Pratite nas

Komentar

Goran Marić: Rakete s Batajnice na Zagreb

Objavljeno

na

Povodom 26. godišnjice zračnih napada ‘Jugoslavenske narodne armije’ (JNA) na Banske dvore 7. listopada 1991., na facebooku se oglasio HDZ-ov ministar državne imovine Goran Marić, koji se među ostalim osvrnuo i na nedavne istupe “odgovorne osobe susjedne Srbije, zemlje agresora na Hrvatsku, jednog njezina ministra, i to na vjerskom događaju, koji je izjavio da je u Hrvatskoj 90-ih bio građanski rat.”

Marićevu objavu prenosimo u nastavku:

Danas 7. listopada 26. je godišnjica raketiranja Banskih dvora, pokušaja državnog udara i atentata na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Taj dan i sutrašnja odluka o proglašenju neovisnosti na dan 8. listopada 1991., događaji su koji bilježe, stvaraju i jesu povijest suvremene i samostalne Hrvatske.

Kad bi Hrvatska bila zemlja kontinuiteta, kad bi njezini orijentiri radili svojom puninom, ove bi dane slavila i zemlja i nebo nad Hrvatskom.

Kad bi Hrvatska mirno mogla graditi i spremati u sjećanje svoju povijest, bez da joj se ona otima, ove bi dane vladala atmosfera svečanosti i ganuća; poštovanja i ponosa; memoriranja i sabranosti! Nažalost Hrvatska još ne diše puninom svog bića. Još joj se ponavljaju i predbacuju hipoteke.

Osvježavaju priče o grijesima upravo da bi njima oduzeli snagu, značaj i narav spomendana njezina rađanja.

Kad prizovemo u svijest slike tih događaja, pokaže se iznova snaga drame jednog naroda čiji se san o svojoj državi okrutno odgađao. Ali ne zaboravimo da je to bila ta presudna, izvorišna 1991. godina-božica neodgodiva rađanja Države. Iz snova o Domovini rodila se stvarna, slobodna i neovisna Hrvatska.

Ovih smo dana slušali od odgovorne osobe susjedne Srbije, zemlje agresora na Hrvatsku, jednog njezina ministra, i to na vjerskom događaju, koji je izjavio da je u Hrvatskoj 90-ih bio građanski rat.

Odgovor na ovu krivotvorinu i drskost je podsjetnik na činjenicu da avioni koji su raketirali Hrvatsku nisu uzlijetali ni iz Slunja, ni iz Udbine ni iz Knina, nego s beogradske Batajnice. Čudna vrsta izjave od još čudovišnije osobe.

Srećom ovom dijelu povijesti smo sami svjedoci pa krivotvorine ne mogu i neće zaživjeti. Vraćam se datumima simbolima, odrednicama i izvorima 7. i 8. listopadu 1991. Neka ove obljetnice vrate Hrvatskoj ozbiljnost i zrelost.

Neka vrate svima nama trun, šaku onih emocija i ponosa na vrijeme rađanja neovisne Hrvatske.

Preživjeli smo te dane i proživjeli. Pokažimo da smo vrijedni i dostojni te drame rađanja. Kaže se da bi cvijeće u vrtu cvalo, mora ga se voljeti. Učinimo i mi to prema vlastitoj domovini

ATENTAT NA PREDSJEDNIKA dr. FRANJU TUĐMANA – ATENTAT NA HRVATSKU DRŽAVU – 07. 10. 1991. GODINE

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Petrov o Vrdoljaku: ‘Da nije tragično, bilo bi komično’

Objavljeno

na

Objavio

Šef Mosta Božo Petrov komentirao je povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a, kao i njegove najave 5 ključnih politika te stranke o kojima je danas govorio HNS-ovac

‘Da nije tragično, bilo bi komično. Jedina stvar koju je rekao i koja je točna je da Most noćna mora koruptivnog djelovanja. Njegove izjave su komične, no njegovo je djelovanje bilo izuzetno štetno’, kazao je Petrov, piše N1

Očekuje li da će se Vrdoljak vratiti u Vladu, upitan je.

‘Sve je moguće. Ono što je on govorio da je nemoguće, pokazalo je da je laž’, govori Petrov.

Govoreći o stanju u Mostu, odnosno o odlasku Vlahe Orepića, Petrov je ponovio da Orepiću želi sreću u političkom djelovanju te da je Most okrenut prema budućnosti. ‘O bivšima sve najbolje’, kazao je Petrov.

Na pitanje hoće li biti predsjednički kandidat – kazao je da će biti onako kako odluči Most.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari