše Poskok.info

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari