Pratite nas

GONG nema pravo na status neovisnog promatrača izbora, oni su pokazali da su promotori vladajućih

Objavljeno

na

u ime obitelji 1Udruga U ime obitelji uputila je Državnom izbornom povjerenstvu zahtjev da Udruzi GONG uskrati pravo na promatranje izbora za članove u Europski parlament 25. svibnja kao nepristranom promatraču te ih, ako tako smatra prikladnim, uputi na promatranje izbora u svojstvu promatrača vladajućih stranaka – SDP-a i HNS-a

Udruga je izvijestila kako, iako je GONG prijavio samo 29 promatrača te s tako malim brojem promatrača nema mogućnost značajnije utjecati na kvalitetan nadzor nad provedbom izbora, smatra nužnim upozoriti DIP kako je Udruga GONG prilikom referenduma o braku održanom 1. 12. 2013. djelovala kao aktivistička udruga, suprotno ciljevima djelovanja s kojima se predstavlja u javnosti.

Naime, Udruga GONG kao ciljeve svog djelovanja navodi „promicanje i unapređenje ljudskih i građanskih prava te ohrabrivanje i osnaživanje građana za što aktivnijom participacijom u procesima donošenja političkih odluka“. U ime obitelji u svom zahtjevu DIP-u naglasila je kako se GONG založio protiv prava svih hrvatskih građana da na referendumu izraze svoje mišljenje o braku te je djelovao kao promotor stavova aktualnih predstavnika vlasti – od vlade RH do predsjednika Josipovića.

Isto tako, U ime obitelji podsjeća kako se GONG, suprotno ciljevima svog djelovanja za koje prima financijsku potporu iz proračuna Republike Hrvatske, založio u prosincu prošle godine i za neuspjele promjene Ustava koje su predložili vladajući SDP i predsjednik Josipović, a koje su, osim sprječavanja izručenja g. Perkovića Njemačkoj, imale za cilj onemogućiti građanima Hrvatske da referendumom mijenjaju Ustav svoje zemlje. GONG se založio da se ubuduće za promjenu Ustava treba izjasniti 51 posto birača RH, čime bi se, de facto, ukinula mogućnost da se izravnom demokracijom mijenja Ustav.

U ime obitelji podsjeća DIP kako je u Obvezatnim uputama Državnog izbornog povjerenstva stoji da promatrači ne smije ni na koji način aktivno ili pasivno utjecati na birače te smatra da će GONG-ovi promatrači vršiti aktivni i pasivni utjecaj na birače budući da su se jasno svrstali uz aktualnu vlast i političke stranke koje ju obnašaju, stoji u priopćenju udruge U ime obitelji.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

BiH

Biskupi u Mostaru izrazili žaljenje da je BiH ratificirala Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Davor Visnjic/PIXSELL

Biskupi pozivaju i potiču sve političke i društvene strukture da u središte svojih nastojanja stave čovjeka kojem treba služiti svaki sustav i svaka institucija promičući njegovo dostojanstvo i sva osnovna ljudska prava i slobode”, poručili su biskupi na press konferenciji za medije nakon zasjedanja Biskupske konferencije BiH.

Biskupi su izrazili žaljenje što je Istanbulska konvencija usvojena u BiH bez šire rasprave u kojoj bi bile uključene Crkve i vjerske zajednice.

Medijima su rekli kako daju potporu braći u biskupstvu u Republici Hrvatskoj i svim ljudima koji se zalažu za istinsko vrednovanje života, obitelji i bračnog zajedništva muškarca i žene na temelju naravnog zakona i Božje objave. Govoreći o problemu odlaska, istaknuli su kako je lani šest vjeroučitelja, koji su imali zasnovan stalni radni odnos, odselilo na Zapad a da ih je sedam ove godine najavilo da će učiniti isto.

Naime, Biskupska konferencija BiH je 20. i 21. ožujka u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru održala svoje 72. redovito zasjedanje pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Priopćili su kako ohrabruju sve da se okrenu izgradnji društva u kojem će svakom čovjeku i svakom narodu u cijeloj Bosni i Hercegovini biti priznato i poštivano pravo na vlastiti identitet jer je to temeljni preduvjet za izgradnju suživota u različitosti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

U IK se osim rodne ideologije kriju i ‘zakoni o izbjeglicama’

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji …znate li vi što je to Kinder jaje ???

E , to vam je ono čokoladno jaje, fino zamotano u šareni papir .
Prvo se namučiš da pažljivo skineš taj papir da se onaj tanki sloj čokolade ne polomi.
Onda zagrizeš i dok se slatka čokolada topi u ustima, u sredini jajeta je plastična kutijica .
U njoj igračkica … mali sitni dijelovi i upute za sastavljanje ..
Takoc… malo čokoladice i igračkica i naravno upute ..

Prethodnica tog Kinder jajeta bile su u našem djetinjstvu Babuške !!
Joj, nikad kraja radosti.

Prvo ona velika debela , pa ju otvoriš a u njoj još druga , pa ju otvoriš , ono opet jedna …
I tako od jedne Babuške odjednom još četiri druge …
A imaju i one bajke ..
Iza sedam brežuljaka …
Eto tako i naša Istanbulska nevjesta …

Eee, ma nije uzalud to ime ..
Tako su je dobro zamotali da je sve ovo gore navedeni teški amaterizam.
Bajke , i Kinder jaje i Babuške !!
Neš ti !
Zaštita žena !
Deluxe !

Kad ono osim rodne ideologije i zakoni o izbjeglicama !
Negdje u sitnotisku!
Čim dođu na granicu odma ih se mora zbrinuti !
Da, dobro vidite ! Već na granici !
I ne smije ih se deportirati čak i ako im se odbije azil .
Valjda je svakome jasno zašto su zemlje koje se svakako deklariraju , recimo jedna ateistička Češka , hladno odbile ratificirati ovaj dokument !!!

Čeka nas kažu novi val migranata .
A ovo je zakon iznad svih drugih prođe li i ratificira se !
Ide nam eto Uskrs..

Nosi nam Premijer veliko Kinder jaje , onako , ravno u gnijezdo … , piše dr. Gordana Zelenika.

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati