Google promijenio svoj ​​logotip, a da to niste ni primjetili

0

Ako ste proteklog vikenda pregledavali internet, postoji velika šansa da ste u jednom trenutku naišli na Googleov sveprisutni logotip. Ono što niste pritom primijetili je da je logotip redizajniran i da je Google malo podesio slova u njemu. Mala promjena, koja čini veliku razliku.

O čemu se radi? Svaki dobar dizajner zna da podešavanje prostora između slova (kerning) može zadavati dosta glavobolje. U Googleovom slučaju slova “l” i “e” nisu bila poravnana, a korisnik na stranici Reddit nal1200 je to prvi i primjetio. Kako bi to sredio, Google je pomaknuo jedan piksel s drugog slova “g” u desno, dok je na slovu “l” jedan piksel pomaknut dolje i jedan desno.

Google promijenio svoj ​​logotip, a da to niste ni primjetili

Korisnici Reddita koji su ovo prvi primjetili također su primjetili i da provjeru evolucije logotipa možete vidjeti na promjeni broja na kraju njegovog url-a .

Foto: Gizmodo

Ako možda još sumnjate u važnost pravilnog sljubljivanja slova (kerning), samo utipkajte u Google ovu riječ i sami ćete se uvjeriti o čemu je riječ. Bili da ste toga svjesni ili ne, pravilni prostor između slova čini veliku razliku.

Foto:

Tehnoklik/Gizmodo

facebook komentari