Pratite nas

Reagiranja

GORAN RADMAN: Dokazivat ću nevinost, žele me nezakonito razriješiti

Objavljeno

na

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman održao je konferenciju za novinare na kojoj je komentirao odluku saborskog Odbora da u Sabor pošalje zahtjev za njegovom smjenom s pozicije glavnog ravnatelja HRT-a, prenosi N1

[ad id=”93788″]

Povod za sazivanjem konferencije za novinare je’, kazao je Radman,‘činjenica da nisam bio u prilici istupiti na današnjoj sjednici saborskog Odbora za medije o bitnim okolnostima odluke zaključka NO HRT-a o predlaganju procedure mog razrješenja. Zato sam jučer uputio odboru i ostalim institucijama svoje očitovanje o onome što su kao motivi i razlozi navedeni u zaključcima NO-a.

Tri su bitne činjenice – procedura koja je prethodila odluci o mom razrješenju je bila korumpirana. U meritumu zahtjeva za razrješenje ne može poslužiti kao zakonita osnova za razrješenje. I treće, upozorio sam da bi to moglo imati opasne i dramatične posljedice po HRT i RH, zbog čega sam očitovanje dostavio i odgovarajućim tijelima i osobama koje mogu razumijevati okolnosti odnosa između RH i EU u ovom segmentu reguliranja javne radiodifuzije”

“Nemam sumnje da su motiv, povod i razlog za moju smjenu političke prirode i da me se miče isključivo radi toga. Svemu tome ste i vi, građani RH, mogli svjedočiti da se s najviših političkih pozicija govorilo da je moj boravak na ovom mjestu nemoguć i da ovaj medij mora više biti na usluzi i raspolaganju nove političke vlasti. Pritom se koriste brojni neistiniti argumenti i obrazloženja, zbog čega ću u daljnjem zakonitom postupku dokazivati svoju nevinost, ali i ukazati građanima da čitavo vrijeme svog mandata od kraja 2012. godine svoj posao radim pošteno, odgovorno, politički nepristrano, u skladu s ovlastima po zakonu o HRT-u”, rekao je Radman.

“Sve one objede i instinuiranja sa mnom osobno i mojim poslom bile su isključivo motivirane time da me se u javnosti oblati i dezavuira.Osobno ovu odluku doživljavam relaksirajućom, jer je ne samo u posljednje vrijeme, već i tijekom cijelog mandata bilo teško i za mene i moju obitelj je to bilo teško, iscrpljujuće i gotovo nemoguće, pogotovo kada je riječ o ugrožavanju mog života i moje obitelji te imovine. Politička većina na ovom mjestu želi nekoga tko će im više svjetonazorski ili politički odgovarati, s tim nemam dilema, ali zakon definira na koji se to način može i smije raditi. Ovo što se sada događa nije utemeljeno u zakonu. Nisam služio ni jednoj politici, ni stranci, nisamo pogodovao nikome”, kazao je.

“Primjedbe se odnose na programski rad, na koji nisam imao utjecaj. Izuzetno sam zadovoljan i zahvalan velikom broju suradnika za sve rezultate koje smo uspjeli postići da HRT financijski izvučemo iz gotovo izvjesnoga stečaja, da je organizacijski osposobimo da se ravnopravno nameće s medijima u okruženju, da potaknemo investicije za njeno osuvremenjivanje i da stvorimo bolje uvjete za njen programski i tehnološki razvoj. Nadam se da ćete imati prilike vidjeti Izvještaj o radu HRT-a za 2014., što saborski odbor nije uvrstio u raspravu” rekao je ravnatelj HRT-a.

Radman je upitan tko je zabranio HRT-u prijenost sjednice Odbora iz Sabora

‘Nije nitko specifično zabranio, ali poslovnicima i protokolima Sabora, nije dozvoljeno izvještavati izravno sa sjednica radnih tijela.
Što će se događati sa suradnicima?
Vi koji pratite znate da je još u svibnju 2013. temeljem novog statuta i pravila organiziranja na HRT-u ustanovljen značajan broj mandatnih radnih pozicija, koja se moraju temeljem internih akata popunjavati javnim natječajem, a ne odlukom nadređenih. Tih radnih mjesta ima 44, uključujući i moje, među njima su voditelji radnih jedinica, svih 17 glavnih urednika i rukovoditelji tzv. samostalnih radnih jedinica, koji dnevno upravljaju organizacijskim fukncijama – pravne službe, ljudski potencijali, interna revizija itd.

Oni imaju svoje ugovore o radu koji definiraju njihova radna mjesta i njihovi mandati su sami po sebi nesporni i mojim razrješenjem mogu mirno nastaviti raditi svoj posao, a naravno ovisi o tome kako će se u narednom vremenu ti odnosi koji će se stvoriti sa sadašnjim v.d.-om, a onda i ravnateljem, da bi se osigurao nesmetan rad HRT-a”, kaže Radman.

