Connect with us

Istaknuto

Goran Ivanišević: Kad sam govorio za Čilića, gledali su me kao da nisam normalan

Objavljeno

-

Marina Čilića u današnjem finalu Wimbledona čeka veliki Roger Federer, a meč je najavio Goran Ivanišević, bivši Marinov trener i osvajač tunira 2001. godine.

Marina sam sreo kad je imao 14 godina i predvidio sam da će biti igrač za Top 10. I bio sam u pravu. Rekao sam da će osvojiti Grand Slam i biti jedan od najboljih igrača, a ljudi su me gledali kao da nisam normalan. Opet. Svatko zna udarati forhend i bekend. Ali, moraš imati nešto posebno. A on je to imao – rekao je Goran za BBC.

Goran je Čilića trenirao tri godine, a Marin je tada osvojio US Open što mu je zasad uspjeh karijere. – Bio je veliki izazov promijeniti nešto u njemu. U početku je bilo otpora, ali je promijenio servis, način razmišljanja i postao agresivniji – kaže Goran.

Ivanišević kaže da Čilić nije bez šanse protiv sedmerostrukog osvajača Wimbledona. – Neka uživa u finalu najvećeg teniskog turnira. Roger je osvojio toliko naslova i svi će navijati za njega. Ali, ako Čilić bude igrao kao što zna šanse su 50:50 – rekao je Ivanišević i zaključio: – Ne želiš izgubiti u finalu Wimbledona, vjerujte mi. Znam to, izgubio sam tri finala. A nikoga nije briga za to, nitko čak ni ne zna da sam bio u finalu. A kad osvojite, to zna cijeli svijet.

Čilićev otac: Marin cijeli život sanja Wimbledon, živi to

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari