Goran Marić: Ovo ministarstvo je potrebno Vladi

0

Goran Marić ostaje ministar u Vladi, ali ne bez portfelja. Dobit će ministarstvo, potvrđeno je iz Vlade.

Goran Marić dao je kratku izjavu nakon sastanka u Banskim dvorima.

“Razgovarali smo o problemima i upravljanju imovinom i prethodna vlada je pokazala neučinkovitosti u tom sekrtoru, te je odlučeno je da će se DUUDI transformirati u ministarstvo. Najvjerojatnije sa mnom na čelu. Ne trebam ja ministarstvo. Nisam najavio ostavku. Vlada nije željomat, ja nemam posebnih želja.

Zbog važnosti tog resora DUUDI se transformira u ministarstvo koje će objediniti sve što obuhvaća imovinu. Imamo puno vidljive i nevidljive imovine nastojat ćemo da ta nevidljiva imovina ne bude nevidiljiva. Državna imovina se više neće prodavati na telefonskim sjednicama Vlade”, kazao je Marić i nastavio:

“Ovo ministarstvo je potrebno Vladi, mene je premijer Plenković pozvao da kao ministar vodim portfelj imovine. Nikakvih ucjena nije bilo, no kao što sam rekao i prije, nikada ne bih bio ministar bez portfelja. Važna je suština, a kako radim, to se zna”.

Iz Vlade je potvrđeno da Goran Marić ipak nije podnio ostavku te da će ministar bez portfelja dobiti svoje ministarstvo. I to vezano uz imovinu. Doduše, nije poznato u kojem vremenskom roku bi novo ministarstvo trebalo biti osnovano, ali tome će prethoditi određene zakonske izmjene.

Goran Marić od početka je tvrdio da će imati ministarstvo i da neće biti ministar bez portfelja dok je premijer Plenković, pokušavajući javnosti objasniti zašto je uveo ministra bez resora, ponavljao kako će Marićeva dužnost biti koordinacija državnih ureda, agenicija i fondova.

facebook komentari