Pravnim postupkom ćete, rekli ste, braniti svoju nevinost?
“Do sada sam morao podnositi građanske tužbe protiv onih koji su neistinito govorili protiv mene osobno i kao ravnatelja HRT-a, često nisam mogao objaviti demantij”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Potopite ‘Galeb’ i spasite nas sramote!

Objavljeno

na

Je li to normalno? S jedne strane novcima Europske unije obnavlja se brod „Galeb“ komunističkog diktatora Josipa Broza Tita, a s druge pak  ta ista Europska unija šalje naputak da se moraju osuditi komunistički totalitarni režimi diljem Europe.

Tko je tu lud, ili – ima li kapetana na brodu?

Grad Rijeka i njihova perjanica Vojko Obersnel žele ovaj brod pretvoriti u muzej, gdje bi prije svih mladi učili ono što se treba „zaboraviti“ – Tita i partiju, ali ne i zločine koji je ovaj režim ostavio poglavito nakon II. svjetskog rata.

Hrvatska je doživjela strašnu velikosrpsku agresiju. Pretvaranjem komunističkih „kultova“ nastoji se zaboraviti što smo prošli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, a osobito žrtve koje su pale za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Čak 9 milijuna eura bit će utrošeno u ovaj projekt!

Bolje bi bilo da su se ti novci usmjerili prema Golom otoku ili bivšem logoru Stara Gradiška, koji se zbog nebrige ruši sam od sebe. (To je i cilj!).

Gradonačelnik Rijeke pobjedonosno kaže da će brod „Galeb“ biti ponajveća turistička atrakcija u Rijeci…“.

U pravu je. Atrakcija je i dolazak u Sjevernu Koreju, ali i razgledavanje rijetkih životinja u zoološkom vrtu!

Ali nama treba drugačijih „atrakcija“, kao što je primjerice državni Muzej hrvatskog Domovinskoga rata, koji bi se itekako mogao osnovati s tolikim novcem.

A najveća „atrakcija“ (čak i na razini „nesvrstanih“!)  bila bi  da se brod  „Galeb“ potopi u otvorenom moru nedaleko Rijeke!

Na taj način svim njegovim obožavateljima bio bi blizu, a ostalima „tako daleko“, što će reći, da se malo našalimo, da bi tim činom bili zadovoljeni jedni i drugi.

Mladen Pavković

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Ministarstvo branitelja reagiralo na izjave Bojana Glavaševića: ‘Širi laži na društvenim mrežama’

Objavljeno

na

Objavio

FAH

Ministarstvo hrvatskih branitelja odlučilo je reagirati na, kako tvrde, lažne informacije koje su se medijskim prostorom proširile nakon objave saborskog zastupnika Bojana Glavaševića na društvenim mrežama:

Navod zastupnika Glavaševića u kojem tvrdi kako „Medved i Bedeković nisu htjeli dati roditeljima njegovateljima da u utičnicu ministarstva uštekaju razglas.“ netočan je jer Ministarstvo hrvatskih branitelja nije zaprimilo obavijest o održavanju prosvjeda ispred svoga sjedišta, niti zahtjev za ustupanjem električne energije.

Ovi navodi ne štete ugledu samo ministra Medveda, već su grubo, manipulativno oporbeno korištenje zahtjeva prosvjednika u dnevno-političke svrhe.

S obzirom na dužnost koju je obnašao u Ministarstvu, Glavašević bi morao biti svjestan kako njegove tvrdnje utječu na ranjive skupine društva i upravo on ne bi trebao koristiti poteškoće s kojima se susreću ranjive skupine u svrhu svojih političkih igara.

Također, Glavašević je naveo kako se „Matić nije bojao onoga što šatoraši imaju reći i dao im je utičnicu. Doduše, za razliku od Tome i Vesne, on se nije imao čega sramiti.“

Prvenstveno, nazivanje skupine hrvatskih branitelja „šatorašima“, omalovažavanje je koje ministar Medved, uslijed postupaka pojedinih bivših dužnosnika u Ministarstvu, svakoga dana nastoji ispraviti. Svojih postupaka se ne srami, štoviše sa svojim suradnicima čini sve da hrvatski branitelji u društvu imaju položaj kakav zaslužuju.

Odnos Bojana Glavaševića prema prosvjedu hrvatskih branitelja najbolje se očituje u činjenici kako je tijekom prosvjeda hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula, a pritom nitko od tadašnje vladajuće garniture nije osjetio moralnu obvezu ponuditi pomoć prosvjednicima.

Pozivamo sve kreatore javnog mnijenja da u obzir uzmu, prije svega, istinitost onog što u javni prostor iznose te da se zaustavi korištenje teških životnih sudbina u dnevno-političke svrhe.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari