Pratite nas

GONG nema pravo na status neovisnog promatrača izbora, oni su pokazali da su promotori vladajućih

Objavljeno

na

u ime obitelji 1Udruga U ime obitelji uputila je Državnom izbornom povjerenstvu zahtjev da Udruzi GONG uskrati pravo na promatranje izbora za članove u Europski parlament 25. svibnja kao nepristranom promatraču te ih, ako tako smatra prikladnim, uputi na promatranje izbora u svojstvu promatrača vladajućih stranaka – SDP-a i HNS-a

Udruga je izvijestila kako, iako je GONG prijavio samo 29 promatrača te s tako malim brojem promatrača nema mogućnost značajnije utjecati na kvalitetan nadzor nad provedbom izbora, smatra nužnim upozoriti DIP kako je Udruga GONG prilikom referenduma o braku održanom 1. 12. 2013. djelovala kao aktivistička udruga, suprotno ciljevima djelovanja s kojima se predstavlja u javnosti.

Naime, Udruga GONG kao ciljeve svog djelovanja navodi „promicanje i unapređenje ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u procesima donošenja političkih odluka“. U ime obitelji u svom zahtjevu DIP-u naglasila je kako se GONG založio protiv prava svih hrvatskih građana da na referendumu izraze svoje mišljenje o braku te je djelovao kao promotor stavova aktualnih predstavnika vlasti – od vlade RH do predsjednika Josipovića.

Isto tako, U ime obitelji podsjeća kako se GONG, suprotno ciljevima svog djelovanja za koje prima financijsku potporu iz proračuna Republike Hrvatske, založio u prosincu prošle godine i za neuspjele promjene Ustava koje su predložili vladajući SDP i predsjednik Josipović, a koje su, osim sprječavanja izručenja g. Perkovića Njemačkoj, imale za cilj onemogućiti građanima Hrvatske da referendumom mijenjaju Ustav svoje zemlje. GONG se založio da se ubuduće za promjenu Ustava treba izjasniti 51 posto birača RH, čime bi se, de facto, ukinula mogućnost da se izravnom demokracijom mijenja Ustav.

U ime obitelji podsjeća DIP kako je u Obvezatnim uputama Državnog izbornog povjerenstva stoji da promatrači ne smije ni na koji način aktivno ili pasivno utjecati na birače te smatra da će GONG-ovi promatrači vršiti aktivni i pasivni utjecaj na birače budući da su se jasno svrstali uz aktualnu vlast i političke stranke koje ju obnašaju, stoji u priopćenju udruge U ime obitelji.

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Željko Glasnović ‘začepio usta’ prevladavajućim medijima! (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

I današnja sjednica Sabora počela je stankom, a nastavljena je raspravom o Zakonu o minimalnoj plaći.

Današnja sjednica Sabora počela je sa šest zahtjeva za stankom.

Između ostalog, Miro Bulj tražio je stanku zbog zakona o regionalnom razvoju. Gordan Maras tražio je stanku zbog problema u gradu Zagrebu “gdje gradonačelnik neopravdano tolerira dug Konzumu i Agrokoru”. Zastupnik Goran Aleksić želi govoriti o presudi protiv Addiko banke. Željko Glasnović želi govoriti medijskoj blokadi.

Željko Glasnović poručio je da “istina u Hrvatskoj postaje hereza”.

“Govorio samo ovdje 50 puta zašto ne postavljamo prava pitanja u Saboru. Ako se brzo ne probudimo i provedemo reformu pravosuđa, ako ne pokrenemo brze reforme, ne volim tu riječ reforme, to je iz bivšeg sustava…”, rekao je Glasnović.

Glasnović: Hrvatska je desetljećima izložena destibilizaciji od strane trojanskih konja, nevladinih udruga (VIDEO)

 

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Kaznene prijave protiv šest osoba za raketiranje Banskih dvora 1991.

Objavljeno

na

Objavio

U Ravnateljstvu policije održava se konferenciju za novinare u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ante Gudelj, rekao je da za raketiranje Banskih dvora podižu kaznenu prijavu protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske.

Gudelj je rekao da se navedene osobe terete da su planirale, organizirale i izvršile napad na Banske dvore dok je tamo bio tadašnji predsjednik Franjo Tuđman. Istaknuo je da je u tom napadu poginula jedna osoba, a materijalna šteta je 35 milijuna kuna.

Osobe protiv kojih su podignute kaznene prijave ne nalaze se na području Hrvatske, te će se za njima rapisati međunarodne tjeralice, potvrđeno je iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari