Connect with us

Politika

Goran Marić – ‘Vratio sam mobitel, nisam više dostupan – Ne prihvaćam udar na svoju obitelj’

Objavljeno

on

Ministar državne imovine Goran Marić obratio se javnosti nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom. Rekao je da mu je ovo zadnji ugovor koji će potpisati. Na pitanje novinara znači li to da daje ostavku, kazao je da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem i podnio neopozivu ostavku.

Nakon što je s Olegom Butkovićem i gradonačelnikom Novog Vinodolskog govorio o ugovorima potpisanima s Gradom Novim Vinodolskim, Goran Marić je izvijestio javnost o svojoj ostavci na mjesto ministra državne imovine. Pored njega je sjedio Oleg Butković, koji ga je, netom prije ostavke, pitao hoće li u nastavku govoriti u mikrofon ili bez njega.

Marić je uzeo mikrofon i rekao da je ugovor potpisan u Novom Vinodolskom zadnji koji je on potpisao kao ministar državne imovine. Uputio je zahtjev Saboru za aktiviranje zastupničkog mandata.

Zatražio je povratak u Sabor. ”Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj”, rekao je. “Postao sam meta, nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel Ministarstvu”, dodao je. “Radio sam pod pritiskom i okolnostima u kojima sam postao meta”, kazao je Marić. “Donijeli smo zakone kojima smo okončali praksu otimanja državne imovine. Svima onima koji žele moj život pretvoriti u kaos, poručujem, hvala Bogu, da to neće uspjeti”, rekao je.

Butković je pak nakon Marićeve objave rekao da nije znao o ostavci.

”Nisam znao za odluku ministra Marića. Čuli ste njegove razloge i ja to ne želim komentirati”, rekao je Butković. Na pitanje o imenima novih ministara, Butković je rekao da će se vidjeti što će biti. “Predsjedništvo stranke i Nacionalno vijeće je donijelo odluku da će predsjednik Vlade predložiti neku rekonstrukciju Vlade, vidjet ćemo kad dođe tko će i što će biti”, kazao je.

Goran Marić, Oleg Butković i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić održali konferenciju za novinare u Novom Vinodolskom i govorili o potpisivanju dvaju ugovora kojima Republika Hrvatska tom gradu daruje nekretnine za uređenje trga, izgradnju javnog parkirarališta, podzemne garaže i vatrogasnog doma, piše dnevnik.hr.

Ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR