Pratite nas

Pregled

Goran Marić: Vlada će sutra razriješiti članove Uprave i NO HEP-a

Objavljeno

na

Kako aktivirati zapuštenu državnu imovinu od čije se prodaje očekuje da će državni proračun u ovoj godini ostvariti milijardu i 400 milijuna kuna prihoda? Kakve probleme imaju jedinice lokalne samouprave kod raspolaganja i gospodarenja državnom imovinom – koju čine stanovi, poslovni prostori i bivše vojne nekretnine?

O tome su u emisiji ‘U mreži Prvog’ Hrvatskoga radija koju prenosi HRT govorili ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Križevaca, član Predsjedništva Udruge gradova Branko Hrg.

Državna imovina je neiskorišteni, ali i uništeni potencijal, koji je srećom toliko velik da se još može iskoristiti, rekao je ministar Marić. Gledajući tu strahotu uništenosti, ne može a da se svakodnevno ne upita tko je dopustio da se to dogodi i da uopće netko drugi ima korist od posjedovanju u upravljanju imovine koja je vlasništvo Hrvatske, naglasio je.

Napomenuo je da 60 tisuća neriješenih predmeta pokazuju odnos dosadašnje države prema gradovima i županijama. Novih zahtjeva ima toliko da ih se dnevno ne uspije zaprimiti, kazao je Marić.

Branko Hrg je naglasio da je Udruga gradova svjesna koliko neriješenih predmeta ima te od prvog dana podupire osnivanje tog ministarstva. Radi se o prevrijednog resursa da se ne bi stavilo ovo ministarstvo u funkciji, rekao je.

Hrg smatra da je izuzetno važno da država uspostavi partnerski odnos s lokalnom samoupravom. Ako država prepusti imovinu na upravljanje lokalnoj samoupravi, dobar dio te imovine bi se vrlo brzo stavio u funkciji, kazao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

U Moskvi predstavljeno rusko izdanje knjige Zlatka Dalića ‘Rusija naših snova’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Rusko izdanje knjige Zlatka Dalića “Rusija naših snova“ predstavljeno je u petak u Moskvi, na dan kada je prije godinu dana počelo Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, na kojemu je hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena izbornikom Dalićem, ostvarila povijesni uspjeh.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, a s ciljem pozicioniranja Hrvatske na gospodarskoj i turističkoj mapi svijeta, Podravka, kojoj je Dalić brend ambasador, u Moskvi je priredila prigodan program uz promociju, te u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Hrvatskom turističkom zajednicom, okupila brojne uzvanike, među kojima je bio i izbornik ruske reprezentacije Stanislav Čerčesov.

Zlatko Dalić je tom prigodom rekao kako mu je bio poseban osjećaj doći u Rusiju i osvježiti sjećanja na veličanstven uspjeh, a veseli ga što je njegova knjiga sada dostupna i na ruskom jeziku kao “zahvala ruskom narodu na gostoprimstvu i svim lijepim trenucima koje nikada nećemo zaboraviti.“

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar podsjetio je na više od 50 godina dugu vezu Podravke i Rusije. “Sve je započelo s Vegetom, a danas su na stolovima naših potrošača u Rusiji omiljeni i brojni drugi naši proizvodi”, napomenuo je.

Iz Podravke je priopćeno kako su na promociji bili i Mario Zorko, glavni urednik Sportskih novosti koje su objavile knjigu, bivši Vatreni Stipe Pletikosa i Ivica Olić koji su dio svoje karijere proveli u Rusiji, Tomislav Car, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji Tomislav Car, a na svečanosti je nastupio Petar Grašo.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

U pripremi stroži zakon o sportskim huliganima

Objavljeno

na

Objavio

Zbog suzbijanja nereda i nasilja koji često prate sportska natjecanja Ministarstvo unutarnjih poslova priprema izmjene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, i to tako da se znatno prošire ponašanja koja će se sankcionirati visokom novčanom kaznom od 1000 do 25.000 kuna, zatvorom do 60 dana i zabranom odlaska na utakmice, piše u petak Jutarnji list.

Policija predlaže da se ubuduće kažnjava već samo posjedovanje odjevnih predmeta za maskiranje. U Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima vratila bi se i djela sudjelovanje u tučnjavi i organiziranje tučnjave, zatim uništavanje stvari ili imovine manje vrijednosti, ali i odbijanje testiranja na alkohol i droge, navodi dnevnik.

I za ova ponašanja, ističe Jutarnji, sudovi bi mogli odrediti spomenute novčane kazne, do dva mjeseca zatvora, te najvažnije zabraniti odlazak na utakmice.

Iz obrasca prethodne procjene za nacrt prijedloga izmjene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, koji je MUP uputio na savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, vidljivo je kako su policija i sudovi u nizu situacija koje vode u nered i nasilje na sportske susrete bili nemoćni zbog ‘rupa’ u zakonu.

Posebno se to odnosi na primjenu zaštitne mjere zabrane prisustvovanja sportskom natjecanju koja se pokazala kao jedno od najefikasnijih sredstava za suzbijanje huliganizma, piše Jutarnji list. Dnevnik navodi da bi se i za razbijeno svjetlo na autobusu koji prevozi navijače nasilnik ubuduće mogao oprostiti od odlaska na tribine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari